Bij IFFR hangt na herstructurering ‘goede energie op de werkvloer’, vindt de directie

De directie van het International Film Festival Rotterdam heeft vanuit Cannes zijn nieuwe teamprogrammeurs voorgesteld. In eerste instantie zou een perspresentatie worden uitgelegd, maar die werd aangekondigd en omgezet in een persbericht dat donderdag telefonisch uitgelegd werd. Eerder werd duidelijk dat de personele herstructurering heeft geleid tot grote interne onrust binnen IFFR. Nieuws over ligt onder de situatie opgepikt door de internationale filmpers. Twee journalisten van NRC zijn na publicaties over het onderwerp geïntimideerd.

Lees ook ‘Onrust bij IFFR na ontslag personeel

minder budget

Op 14 april kregen vaste programmeurs van IFFR, soms al tientallen jaren in dienst, in vijf minuten-gesprekken te horen dat hun functies werden geactiveerd. Dit in het kader van een herstructurering: door het wegvallen van een toelage van het Rotterdamse fonds Droom en Daad en weggevallen ticketverkoop tijdens de afgelopen tot twee online-edities van IFFR zou het budget 2023 van bijna tien miljoen euro zijn geslonken 7,8 miljoen euro. Dat zou nopen tot een reductie procent van 15 procent op de personeelskosten die volgens de directie – artistiek directeur Vanja Kaludjercic en zakelijk directeur Marjan van der Haar – maximaal 35 van het budget mogen bedragen.

Programma’s zijn belast met het toepassen en selecteren van programma’s films. Tot dusver coördineerde vijf vaste krachten twaalf freelancers. In de nieuwe structuur vormen elf freelancers – deels oude krachten, deels vers bloed – een door Kaludjercic direct aangestuurde selectiecommissie. Sommige vaste krachten krijgen nieuwe posten, voor anderen moet een regeling worden getroffen.

Angstcultuur en pesterij

Een anonieme brandbrief verzonden naar IFFR’s Raad van Toezicht schetst een somber beeld van de interne cultuur. Kaludjercic, die begin 2020 vlak voor de eerste lockdown aantrad niet over een succesvolle 50ste jubilieumeditie, maar over twee uitgeklede festivals die zich ontwikkelen volledig online afspelen. In die periode zijn volgens de brandbrief een ‘angstcultuur’ ontstaan, gemarkeerd door intimidatie en pesterijen. De directie zou zich schuldig maken aan ‘autocratisch micromanagement’ en overgevoelig zijn voor kritiek; de korte kwalificeert Kaludjercic als een ‘jonge, onervaren en hardwerkende oud-collega’. eerder zij bij IFFR het onderdeel Big Talk. Er circuleert tevens een lijst met ruim 42 medewerkers die in de afgelopen twee jaar IFFR de toekeerden.

Zakelijk directeur Marjan van der Haar zegt vanuit Cannes noch in die lijst, noch in het geschetste beeld te herkennen. Wel heeft de pandemie impact gehad, weet ook zij: apart werken zou de hand gewerkt hebben. Maar ervaar ze juist „een goede energie op de werkvloer.”

De opgegeven recensiewebsite ‘Indiewire’ nam het eerder deze maand op voor de programmeurs. In een reactie schrijft Olaf Möller, lid van het oude én nieuwe team, dat vorige directeuren van IFFR de programmeurs ‘hun gang gaan gaan’. De verhouding met de artistiek is volgens hem simpel: ‘de directeur stelt vast, de programma programmadirecteur.’

Lees ook ‘Angstcultuur’ bij IFFR, schrijft personeel in een brandbrief

Kaludjercic’ voogd Bero Beyer, inmiddels hoofd van het Filmfonds, verzoekt de artistiek inderdaad verantwoordelijk is voor het programma. „Hoe dat wordt ingevuld, met programmeurs, een selectiecommissie van helemaal alleen, is aan hem of haar.”

Toch lijkt er wel iets aan de hand bij IFFR. Twee journalisten van NRC deze maand na artikelen over IFFR op hun werk- en thuisadres proefpakketten incontinentiemateriaal opgestuurd, mogelijk een referentie naar ‘lekken’. Voor de één had iemand een afspraak met een kliniek tegen haarverlies gemaakt, voor de ander met Weight Watchers en Rotterdamse diëtistenpraktijk Samen Sterk.

Artistiek directeur Vanja Kaludjercic zegt vanuit Cannes geschokt te zijn: „Dat kan absoluut niet en moet volledig worden uitgezocht.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.