#250 ‘Natuurlijk wil hij zo snel mogelijk van zijn spullen af, hij is aan het daten…’

Maud gaat op bezoek bij misschien haar toekomstige huisgenoot; het bleek de nieuwe vlam van Tommy te zijn. Als klap op de vuurpijl is het huis waar een droomhuis blijkt te zijn die nieuwe vlam, Charlie, een erg aardige meid. Ze twijfelt wat ze zal doen: het huis aannemen en doen als haar neus bloedt, of toch maar op zoek naar iets anders. Of… zal ze bij Gio gaan wonen? Tot overmaat van ramp wil Tommy met haar bellen. Waar gaat dit nou weer over?

Bijna bibberend bel ik Tommy op. Straks weet hij op de een of andere manier dat ik bij zijn nieuwe vlam aan het ziekenhuis ben en krijg ik zo een boze Tommy aan de lijn, die niet wil dat ik zijn nieuwe relatie ook maar gevolgen kan beïnvloeden. Maar zodra ik Tommy aan de andere kant van de lijn hoor, kan ik duidelijk merken dat hij heerlijk in zijn vel zit. Hij vraagt ​​me hoe het gaat, lult de oren van mijn kop over zijn aanstaande trip naar Barcelona en begint dan met een verhaal over mijn spullen. „Kunnen we vooruit spreken dat je die komt ophalen Maud?”, vraagt ​​hij voorzichtig te komen. Zelfs verkramp ik bij het horen van die vraag. Tuurlijk wil hij zo snel mogelijk van mijn spullen af; hij is aan het daten. Maar wat zou hij vinden als diezelfde spullen vervolgens bij zijn nieuwe vriendin belanden…

Ik hem dat ik bezig ben met een nieuwe woning en dat ik, zodra ik die week ik die heb, direct die week mijn spullen kom halen. Tommy snapt het helemaal en wenst me veel succes. Deels opgelucht haal ik adem, maar binnen drie seconden voel ik de nervositeit Dan neem ik een besluit: ik doe gewoon net alsof ik niet weet wie Charlie is. Ik zal Tommy nog steeds proberen in mijn leven toch in dezelfde stad woont, op dezelfde bijeenkomsten komt en we ook veel dezelfde mensen kennen. En Charlie lijkt me niet een type dat er een enorm probleem van gaat maken, mocht ze er achter komen. Dit huis kan ik niet laten schieten. En hoe vaak zie je je huisgenoot nou eenmaal?!

Zo komt het dat ik een paar uur later contact zoek met Charlie om te zeggen dat het nieuwbouwproject helaas niet is bereikt en ik graag bij haar zou willen intrekken. Ze is dolenthousiast en zegt me dat ik vanaf 1 juni kan komen intrekken. Even maak ik een huppeltje van blijdschap. Vervolgens bel ik Rochella, die ook een gat in de lucht springt en vindt dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. Daarna bel ik Gio om het te vertellen. Ook hij is blij voor mij. „Al had ik het best leuk gevonden om samen met jou te wonen hoor!”, lacht hij vrolijk. Later nodigde hij me uit voor een festival, Muziek aan, dit weekend. Zonder twijfel zeg ik ja. Ik heb een nieuwe woning; dat moet gevierd worden!

Als we zondag met zijn tweetjes richting het festivalterrein lopen, merk ik dat ik lichtelijk nerveus ben. Gio en ik zijn wel uit geweest samen, maar nog niet naar een festival. In het daglicht is het toch een beetje anders van zo. Het lijkt ook echt zo officieel nu tussen ons. ik het festivalterrein op kom, voel ik me compleet onder gekleed. Het stikt van de Engelse meiden in bloedordinaire outfits op dit feest?! Ik zie vrouwen in neon kleding en dikke lagen make-up. Gio en ik gaan trekken van het lachen. Het hindert niet; we komen echt vooral voor de muziek en die is steengoed; dat kan ik al concluderen als ik een half uur over het festivalterrein heb gelopen. Dit is precies de muziek waar ik van houd!

We hebben besloten het vandaag alleen bij dronken te houden, maar ik ben er nu al achter dat Gio een gulle gever is. Hij haalt voor 50 euro muntjes („om te beginnen!”) en haalt het ene na het andere drankje voor mij. Omdat ik vanochtend weinig heb gegeten en de zon best fel op mijn voorhoofd schijnt, merk ik dat ik snel aangeschoten raak. We richting de grootste stage en lopen onszelf in het feestgedruis. Gio en ik gaan helemaal los met zijn tweetjes. In tijden ben ik niet zo blij geweest. Festivals weer kunnen zonder gezeur, ik heb een nieuwe woning, ik ben kneiter verliefd en ook op werkvlak gaat het geweldig goed. Hoe meer ik denk aan hoe leuk ik het leven op dit moment vind, hoe meer adrenaline ik krijg!

Als we een half uur aan één stuk door beginnen om zelfs naar de wc te gaan en nieuwe te halen, lopen we arm in arm over het festivalterrein. Halverwege onze weg naar de bar, trekt Gio mijen opeens naar zich toe en begint me hartstochtelijk te zoen. „Ik meen het Maud. Ik ben zo stapelverliefd op jou!”, roept hij dan vrolijk. Ik grinnik; ik merk dat Gio ook behoorlijk aangeschoten is, maar hij heeft een lieve dronk, met veel knuffeltjes en complimenten. Ik kus hem en vertel hem in zijn oor dat ik precies hetzelfde voel. We vervolgen onze weg naar de bar, maar kijk ik een veel te bekend jack. Ik probeer Gio nog mee te trekken naar een andere bar toe, maar het is al te laat. De twee mensen voor ons hebben zich al omgedraaid; een treetje met drinken in hun handen. We staan ​​oog in oog met Tommy en Charlie…

#249 ‘Ik kan toch niet met de nieuwe vriendin van mijn ex gaan samenwonen!?’

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift. Haar relatie met haar vriend Tommy is net uit en Maud is hard op zoek naar een nieuw huis in Amsterdam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

#250 ‘Natuurlijk wil hij zo snel mogelijk van zijn spullen af, hij is aan het daten…’

Leave a Reply

Your email address will not be published.