Amerikaanse onderzoekers vooruitgang bij het gebruik van appelafval in verpakkingsmateriaal

Een nieuwe studie door goederen van de Oregon State University schetst een belangrijk begin bij het gebruik van appelafval in een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal dat als alternatief voor plastic zou kunnen dienen.

Gerecycled krantenpapier is van oudsher het belangrijkste van populaire ‘molded pulp’-verpakkingsproducten, die rossen worden omdat ze composteerbaar zijn. Maar de aanvoer van gerecyclede krantenpapier neemt af, een markt voor vervangende materialen ontstaat.

Yanyun Zhao, een professor van Oregon State die een onderzoeksteam leidt dat zich richt op duurzame voedselverpakking en -verwerking, heeft onderzoek gedaan naar appeldroesem en andere bijproducten van de bewerking van groenten- en fruitsap en wijnbereiding als alternatief voor gerecycled krantenpapier bij de productie van pulp . Zij en haar team hebben voor dit onderzoek een octrooi gekregen.

“Op dit moment wordt appeldroesem meestal gecomposteerd of gebruikt voor diervoeder,” zei Zhao, gewoon onderzoek erop gericht is voedselverlies en afval in de voedselvoorzieningsketen te verminderen. “Wij bedacht: waarom er geen milieu in een product van de sector niet?”

Zhao ziet appeldroesem als hoofdingrediënt voor gevormde pulpverpakkingsproducten, bloempotten, drankkartons en -flessen en clamshellverpakkingen die worden gebruikt voor groenten en fruit.

Zijt zich op appeldroesem bevinden, omdat dit product gemakkelijk verkrijgbaar is in het benadering van de Stille Oceaan. Bij de bewerking van appelen tot sap gaat ongeveer 70-75% van de appel in het sap, kijken de resterende 25-30% als pulp.

Een van de belangrijkste problemen bij het maken van verpakkingen op basis van afval en papier is het verbeteren van de waterbestendigheid, zodat ze bestand zijn tegen hoge vloeistoffen, vloeibare levensmiddelen en producten die onder hoge omstandigheden kunnen worden opgeslagen.

In een recent gepubliceerd artikel in Food and Bioproduct Processing het team naar milieu, biogebaseerde, composteerbare en kosteneffectieve oplossingen om de hydrofobiciteit, van waterbestendigheid, te verbeteren van de op appelpulp gebaseerde gevormde pulp.

Er zijn twee strategieën gebruikt: polymeren en verbindingen met kenmerken om de waterbestendigheid te verbeteren in de pulpformule opgenomen en er werden superhydrofobische coatings op het productoppervlak ontwikkeld. De besproken polymeren en referenties lignine, chitosan en glycerol.

Lignine is een polymeer dat belangrijke structuren vormt in de steunweefsels van de meeste planten. Voor deze studie werd rabarberpulp gebruikt, dat bijzonder rijk is aan lignine.

Chitosan is een biogebaseerd polymeer dat vaak wordt gebruikt in de papierindustrie. Uit een eerdere studie van Zhao’s team bleek dat chitosan de waterabsorptie van cellulose (CNF) films van chitosan aan CNF via waterstofbruggen.

Ten slotte is glycerol een organische verbinding die vaak aan een materiaal wordt toegevoegd om het zachter en flexibeler te maken. Eerdere studies bewezen dat glycerol bij lage gehaltes.

De gevormde hoeveelheden van deze polymeer en verbindingen en samengestelde ook een kleine hoeveelheid vezels voor de stabiliteit van de gevormde pulpverpakkingen.

Voor meer informatie: vandaag.oregonstate.edu

Leave a Reply

Your email address will not be published.