Ajax O16 en O18 winnen synchroon, O17 speelt gelijk in oefenduel

Ajax O16 en O18 hebben de zaterdag afgesloten met de overwinningen. De Onder-16 ging op bezoek bij Sparta Rotterdam en won met 0-5. De Onder-18 speelde een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, ook zij wonnen met vijf doelpunten verschil met een 1-6 eindstand. Ajax O17 speelde een oefenduel tegen AZ Alkmaar dat eindigde in een 2-2 gelijke stand.

FT | Sparta Rotterdam O16 – Ajax O16 (0-5)

Ajax O16 begint de wedstrijd sterk tegen Sparta Rotterdam en weet al snel twee goede kansen af ​​te dwingen. Don-Angelo Konadu komt net tekort en Kayden Wolff weet het net niet af te maken als hij oog in oog komt met de doelman. Na de twee goede kansen komt Sparta meer in de wedstrijd. In de tweede minuut krijgen de Spartanen ook een grote kans. Na een fout van Precious Ugwu in de opbouw gaat de bal rakelings naast. Vier minuten later kan Sparta weer de openbreken. Na een snelle counter vanwege balverlies van Avery Appiah pakt Freek Entius de bal uitstekend. Wolff komt in de achttiende minuut dichtbij de 0-1 voor Ajax. Na een schitterend hoog aanvaller kan hij een schietkans voor zichzelf houden, de doelman houdt jammer genoeg de bal.

Dan lijkt Sparta in de 24e minuut op komen te komen. Maar de buitenspeler die de rebound erin tikte, bleek buitenspel te staan. Het doel valt wel aan de andere kant. Wolff en Don O’niel combinatie goed en uiteindelijke schiet Tijn Peters de rebound van Wolff binnen. Sparta heeft eigenlijk direct direct daarna de kans op de gelijkmaker, maar Entius houdt zijn doel schoon. Het spel van Ajax is bij vlagen best attractief, maar over het algemeen is de uitvoering te onverzorgd en leidt Ajax te gemakkelijk balverlies. Sparta kreeg al meerdere goede kansen, maar Ajax heeft de intentie in handen. Ruststand: 0-1.

De O16 begint de tweede helft met een wissel. Giandro Sambo behandelt Haniel Pereira da Gama. Sambo bleek onmiddellijk een gouden wissel te zijn. In de 48e minuut schiet hij de bal namelijk na een goed balletje van Peters binnen. Na de 0-2 is er een betere fase van Sparta, met ook een goede kans. Opnieuw houdt Entius het doel schoon. De grote man van de wedstrijd is Peters. In de 63e minuut maakt hij de 0-3 en zijn tweede van de wedstrijd. Na een goede dribbel die al begint op de eigen helft weet hij de keeper vanuit een lastige hoek.

Na het derde doelpunt begint de O16 echt te lopen. Drie minuutjes later geeft opnieuw Peters een goed balletje, Wolff schiet de bal hard op de lat. Wolff komt in de 72e minuut nog een keer dicht bij een doel, maar de bal lijkt er vandaag niet in te willen. Het schot gaat net naast. Invaller Sambo wist wel dat net te vinden en doet dat zelfs een tweede keer. Een hoekschop van Wolff wordt via Luc van der Graaf teruggelegd op Sambo. Hij schiet hem vervolgens hard binnen, 0-4. In de extra tijd weet Wolff dan toch zijn goaltje mee te pikken. De vleugelaanvaller omspeelt de doelman koelbloedig en maakt de vijfklapper compleet. Dat is ook de eindstand van de wedstrijd. Sparta-Ajax: 0-5.

Opstelling Ajax O16:

Entius; Van de Pavert, Van der Graaf, Ugwu, El Aissati (De Ruijter 67′); Appiah, O’niel (Van der Lans 59′), Peters (Gozardanabakhsh 67′); Pereira da Gama (Sambo 46′), Konadu, Wolff.

