Bitcoin nog dieper, analisten verdeeld over waar bodem ligt » Crypto Insiders

Bitcoin (BTC) sloot de week met een rode kaars, inmiddels zelfs voor de zesde week op rij, het langst sinds 2014. De angst op de cryptogeld markt blijft alsmaar groeien, en het sentiment is nog steeds bearish aan het worden. Investeerders proberen op een bodem te mikken, maar hoe diep kan de koers nog dalen?

Bitcoin koers gehaald 3%

de bitcoin koers tikte afgelopen donderdag, kort na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC), net niet $40.000 aan. Toen begon bitcoin echter hard te dalen, samen met de aandelenmarkten. De koers kwam gisteren rond $34.500 uit en dipte gisterenavond al zelfs onder $34.000.

Bitcoin eerst een kleine stuiteren terug naar $34.600, maar dat was van korte duur. Bitcoin zakte afgelopen nacht richting $34.000 en maakte tegen 4 uur weer een flinke duik. Ditmaal tikte bitcoin een dieptepunt aan van $33.200, bijna net zo laag als de dip eind januari.

Ook vanochtend kwam bitcoin weer in de buurt van dit dieptepunt. komt de prijs uit op $33.650 op KuCoin nl €32.000 op Bitvavo. staat bitcoin vandaag 3% in de min.

Hoe diep ligt de bitcoin bodem?

Hoe diep bitcoin de tijd nog zal dalen, lijkt vooral af te waar de gevestigde macro bodem ligt. Als de neerwaartse trend op de aandelenbeurzen doorzet, dan zal bitcoin hoogstwaarschijnlijk op de korte termijn nog volgen.

Het is mogelijk dat bitcoin dat snel rond deze prijs eind januari. De angst is ditmaal echter nog hoger en er is geen gebrek aan retailvolume, waardoor we nog geen echte terugkaatsen zien.

Overigens wordt aankomende woensdag de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Hoe kan voor nog meer angst en volatiliteit zorgen.

Omdat bitcoin door een cruciale steungrens is gebroken, kan het zijn dat de koers mogelijk het gebied tussen $28.000 en $30.000 hertesten, zoals afgelopen zomer.

De twee zijn verdeeld hoe diep bitcoin nog kan zakken. Dat is ook te zien aan de volgende peiling op Twitter. vermoedelijke verwachting 28% dat we er al zijn, maar bijna 30% verwacht dat de koers nog onder $32.000 zakt. 17% verwacht zelfs dat bitcoin onder $28.000 en liefst 26% vreest voor een dip onder $24.000.

Niet alles is bearish voor bitcoin

beschrijving ziet niet alles er compleet bearish uit. Er is ook positief aan de ketting gegevens te vinden. Zo staat het percentage BTC dat minstens een jaar niet is bewogen nu op een hoogste punt ooit van 65%, een bullish teken op de lange termijn.

Ook blijft het aantal lang posities op Bitfinex nog steeds groeien:

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren van koersen? Woord deksel van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een de eerste nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze dagelijkse dagelijkse dagelijkse analyses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.