Arjen Lubach maakt D66 af met het belpanel van journalisten te ontwijken

Er komt rossen meer media aandacht rond de kwestie van het grensoverschrijdend gedrag binnen D66. Politici geven tot niks vrij aan journalisten weinig. Wat wel opvalt, is dat ze eigenlijk “met een gast aan het bellen” zijn als ze langs de media lopen die vragen beantwoorden willen hebben. Voor Arjen Lubach was dit een uitgelezen kans om gehakt te maken van het zichtbare belgedrag van de D66-leden, in zijn Avondshow.

Kijkers gericht in De Avondshow een belpanel van D66 waar politici de hele dag kunnen om te bellen. Er werden verhalen voorgelezen van Jan Terlouw en iemand hing per ongeluk op bij Paternotte, die in tranen uitbarstte.

‘Zijn die telefoontjes van D66 niet gewoon nep?’

De D66-leden zijn journalisten die vragen stellen over de kwestie binnen de partij meer aan het ontwijken. De partijtop van D66 houdt al jaar lang de inhoud uit een overzicht achter. gepubliceerde staat dat partijprominent Frans van Drimmelen zich sterk gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, gemeld de Volkskrant afgelopen weekend. Steeds vaker zijn ze ‘aan het bellen’ en tonen ze ontwijkend gedrag als de pers staat te wachten. Lubach vroeg zich af van „de telefoontjes van D66 niet gewoon nep zijn”.

Het belpanel van Lubach is tot en met morgen de hele dag telefonisch bereikbaar voor leden van D66 die de pers willen ontwijken. Tjeerd de Groot, D66-lid, moet gewoon z’oortjes indoen en luisteren, een gesprek aan het praten is. Ook heerst er irritatie als een van de belpanel-leden die een „hijger aan de telefoon” heeft. Het bellen zou volgens Lubach een strategie zijn om zoveel mogelijk en zo lang mogelijk de pers te ontwijken tot en met morgen.

Rapport van D66

de Volkskrant heeft schriftelijke communicatie in handen die sinds vorig jaar circuleert binnen de partijtop. aangebrachte staat dat zeker vier D66’ers opheldering eisen. Ook naar ze op tot een nieuw onderzoek grensoverschrijdend gedrag binnen de partij.

Partijleider Sigrid Kaag wil niet reageren op de berichtgeving. Kaag zou geen inzage in het rapport hebben, maar het bestuur wil niet zeggen van ze op een manier op de hoogte is gesteld van de conclusie dat een ander partijprominent Frans van Drimmelen wordt van grensoverschrijdend gedrag. Van Drimmelen wil ook niet reageren op de zaak. Hij omvat een „pijnlijke privékwestie” en wil er verder niet op ingaan.

Van Drimmelen zou in 2015 en 2016 een vrouwelijke medewerker hebben gestalkt, bedreigd en gechanteerd. Dat blijkt uit de documenten die de Volkskrant in handen heeft. Daarnaast staat er in het rapport dat de politie een officiële waarschuwingsgesprek met Van Drimmelen gekoppeld over zijn gedrag. Toch zei Kaag vorig jaar, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat er uit onderzoek was gebleken dat er binnen D66 geen sprake was van grensoverschrijdend gedrag. „Zo ken ik onze partij ook niet”, zei de partijleider toen.

‘De Avondshow is echt overal bij’

Er is veel lof voor het Avondshow-item van Lubach.

De nieuwe slogan valt ook in de smaak:

Wil je De Avondshow van Arjen Lubach terugkijken? Dat kan hier.

Hilariteit in Vandaag Binnen om kapsel Johan Derksen: ‘Ik schaam me als kapper’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Arjen Lubach maakt D66 af met het belpanel: ‘Hier kan politiek telefonisch de hele dag terecht om journalisten te ontwijken’

Leave a Reply

Your email address will not be published.