Wissels Ajax O16:

Van der Velde, De Ruijter, Van der Lans, Gozardanabakhsh, Sambo.

Doelpunten:

0-1 Tijn Peters (26′)
0-2 Giandro Sambo (48′)
0-3 Tijn Peters (63′)
0-4 Giandro Sambo (77′)
0-5 Kayden Wolff (80+2′)

FT | ADO Den Haag O18 – Ajax O18 (1-6)

Ajax O18 begon de wedstrijd sterk. Binnen tien minuten ontstaan ​​er al drie goede kansen. Zowel Gabriel Misehouy, Jay Enem als Jeppe Kjaer komen dicht bij het openingsdoelpunt. Pas in de 19e minuut krijg ADO voor het eerst een kans. De thuisploeg lijkt de bal te gaan schieten, maar de spits komt net niet bij de bal. Twee minuten later is het wel raak aan de andere kant. Jaydon Banel vindt het net na een goede bal van Nassef Chourak. In de 26e verdubbelt de O18 de minuut. Enem werkt de bal met een boogballetje een onmogelijke hoek knap in het doel.

De 3-0 volgt dan ook bijna heel snel. Banel kan zijn tweede van de dag maken, maar schiet de bal een meter naast het doel. Het wordt uiteindelijk wel 3-0. In de 36e minuut rond Chourak een voorzet keurig af. Ajax O18 heeft de wedstrijd voor rust eigenlijk al beslist. Het wordt zelfs voor roest nog erger voor ADO. In de 40e minuut tussen de bal vanuit een mooie vrije trap op het hoofd van Enem en hij kopt zijn tweede van de middag binnen. Ruststand: 0-4

Na de thee gaat Ajax verder waar ze mee bezig waren: scoren. In de 49e minuut valt de 0-5 voor de Amsterdammers. Jensen en Misehouy lopen door de verdediging van ADO en samen met de keeper af. Zonder zelfzuchtig te zijn geeft Jensen de bal af aan Misehouy die de 5-0 gemakkelijk kan binnentikken in een leeg doel. Na de 5-0 neemt Ajax wat gas terug en komt het niet tot grote kansen, twintig minuten na zijn goal ribbelt Misehouy de verdediging van ADO door maar verzuimt zijn tweede te maken. Daarna doet de buitenkant van Ajax wat terug: via een vrije trap aan de zijkant kopt ADO Den Haag de 1-5 binnen.

In de 79e minuut gemaakt ook Chourak zijn tweede te maken, zijn schot oogt gevaarlijk maar kruist voorlangs. Vlak voor het eindsignaal Ajax nog een goal toe aan de eindstand. Door een ongelukkig moment van de aanvoerder van de bal in het eigen doel van de Hagenezen. Drie minuten later een fluit de scheidsrechter af, met een overwinning 6-1 overwinning keert O18 huiswaarts.

Opstelling Ajax O18:

De Graaff; Jermoumi, Gooijer, Milovanovic, Agougil (Brandes 58′); Vos (Oughcha 71′), Misehouy, Kjaer (Idumbo Muzambo 58′); Chourak, Enem (Boerhout 46′), Banel (Sarfo 46′)

Wissels Ajax O18:

Kremers, Brandes, Oughcha, Sarfo, Idumbo, Boerhout

Doelpunten:

0-1 Jaydon Banel (21′)
0-2 Jay Enem (26′)
0-3 Nassef Chourak (36′)
0-4 Jay Enem (40′)

5-0 Gabriël Osei Misehouy (49′)

1-5 ADO Den Haag (70′)

1-6 Eigen doelpunt ADO Den Haag (89′)

Overige wedstrijden

11.30 uur: Ajax O17 – AZ O17 (2-2) (oefenwedstrijd)

Doelpunten:

Skye Vink
David Vouté

Volg de wedstrijden via Twitter:

Leave a Reply

Your email address will not be published.