Bitcoin zakt aanzienlijk groter angst weer toenemen, mannen vreest voor erger » Crypto Insiders

Bitcoin (BTC) kon gisteren in eerste instanties nog stijgen. De koersde gedurende vervolgens flink door een nieuwe dosis angst, al waarschuwden meerdere analisten sowieso al voor een mogelijke afwijzing. Tot nu valt de correctie nog mee, maar bitcoin zou nog dieper kunnen zakken.

Bitcoin koers zakt met 3,8%

de bitcoin koers was gisterenochtend aan het stijgen. Bitcoin koers richting gisteren $2.000 en toen de koers gisterenmiddag beginnende koers, schoot bitcoin naar een piek van ongeveer $42.900, de hoogste prijs in bijna twee weken.

Daar werd bitcoin echter geregistreerd. De koers prei kort support te vinden rond $42.500 maar zakte daar ook snel doorheen. Toen de bitcoin helemaal $40.500 en dipte zelfs onder $40.000 naar $39.950. Het was een koersdaling van maar liefst 6,9%.

afgelopen nacht hield bitcoin stand rond $40.500 en steeg vanochtend voorzichtig naar $40.700. Daar heeft bitcoin momenteel wat moeite mee en zakt op het moment van schrijven terug naar $40.550 op KuCoin nl €37.550 op Bitvavo. De bitcoin koers staat vandaag 3,8% in de min.

Daling door hoge correlatie en angst

Hoewel sommige analisten al een afwijzing hadden verwacht, was deze daling ook het resultaat van een nieuwe dosis angst. De Federal Reserve voorzitter Jerome Powell heeft gisteren een toespraak gehouden tijdens een panel van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Powell bevestigd dat de Fed waarschijnlijk in mei het rentetarief zal verhogen met een half procent. Dat zorgde ervoor dat meer traditionele aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq rood kleurden terwijl de Amerikaanse dollar index (DXY) juist begon te herstellen.

Aangezien bitcoin een hoge correlatie heeft met deze aandelenmarkten en juist een negatieve correlatie heeft met DXY, daalde BTC fors mee. DXY komt momenteel weer bij zijn top uit de koersheen wordt afgebroken van wordt erkend.

Analysebedrijf Ecoinometrics denkt dat op een bepaald moment een einde moet komen aan deze hoge correlaties. Volgens Ecoinometrics zou het helpen als bitcoin weer meer gezien wordt als een oppotmiddel. Ook een marktcrash zou een einde aan de hoge correlatie kunnen brengen.

Bitcoin koers terug naar af

De daling van die bitcoin nu weer terug naar af is. Men hoopt dat de $40.700 standhoudt en bitcoin snel een terugkaatsen maakt. Dan zou de koers snel het gebied tussen $42.500 en $43.000 kunnen hertesten en daarna tussen de $44.500 en $45.000.

Echter, achteraf analyseren van bitcoin mogelijk nog een stuk dieper kan zakken. De hoop is dan dat het gebied tussen $38.000 en $39.000 standhoudt, anders wordt het mogelijk erg bearish. Dat zou kunnen leiden tot een dip naar $35.000, $30.000 of zelfs daaronder.

Toch denkt lang niet iedereen dat de koers zo diep nog zal zakken. Ondertussen blijft bitcoin zijn trend van hogere dieptepunten doorzetten. Houd er echter rekening mee dat het lage volume in het weekend soms tot ontstaan nep outs kan leiden.

Eerder deze week kwam al naar buiten dat inmiddels een record van maar liefst 64% van alle BTC in omloop al meer dan een jaar niet is bewogen. Zoals analist Will Clemente aangekondigd is dat een sterk vertrouwen in bitcoin als een oppotmiddel in deze onzekere tijden en roodkleurende markten.

Daarnaast meldt analysebedrijf Santiment dat de walvissen, geïnvesteerd met 100 tot 10.000 BTC in bezit, de afgelopen twee weken ook flink geaccumuleerden. Toch nog een stuk minder dan in oktober:

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Woord deksel van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een de eerste nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze dagelijkse dagelijkse analyses!

Leave a Reply

Your email address will not be published.