Barcelona verlengt met Ronald Araújo en deelt clausule van miljard uit


Dinsdag 26 april 2022 om 13:57


Ronald Araújo heeft zijn contract bij Barcelona verlengd, meldt de club via de officiële kanalen. De centrumverdediger beschikt over een transferclausule van maar liefst een miljard euro gekregen, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano.

De contractverlenging van Araújo stond al een tijd hoog op de agenda bij Barcelona. De onderhandelingen verlopen echter moeizaam, maar zijn nu toch tot een positief einde gebracht. De Uruguayaan tekent voor vier jaar bij en krijgt een duizelingwekkende transferclausule van een miljard euro in zijn nieuwe contract. Barcelona lijkt een situatie zoals die van Neymar te willen voorkomen. De Braziliaan had bij de club een ontsnappingsclausule in zijn contract ter waarde van 222 miljoen euro. Dit bedrag legt Paris Saint-Germain in 2017 op tafel voor de vleugelaanvaller waardoor het Neymar kon overnemen.

Araújo kwam in 2018 terecht bij Barcelona, ​​dat hem overnam van de Uruguayaanse Boston River. De verdediger begon bij Barcelona B, maar werd snel naar het eerste elftal gehaald. Araújo maakte als invaller zijn debuut voor Barcelona in oktober 2019 (tegen Sevilla, 4-0 winst). De verdediger aanvalt echter na veertien minuten op het veld te hebben gestaan ​​een rode kaart en mocht inrukken van Matéu Lahoz. In het seizoen bloeide Araújo onder Ronald Koeman uit tot basisspeler bij Barcelona, ​​later is hij in het huidige seizoen uitgegroeid tot absolute steunpilaar bij de club. Araújo kwam tot nu toe tot 78 officiële optredens voor Barcelona, ​​waarin hij 6 keer trefzeker was.

Gavi
Na het contractnieuws van Araújo zal Barcelona zijn pijlen nu naar vormen gericht op Gavi. Ook het jeugdproduct van Barcelona staat op de nominatie voor een contractverlenging bij de club. Deze onderhandelen verlopen ook uiterst moeizaam. Gavi ligt na dit seizoen slechts nog een jaar vast bij Barcelona. De zeventienjarige Spanjaard kwam dit seizoen definitief door bij de Catalanen en kwam tot nu toe tot 42 wedstrijden voor het eerste elftal. Joan Laporta gaf eerder aan dat hij verwachtte dat de contractverlenging er aan zit te komen. “De gesprekken over het nieuwe contract voor Gavi verlopen goed”, opgesteld de voorzitter. “Hij wil hier bij Barcelona blijven. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat we salarislimieten hebben, dus daar moet rekening worden gehouden in de onderhandelingen.”


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Leave a Reply

Your email address will not be published.