Bijwerken | Horner over budgetplafond: ‘Ontslag werknemers of zelfs het missen van races’

Christian Horner hoopt dat de budgetlimieten in de Formule 1 zullen worden opgesteld. De teambaas van Red Bull Racing ziet dat op het moment alles duurder is geworden en verwacht dan ook dat enkele teams niet alle races van dit seizoen kunnen verrijden. Sommige renstallen hebben al gezegd dat zij tegen het verbeteren van het budgetplafond zijn. Otmar Szafnauer vindt dat teams als Red Bull zich makkelijk aan de huidige limiet moeten kunnen houden.

Door de vorige hebben meerdere teams laten weten dat ze een hoger budgetplafond willen. Horner denkt zelfs dat teams de laatste races van het seizoen moeten missen de limieten hetzelfde blijven. ‘Zeven teams zullen waarschijnlijk de laatste vier races van het seizoen missen’, wordt de Brit geciteerd door de BBC. ‘Het zijn niet alleen de topteams, maar ook de teams in het middenveld. Zij het krijgen moeilijk door de problemen met de opbrengst.’

Er zijn al gesprekken geweest met de FIA ​​over het huidige probleem. ‘De FIA ​​moet natuurlijk goed op de teams. Ik weet dat ze dit serieus nemen.’ De teambaas van Red Bull ziet dan ook dat de kosten voor iedereen momenteel heel erg hoog zijn. De schuld daarbij niet bij de renstallen. ‘Energierekeningen en levenskosten groeien nu exponentieel. De Formule 1 is geen uitzondering. De kosten van de vracht zijn verviervoudigd en kunnen wij niet onder controle houden.’

Szafnauer: ‘Iedereen kan zich aan de limieten houden’

Op het moment zijn enkele teams fel tegen het verbeteren van het budgetplafond. Alpine, Alfa Romeo, Haas en Williams zijn tegen een verhoging. Szafnauer, teambaas van Alpine, heeft ook een duidelijke mening. ‘We hebben de budgetten al vroeg gebruikt en ontwikkeld we al een beetje rekening met de output. Als wij ons aan de budgetlimieten kunnen houden dan kan iedereen het. We gaan het zeker niet zomaar verhogen.’

De Amerikaan ziet dan ook dat teams eerst de hand in eigen boezem moeten steken. Als de vrachtkosten omhoog gaan met 2,5 van 3,5 miljoen euro en je ontwikkelingsbudget is twintig miljoen euro, dan kan je toch gewoon je ontwikkelingsbudget verlagen? Volgens mij kan dat wel. Ze kiezen nu de makkelijke route door te lobbyen bij de FIA ​​om de limieten te verhogen, zodat hun ontwikkelingsbudget kan blijven’, aldus Szafnauer.

Update 17.00 (23/05) | Horner over budgetplafond: ‘Ontslag werknemers of zelfs het missen van races’

Volgens meerdere teambazen komen de Formule 1-teams ernstig in het gedrang met hun uitgaven. Door de hogere kosten wegens het opzetten en het ontwikkelingstempo dreigen teams de laatste races van het seizoen te missen van ze zullen moeten ontslaan, zo zegt de teambaas van Red Bull Auto, Motor en Sport.

In een laatste update van maandag, hebben de teambazen de noodklok geuit over het budgetplafond. Volgens de groten van het Duitse medium, begroten de topteams ongeveer tien procent van het automatische budget voor de ontwikkeling van hun. Dus ongeveer 14 miljoen dollar. De kleinere teams hebben meer speelruimte omdat zij minder werknemers hebben en dus lagere loonkosten, en zij besparen ook op andere manieren. Alleen de materiaalkosten voor nieuwe onderdelen worden berekend. De ingenieurs moeten hoe dan ook betaald worden en de windtunnel draait op het volledige uurtarief dat volgens de regels voor hen allemaal geldt.

Volgens deze berekening bij Red Bull en Mercedes al dicht bij wat ze theoretisch kunnen uitgeven aan nieuwe onderdelen in de ontwikkelingsstrijd na de Grand Prix van Spanje. ‘Als iedereen het eerlijk, kan er na de Canadese Grand Prix geen verdere ontwikkeling meer spelen’, voorspellen. ‘Of we moeten 50 mensen ontslaan’, dreigen een teambaas. Red Bull-teambaas Christian Horner schetste een doemscenario: ‘Dan kunnen teams de laatste races niet meer rijden’.

