Bagagemedewerkers eisen meer loon, gaat KLM ze dat geven?

Zo’n 150 man van de bagageafdeling van Schiphol ligt zaterdag tijdens een staking de luchthaven plat. De medewerkers zijn vooral boos omdat KLM een deel van hun werkzaamheden wil uitbesteden aan dienstverleningsbedrijf Viggo. Ze zijn bang dat een manier is om in deze krappe arbeidsmarkt extra mankracht aan te trekken zonder het eigen personeel meer loon te hoeven betalen.

Want de personeelstekorten aan de bagageband zijn groot en het salaris ligt maar net boven het minimumloon. De conventionele economische lon wijsheid zou zijn: doe de lonen omhoog. Waarom doet KLM dat niet?

‘Volledig pakket’

KLM weerspreekt in een reactie op vragen van Nieuwsuur dat de staking van zaterdag iets te maken zou hebben met de hoogte van het loon. Volgens KLM is er sprake van een “marktconformloon” en een “volledig pakket dat boven de markt en de sector-CAO ligt” met onder andere een eindejaarsuitkering, vakantiegeld, ploegendiensttoeslag en een goede pensioenvoorziening.

Toch eisten de stakers zaterdag wel degelijk een loonsverhoging van ongeveer drie euro, naar 14 euro per uur. “Als mensen niet afkomen op je arbeidsvoorwaarden, is de vraag van het wel marktconform is”, zegt David van de Geer van vakbond FNV Luchtvaart. “En de voorzieningen die KLM inclusief, zoals vakantiegeld, gelden niet voor uitzendpersoneel.”

Ufuk Ayranci is bagagemedewerker bij KLM en ervaringen de werkdruk als te hoog. In een kort filmpje legt hij uit waarom:

Ook Ties Joosten, journalist en schrijver van het boek De blauwe fabel over KLM, de eis van de bagagemedewerker. “De arbeidsvoorwaarden zijn verslechterd”, zegt hij. “Twintig, dertig jaar geleden kon je werken bij KLM, netjesde promotie en gemaakt op gegeven moment een huisje kopen in de regio en zo bestaanszekerheid krijgen. Dat is bij deze voltooid spaar onmogelijk.”

Transferpassagiers

Volgens Joosten is het voor KLM moeilijk om de lonen van bagagepersoneel te verhogen, omdat KLM “drijft op transferpassagiers”. Veel van de passagiers die KLM vervoer stappen niet in Nederland op het vliegtuig, maar zijn overstappers uit andere landen. De enige reden dat die voor KLM kiezen is de prijs, zegt Joosten.

“Dat zet een enorme druk op KLM om de prijs van het overstappen laag te houden. En juist bij het overstappen heb je mensen nodig die koffers tillen. Als dat niet is, dan stappen mensen ook niet over op Schiphol en houdt KLM het niet .”

Daarnaast is er ook nog eens enorme concurrentie tussen de bagage-afhandelingsbedrijven op Schiphol. Naast KLM Gronddiensten en Viggo zijn er namelijk nog vier andere bedrijven die activiteiten, uitzonderlijke veel voor één luchthaven. “Die eigenlijk met elkaar, eigenlijk alleen op prijs zegt”, Joosten. “Ze zijn elkaar continu aan het onderbieden. Dat zet de lonen al decennia onder druk.”

Corona steun

Een andere reden die wordt genoemd voor het niet verbeteren van de lonen is juridisch van aard. Het Financieel Dagblad en de Telegraaf geschreven maandag dat de lonen van bagagepersoneel niet bewegingen, omdat de voorwaarden voor de coronasteun van de afgelopen tijd dit niet toelaten.

Maar dat klopt niet, schrijft het ministerie van Financiën in reacties op vragen van Nieuwsuur. Er is goed afgesproken dat er ook een bijdrage van het personeel dient te zijn voor het herstel van de onderneming. Maar: “het is altijd altijd geweest: de dragen dragen de zwaarste laatsten. Het is aan de uitvoering geven aan de bijdrage van het personeel.”

Medewerkers van de bagageafhandeling niet in die groep van de laagstbetaalde functies bij het bedrijf.

lapmiddelen

Niet alleen de hoogte van de inzet is een pijnpunt voor de bagagemedewerkers. “De onderliggende reden is: ze zijn onderbezet en dateist zijn tol”, zegt David van de Geer van FNV.

KLM was het recht op krachtens dienstafhandelingsbedrijf Viggo bedoeld om de werkdruk te in overeenstemming te brengen. Maar juist dat schoot bij de bagagemedewerkers in het kader van het keelgat, met de staking van afgelopen zaterdag tot gevolg. Zij dienen op termijn aan de kant te worden gezet voor de medewerkers van dit extern bedrijf.

“Het zijn lapmiddelen”, zegt Van de Geer. “We willen structurele oplossingen. En als je ze daar naar vraagt, blijft het stil.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.