Ajax lijkt te gaan voor ‘enige optie’; Lasse Schöne reageert zeer enthousiast


Zaterdag 23 april 2022 om 07:15
Jeroen van Poppel• Laatste update: 08:02

De kans is groot dat Ajax zijn belangstelling voor Alfred Schreuder zal doorzetten, zo vermoedent Valentijn Driessen. de journalist van De Telegraaf denkt dat de huidige coach van Club Brugge de enige optie is, ook omdat Peter Bosz de tijd krijgt van Olympique Lyon. Driessen is positief over Schreuder, ook op basis van gesprekken met reacties. “Wij hebben ons oor te luister gelegd bij Lasse Schöne, die toch wel heel erg enthousiast is over Schreuder”, aldus Driessen.

De Telegraaf gemeld dinsdag dat Ajax zich bij Club Brugge heeft gemeld voor Schreuder, die de opvolger kan worden van Erik ten Hag. Driessen denkt dus ook dat dat zal gebeuren. “Schreuder is eigenlijk de enige optie die beschikbaar is”, aldus de journalist. “Schreuder weet exact wat er bij Ajax gevraagd wordt”, doelt Driessen op het successeizoen 2018/19, toen de coach in dienst was bij Ajax. “Hij heeft als assistent van Ten Hag al in de keuken bekeken en meegelopen. Ze weten dus wat ze in huis halen. Daarnaast heeft hij ook ervaring als zelfstandig hoofdtrainer.”

Driessen informeerde dus ook bij Schöne naar zijn ervaringen met Schreuder. “Schöne was heel positief over hem. Hij was natuurlijk geen ‘normale’ assistent in zijn tijd bij Ajax. Hij was iemand die ook echt zijn stempel overal op wilde en kon drukken. Daarnaast kon hij heel goed overweg met de spelers. Opvallend aan wat Schöne zei is dat Schreuder als assistent van Ten Hag heel dominant aanwezig was. Schöne, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, iedereen liep weg met hem.”

Al met al heeft de huidige coach van Club Brugge dus de zegen van Driessen. “Ik denk dat Schreuder veel heeft, alleen er komt bij Ajax ook een bepaald umfeld omheen, en daar moet je ook mee zien te dealen. Daar moest Ten Hag in het begin ook heel veel moeite mee doen. Ik weet dat Schreuder daar bij FC Twente een keer moeilijk is geweest, om iedereen zonder aanziens des persoon te behandelen.” In zijn tweede seizoen eindigen met Twente, en gelijk in augustus 2015 hij – na drie nederlagen en een spel bij de opening van zijn jaar derde – gewijzigd.

Mike Verweij, ook vaste gast in de podcast, ziet Schreuder ook wel als coach van Ajax. “Je hoort wel geluiden dat hij voornamelijk als assistent-trainer heeft gewerkt”, Verweji. Bij TSG Hoffen heeft bij Twente in de allermoeilijkste fase van de afgelopen jaren op eigen benen gestaan ​​en is daar nog derde geworden. Bij TSG Hoffen heeft hij op eigen benen gestaan ​​en daar Europees voetbal gehaald, al is het daarna daarna wel een stuk minder begonnen. En hij is nu met Club Brugge in de kampioensrace, dus hij heeft een degelijke ervaring.” En even keek Schreuder genoten mee met topcoaches, eerde Verweij. “Als je meegelopen met trainers als Julian Nagelsmann (twee jaar bij Hoffenheim, red.), Ten Hag en Ronald Koeman (een half jaar bij Barcelona, ​​red.) dan denk ik dat je er uiteindelijk een keer klaar voor bent om zo ‘n klus aan te gaan.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.