Bitcoin blijft alsmaar dalen, maar is een bodem in zicht? » Crypto Insiders

Bitcoin (BTC) kelderde weer flink deze week en afgelopen nacht daalde de koers nog dieper. Dat zorgt ervoor dat de angst momenteel het hoogste ligt sinds eind januari dit jaar en de coronapandemie in 2020. Toch hebben enkele analisten hoepel dat de koers mogelijk dicht bij een bodem zit.

Bitcoin koers daalde 8,5% deze week

de bitcoin koers behield begin deze week nog stand boven $38.000 en begon in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC) te stijgen. Kort na de ontmoeting kwam de stijging in een versnelling terecht, maar de koers net niet de $40.000.

Toen begon bitcoin later te dalen en een halve dag hard te kelderen. Bitcoin grip op de $39.500 en zakt in een ruk naar $37.000. Een halve dag later kwam bitcoin al bij $36.000 aan en dipte naar $35.500.

Toch hield bitcoin zaterdag nog vast aan die $36.000, maar tegen middennacht de koers ook hier grip op. Bitcoin kelderde naar $35.000, maakte daar nog eens een stuiteren naar $35.750 en daalde naar weer verder.

Vroeg vanochtend tikte bitcoin een dieptepunt van $34.400 aan, de laagste prijs sinds 23 januari, toen bitcoin naar $33.000 dipte. Bitcoin herstelde vanochtend iets, maar kwam voorlopig nog niet verder dan $34.900 en komt momenteel op een prijs uit van $34.600 op KuCoin nl € 32.800 op Bitvavo. staat bitcoin vandaag 3,9% in de min en deze week zelfs 8,5%.

41% van BTC aanbod staat in verlies

Dat betekent volgens On-Chain College dat inmiddels 41% van het circulerende aanbod, oftewel zo’n 7,7 miljoen BTC, momenteel in verlies staat. Dat is ook het hoogste sinds april 2020, kort na Covid-uitbraak.

Hoe diep kan BTC koers nog zakken?

We waarschuwden in deze marktupdates al een tijdje de koers nog dieper kan dalen, vooral als het bereik tussen $37.000 en $39.000 niet standhoudt. Hoe diep bitcoin nog verder kan dalen, is de grote vraag. Als bitcoin niet snel grip vindt en een trendommekeer maakt, moeten we rekening houden met een daling naar de $30.000 en mogelijk zelfs helemaal naar $27.000-$28.000.

Toch speculeren meerdere analisten dat bitcoin mogelijk in de buurt van een bodem nu komt. Welke richting de eerst opgaat, zal waarschijnlijk voorlopig nog niet van macro-economische koers ontwikkelingen. Het is mogelijk dat aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 op maanden van dalingen nu ook bij een bodem aankomen. Als dit kunnen herstellen, dan waarschijnlijk ook bitcoin.

Bitcoin accumulatie zet voort

On-chain gegevens tonen dat investeringen weer BTC accumuleren, een bullish teken. Zo meldt analist Shayan dat het aantal Bitfinex lange postities ontvangen, net als de vorige keer dat BTC zo laag daalde.

Jaan Wüstenfeld meldt dat de Canadese bitcoin spot wisselkoers fonds (ETF), van beursgenoteerd fonds, van Doel ook deze week een flinke instroom zag:

Analist Root daling samen met het gebrek aan hype met de hoge angst voor de dalende BTC zorgt voor prijs. Hij is zeker dat dit op een gegeven moment zal omdraaien en dan mogelijk tot een periode zijn aanbodschok leidt:

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Woord deksel van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een de eerste nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze dagelijkse dagelijkse analyses!

Leave a Reply

Your email address will not be published.