Amalia draagt ​​huwelijksdiadeem van Máxima tijdens eerste officiële reis als meerderjarige Prinses van Oranje | Show

UpdateKroonprinses Amalia draagt ​​het huwelijksdiadeem van koningin Máxima tijdens haar eerste officiële reis.

Royaltyfans breken al dagen hun hoofd over de outfit van kroonprinsen Amalia. Want wát wát the jurk, maar vooral ook het diadeem waar de prinses voor kiest tijdens het galadiner van haar Noorse collega-prinses Ingrid Alexandra? De keuze is op het huwelijksdiadeem van haar moeder koningin Máxima gevallen.

Volgens royaltydeskundige Josine Droogendijk is het frame van het nieuw en stamt het volgens de catalogus over juwelier Steltman uit 1965. ,,De diamanten sterren uit Emma’s collectie en zijn naar een geschenk van de Von Wieds.”

Koningin Máxima draagt ​​een rode galajurk van ontwerper Jan Taminiau met een heete versie van het en Stuartdia, dat zo omdat het diadeem kan worden gecombineerd met de imposante Stuartdiamant. Volgens Droogendijk bleef de echte blikvanger thuis: ,Dus hier zien van we een echte versie van het diadeem.” Het collier bevat een van de topstukken uit de koninklijke kluis.

Koning Willem-Alexander draagt ​​ook een rode sjerp en een zwart pak. Ingrid Alexandra heeft zelf een tiara op van haar betovergrootmoeder, prinses Ingeborg van Denemarken.

De officiële groepsfoto van de bestaande royalty's tijdens de 18de verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra.

De officiële groepsfoto van de bestaande royalty’s tijdens de 18de verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. © ANP / NTB Scanpix Noorwegen

Het uitgestelde galadiner ter ere van de 18de verjaardag van de Noorse prinses in Oslo is Amalia’s eerste officiële reis als meerderjarige Prinses van Oranje én haar allereerste diadeemmoment. Amalia maakte de keuze voor het juweel hoogstwaarschijnlijk niet zomaar. In de vorig jaar verschenen biografie die Claudia de Breij over de prinses schreef, vertelt ze: ,,Ik ben dól op tiara’s. Laat me een tiara zien en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen. Vroeger zette ik ze al op, van mijn moeder.”

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de huwelijksvoltrekking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de huwelijksvoltrekking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. © ANP

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

reageren kan dit artikel bevatten. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.