Apple MacBook Pro M2 Review – Conclusie

Het mag gezegd worden, een laptop uitbrengen van het model van tien jaar geleden. De prijs met 170 euro verhogen je op de processor en de laatste laat, al helemaal. Die processor is, toegegeven, tussen de 9 en 25 procent sneller, maar de concurrentie heeft in de afgelopen anderhalf jaar ook niet stilgezeten beter en kan zich tegenwoordig een stuk waren tegen de prestaties van het Apple-silicon.

De M2 is dus niet zo’n perfecte upgrade als Apple van Intel-chips naar de eigen M1-c overstap. Voor wie de M1 genoeg vindt, blijft Apple voorlopig nog de MacBook Air met M1-processor verkopen, maar wat nou als je toch graag een MacBook met die snellere M2-chip wil? Is het dan de moeite waard om deze opgepoetste versie van het 2016-model aan te schaffen? Misschien wel, maar dat ligt eigenlijk niet aan deze MacBook Pro, maar aan de nieuwe MacBook Air. Dat klinkt raar, maar het zit zo:

De 13,3″-MacBook Pro is, op zijn zachtst gezegd, niet zo’n vernieuwende laptop. Het ontwerp is verouderd en alle snufjes die je op nieuwere MacBooks tegenkomt, heb je niet. Er zit geen magnetische laadaansluiting op, je krijgt geen 1080p-webcam en ook geen hoger scherm waar de menubalk mooi in het verleden. Je krijgt wel een Touch Bar, die verworden is tot een ding voor liefhebbers.

De M2-processor zal ook zijn opwachting maken in de nieuwe MacBook Air, die in juli en die daadwerkelijk vernieuwd is. Je zult de Air in nieuwe kleuren kunnen krijgen, er zit een 1080p-camera op, MagSafe, een scherm dat extra ruimte reserveert voor de menubalk en knoppen in plaats van een Touch Bar. De Air is dus eigenlijk de MacBook die je wilt hebben en niet de MacBook Pro.

Er zijn alleen twee dingen waar je rekening mee moet houden bij de MacBook Air. De Air heeft een kleinere accu en de M2-processor in die laptop is niet actief gekoeld, zoals in de MacBook Pro. Bij de 2020-modellen van de MacBooks Pro en Air was het verschil tussen de actief en de passief gekoelde M1-processor niet groot, maar het is niet gezegd dat bij de M2 ​​weer het geval is. Er is wel een significant verschil, wat de MacBook Pro weer interessanter maakt.

De accuduur van de MacBook Pro 13,3″ is ook de beste van alle MacBooks die we tot nu toe getest hebben. De nieuwe Air zal niet alleen een kleinere accu hebben, maar ook een ander scherm dan de Pro, met iets meer pixels, waardoor het energiegebruik wellicht hoger ligt.

Hoe groot die verschillen zijn, zullen we zien als we de MacBook Air in juli reviewen. Stel nou dat dan blijkt dat de M2 ​​in de MacBook Air significant trager is en dat de accuduur tegenvalt. Dan kan dat nog niet genoeg zijn om de oude MacBook Pro 13,3″ splinternieuwe M2-processor te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.