Ali B ontkent installaties van Ellen ten Damme: ‘Vrolijke onschuldige flirt’ | Tonen

Ali B heeft een statement gemaakt op de voorbereidingen van Ellen ten Damme die gisteren naar buiten kwamen. De zangeres geplaatst dat de rapper zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen. Volgens Ali is daar niets van waar. ,,Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid.”

Gisteren werd duidelijk dat Ellen ten Damme een verklaring heeft afgelegd bij de politie over Ali B. Het betreft een voorval van acht jaar geleden bij de opnames van het programma Ali B en de Muziekkaravaan. De rapper nam haar mee naar Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer. Die samenwerking mondde uit in het liedje Dit is wie ik moest zijn.

Ali reageert: ,,Gister kwam voort het nieuws dat Ellen ten Damme in 2014 door mij iets is aangedaan, wat ook bij van van De stem zou zijn gebeurd. Deze vage instructies in de media meteen tot reacties. Maar wat er nu wordt, klopt niet. Zo’n acht jaar geleden hebben Ellen en ik wat geflirt en gezoend. Zoals we dat jaren eerder ook al eens deden, vrij en als twee volwassen mensen. Meer was het niet. We hebben daarna samen mooi, persoonlijk dossier en een videoclip geschreven.”

Vriendelijk contact

Hij omvat het ‘vrolijke onschuldige jaar flirt’, die ‘acht later lelijk gemaakt en verdraaid wordt’. ,,Erger nog, in de beeldvorming woord ik nu dader en Ellen slachtoffer. Het is onbegrijpelijk willen de jaren na 2014 stuurden we elkaar lieve en zagen elkaar af en toe. Dat was rossen vriendschappelijk contact. Als ze mij zo’n lul vindt, waarom vraagt ​​zij mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar te laten zien in 2020, en waarom nodig ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben? Ik snap er echt niks van. Ik heb haar gister gestuurd en een bericht gestuurd om het te begrijpen, maar ik krijg nog geen reactie.”

Advocaat Bart Swier die Ali B bijstaat, vult aan: ,,Volgens Ali B is er niets voorgevallen tussen hem en Ellen ten Damme wat grensoverschrijdend was. Dat volgt uit ook uit vriendschappelijk contact na 2014. Haar vastgelegd in de media hebben hem ook gevoelig gemaakt maar wie eenmaal publiekelijk verdacht is gemaakt, is blijkbaar een gemakkelijk mikpunt. Wie werkelijk meent een terecht verwijt te hebben, die meldt zich niet in een talkshow, maar bij rechtvaardiging. Die doet daar dan onderzoek naar. Ten Damme inbegrepen het zelf Middeleeuws om iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagels en precies wat ze nu heeft gedaan.”

Podcast

In de televisie-uitzending De Geknipte Gast van BNNVara vertelde Ten Damme over haar ervaringen, zonder een naam te noemen. Maar dat zij Ali B werd vorige maand duidelijk in de podcast Aan de keukentafel van drummer Sietse Huisman. ,,Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over”, vertelde ze in een eerdere verwijderde passage, die in handen is van deze site.

In De Geknipte Gast leg Ten Damme uit waarom het zo lastig kan zijn om (gerechtelijke) stappen te zetten. ,,In algemene zin denk je: ‘Oh dat gaat heel lang duren, officiële afronding, rechtszaken, toestanden, kost geld, allemaal gezeik. Daar moet je maar zin in hebben. Dat hele gedoe, is het me dat waard? Zedendelicten kunnen moeilijk worden vastgesteld. Omdat het meestal tussen twee mensen gebeurt waar niemand bij is. Het is zijn woord tegen het jouwe. Als ik aan mezelf denk, als enigszins bekende persoon, is het helemaal vervelend. Iedereen weet je te vinden. Weet waar je uithangt. Je gebogen hiel kwetsbaar. Je moet er behoorlijk wat voor over hebben om iets aan de grote klok te hangen.”

Toch nam ze dus die stap. ,,Er is nu een momentum om dat fenomeen van mannen te denken dat ze maar alles kunnen maken door status of geld of wat dan ook, een halt toe te klinken.” Ten Damme een verklaring afgelegd ter ondersteuning van de deelnemers van The Voice of Holland, ze heeft een aanvraag ingediend.

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

Leave a Reply

Your email address will not be published.