Bitcoin weer met 10%, slechtste sinds 2014 – BTC Direct

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 10% gedaald en is op het moment van schrijven minder waard dan 27.000 euro. Dit markeert de tweede naast elkaar gereden week voor de koers, en dat is sinds 2014 niet meer gebeurd. Het sentiment is bearish, maar voor berekeningen is dit juist de dip waar ze op aan het wachten waren.

Bitcoin blijft maar tuimelen

de beschrijving bitcoin koers van de afgelopen dertig dagen. Vooral de laatste halve week heeft veel overeenkomsten met de negen kringen van de hel, zoals beschreven in De goddelijke komedie. Of zoals de hoofdpersoon opmerkt voor het optreden van de hel: Laat varen alle hoepel, gij die hier binnentreedt.

Bitcoin afgelopen 30 dagen

Bitcoin is de belangrijkste cryptocurrency op de markt, en heeft een enorme invloed op de koersen van cryptocurrency’s. Beweegt bitcoin? Dan kan je er van uit gaan dat alle andere munten ook volatiel gedrag vertonen.

Wat gebeurt er in 2014?

Dit is dan ook precies de reden waarom het zo verontrustend is dat bitcoin zijn tweede naast elkaar heeft gereden. De laatste keer dat dit gebeurde, was acht jaar geleden in 2014. Wat kan een acht jaar oude trend zeggen over de nabije toekomst?

Bitcoin in 2014 en 2015

Er zijn wel wat recentesen met acht jaar Ook in 2014 kwam de markt uit een bullish markt, met hoe 2021 was. Bitcoin steeg tot boven de 800 euro, maar vervolgens werd 2013 in mineur getekend. Wat volgde was een lange bearmarkt die het grootste deel van een jaar zou aanhouden. Dit werd begonnen door maanden van hard omlaag, een beetje omhoog om vervolgens weer te zakken. Daartussen zat nog een reeks van zes naast elkaar gelegen sluitingen en uiteindelijk was bitcoin op het laagste punt waard.

In 2014 waren er dus ook zes rode weeksluitingen voor bitcoin. Als de geschiedenis zich zou herhalen en bitcoin deze trend opnieuw zou volgen, dan zou dit kunnen beginnen dat dit nog maar het begin is. Er kunnen zich dan hele mooie koopmomenten aandoen, want de waarde van bitcoin zou zo maar kunnen zakken tot 20.000 euro.

Laagste punt sinds zomer

Het zijn lastige tijden om een ​​positie in de markt te nemen. Wat moet je doen? Kopen, verkopen, lang, of kort gaan?

de bitcoin koers heeft het laagste punt sinds juni 2021 bereikt. Toen was de cryptomarkt net herstellende van het bitcoin mining verbod uit China, en het welles-nietus spel met Elon Musk en zijn Tesla.

Even prei het allemaal goed te komen, Tesla kocht voor miljarden dollars bitcoin, en accepteerde BTC zelfs voor zijn producten. Dat laatste werd na kritiek teruggedraaid, maar die bitcoins heeft Tesla nog steeds in zijn digitale schatkist.

Openstaande lening met dalende bitcoin als onderpand

Dit is meteen een brug naar MicroStrategy, het IT-bedrijf van Michael Saylor. Zoals je misschien weet heeft MicroStrategy zich ontpopt tot een megawhale. Er gaat geen maand voorbij of ze kopen weer eens voor miljoenen aan bitcoin. Daarnaast spelen nog een ander, gevaarlijker spel, gebruiken ze hun bitcoins als onderpand om geld te lenen… om meer bitcoin van te kopen. Dat is niet zonder risico.

Ze zijn een lening aangegaan van 205 miljoen dollar, en hebben hiervoor 410 miljoen dollar als onderpand.

Naarmate de koers van bitcoin verder, is het gebruikelijke dat transacties die dergelijke leningen aangaan, worden geliquideerd. Liquidatie betekent dat iemands onderpand niet langer voldoende is om zijn positie te dekken, bedoeld zijn wordt bezit te verkopen.

Als voorbeeld: veel handelaren zijn afgelopen 24 uur dan ook weggevaagd door de volatiliteit op de markt. volgens Muntglas is er voor meer dan 1 miljard dollar aan posities geliquideerd op de cryptomarkt.

Liquidatie lijkt niet in de buurt

Maar volgens Saylor is er nog een lange weg te gaan voordat MicroStrategy een soortgelijk lot ondergaat. De 19.466 bitcoin van het bedrijf blijft voldoende onderpand zolang de koers boven 21.062 dollar blijft.

het echter dit niveau bereiken, dan zegt de CEO dat hij gewoon meer van zijn 115.109 bitcoin aan de lening zal toezeggen. Als alle bitcoins van MicroStrategy worden ingezet, blijft het onderpand van de lening intact voor koers 3.562 dollar bereikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.