Nieuwe auto’s zorgen voor hoge kosten

Drie factoren hebben het bereiken van de begrotingsdoelstelling dit seizoen moeilijkt. De gemakkelijkste opgave blijft de verlaging van het budget van 145 naar 140 miljoen dollar. Een groter probleem zijn de nieuwe auto’s. Deze keer waren er geen onderdelen die konden worden overgenomen vanuit het vorige seizoen. ‘Dus in feitelijk hebben we 35 miljoen minder beschikbaar’, is de klacht van de teams.

En nu komt daar nog de komende, die momenteel 6,1% bedragen. De vrachtkosten zijn verdubbeld, de brandstof en de grondstoffen zijn duurder geworden. Dat is samen 8,4 miljoen dollar. Zonder rangschikking van teams zich aan hun normale ontwikkelingsschema kunnen houden. Nu, op de helft van het seizoen, is het voorbij, tenzij de Formule 1 een voorbijtoeslag toekent. Volgens de verordening zou dit in september 2021 meer dan drie procent zouden bedragen. Helaas, lag de toen net onder deze grens.

‘Zet gewoon je windtunnel uit’

De teams voeren aan dat overmacht hen het DNA van de Formule 1 te verloochenen en de ontwikkeling spoedig te moeten inzetten. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur is het daar echter niet mee eens. ‘Inflatie heeft niets te maken met overmacht. De pandemie was een overmacht. Inflatie is een normaal proces. De ploegen die niet veel meer hebben, kunnen er vrij gemakkelijk lucht op reageren. Ze moeten gewoon hun windtunnel uitzetten en minder onderdelen bouwen. Voor ons zijn vracht en elektriciteit duurder geworden. We moeten er op de een of andere manier mee omgaan.’

Voorstanders van een toeslag zijn bang dat vooraf vijf gaan en het budget zal worden overschreden. Omdat dit als een kleine overtreding wordt beschouwd en de sanctie door de sportcommissarissen wordt bepaald. Met een beetje komt een budgetovertreder ermee weg als de FIA ​​het ook als overmacht zal aanmerken. Maar niemand weet dat van tevoren, dus is het spelen met vuur. Het zou het wereldkampioenschap kunnen beslissen. Als je nog twee upgrades betaald, ook al heb je daar het budget niet voor, dan heb je een enorm voordeel wanneer de staf beperkt blijft.

Verzoek van de topteams voor een verhoging van het budget

Vertegenwoordigers van de topteams in deze situatie, de tweede helft van het seizoen, veel achterdocht en beschuldigingen zullen zijn. Het zou slecht zijn voor de Formule 1 wanneer de teams elkaar in de haren vliegen over het budgetplafond. Dit zou kunnen gebeuren als er een team met nieuwe onderdelen opduikt, hoewel zij wiskundig gezien al over de limiet zit. Daarom vragen de topteams van de FIA ​​en de directie van de F1 om al dit jaar een toeslag in de begroting op te nemen. Alle topteams ondersteunen het verzoek, maar om het in het financieel reglement te verankeren, is de instemming van acht teams nodig. Op dit moment zijn Alfa Romeo, Williams en Alpine ertegen. Haas is niet verdeeld.

De bovenliggendes zijn van mening dat regels zijn. Vasseur uitspraken: ‘Als we nu van de regels afstappen, is dat het einde van het begrotingsplafond.’ Ook Alpine-teambaas Otmar Szafnauer toont begrip: ‘Als wij het kunnen, moeten de anderen het ook kunnen.’ De topteams kloppen de wijn te doen op het water. ‘Toen de topteams instemden met de verlaging van 175 miljoen naar 145 miljoen dollar, oorspronkelijkn we ons verantwoordelijk voor de sport. Nu is het aan de kleinere teams om dezelfde verantwoordelijkheid te nemen’, aldus de woorden van de verschillende top teams. Het is duidelijk dat het einde van deze kwestie nog niet in zicht is en dat er volgend weekend in Monaco over gedebatteerd zal worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.