Bitcoin koers keldert hard door hoge angst, meer volatiliteit opkomst » Crypto Insiders

Bitcoin (BTC), veel aandelenmarkten, zagen een korte opleving na de vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag. We waarschuwden echter al dat het mogelijk nog niet het einde was van de huidige neerwaartse trend door de hoge angst op de financiële markten. De opleving was echter niet korter van duur dan werd verwacht.

Bitcoin koers zakt met 9%

de bitcoin koers tikte woensdagavond bijna $40.000 aan na de FOMC meeting. Vervolgens daalde bitcoin gestaag van $39.850 naar $39.500 tegen het eind van gisterenmiddag. Toen begon bitcoin hard te kelderen richting de $36.000 met een dip naar $35.800.

Gedurende de nacht bleef bitcoin stand rond $36.500, maar op het moment van schrijven zakt bitcoin weer naar een prijs van $36.000 op KuCoin nl €34.050 op Bitvavo. staat BTC vandaag maar liefst 9% in de min.

Forse bitcoin long squeeze

De koersdaling van bitcoin ging aandelen met een enorme omvang lang knijpen. volgens gegevens van Muntglas werden in de afgelopen 24 uur meer dan $200 miljoen aan futurescontracten geliquideerd, gemiddeld lang positiviteiten. Voor alles cryptocurrencies was dat zelfs $400 miljoen. De daling ging ook inclusief met een herdistributie BTC onder lange termijnhouders en walvissen.

Bitcoin correlatie met aandelen

Daarnaast viel de koersdaling van bitcoin ook weer samen met roodkleurende aandeelmarkten als de Nasdaq en S&P 500. Ook Aziatische beurzen openen vandaag in het rood. Vooral de meer risicovolle aandelen van technologiebedrijven, waar bitcoin momenteel nog een hoge cor mee heeft, vangen klappen. Ook viel de koers samen met een koers, al is deze op het moment van schrijven.

Breekt de bitcoin koers uit het trendkanaal?

Bitcoin zit eind maart in een neerwaartse trend, maar zat mogelijk sinds een opwaartse trend sinds de laag van eind januari. De koers is nu echter toch ook uit dit trendkanaal gebroken en dat is misschien geen goed teken. Bitcoin zit mogelijk nog wel in een opwaartse trend sinds de laag van afgelopen zomer, toen de koers onder $30.000 dook. We moeten rekening houden met de koers weer mogelijk.

Meer volatiliteit wordt verwacht

Toch melden enkele analisten, zoals de veteraan Peter Brandt, dat de financiële markten mogelijk een trendommekeer zullen maken en dat zou ook bitcoin kunnen bieden.

Ondertussen zien we een flink instroom van stablecoins naar exchanges plaatsvinden. De verwachting is dat we meer volatiliteit met de koersen de komende tijd zullen zien.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Woord deksel van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een de eerste nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze dagelijkse dagelijkse analyses!

Leave a Reply

Your email address will not be published.