Bony valt geblesseerd uit op training NEC en strompelt van het veld: ‘Dit is een enorme teleurstelling’ | NEC

VIDEONIJMEGEN – Wilfried Bony is geblesseerd uitgevallen op de training van NEC. De spits strompelde van het veld en lijkt een moment te hebben opgelopen.

Bony stapte halverwege de training uit de groep en ging aangeslagen in de dug-out zitten. Het is nog onduidelijk wat hem precies mankeert, maar hij kan sowieso niet meedoen aan de thuiswedstrijd tegen Ajax.

,,Het schoot in zijn been”, zegt trainer Rogier Meijer. ,,Dit is een enorme teleurstelling, omdat hij de laatste weken alles heeft meegedaan op de training. Op geen enkele wijze prei het erop dat deze blessure stond te gebeuren.”

,,Bony zou starten tegen Ajax, dus deze blessure is extra vervelend voor hem. Het is speculeren van het einde seizoen is voor Bony, maar spierblessures duren meestal niet één van twee weken. Hij liep niet soepel van het veld af.”

Het is een tweede keer dat Bony een blessure oploopt sinds zijn komst naar NEC eind januari. De 33-jarige Ivoriaan, die anderhalf jaar clubloos was, was eerder al een maand uitgeschakeld met een hamstringblessure. Hierdoor heeft hij nog maar twee officiële wedstrijden kunnen spelen voor NEC. Vorige week scoorde hij bij zijn basisdebuut in de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1).


Toekomst

De nieuwe kwetsuur van Bony zal de discussie doen oplaaien van NEC hem wel of niet een contract voor volgend seizoen moet geven. Bony heeft een aflopend contract en wil bij NEC blijven voetbal, maar is in afwachting van duidelijk van de club.

,,Die discussie zal worden oplaaien, maar wordt met name gevoerd door de buitenwacht”, vertelt. ,,Wij gaan natuurlijk en zonder emotie kijken wat het beste is voor NEC en voor Bony. Daar komen we op terug op het moment dat we daar een besluit over hebben genomen.”

Bony zou tegen Ajax Ali Akman vervangen. Die spits is voor twee duels geschorst naar ontstaan ​​van zijn rode kaart tegen FC Twente (0-2-nederlaag). Ook Edgar Barreto ontbreekt tegen Ajax. De middenvelder is voorlopig uit de roulatie door een knieblessure.

Cas Odenthal is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Ajax. De verdediger vertrok net als Bony voortijdig de training, maar dat was meer uit voorzorg. Hij kampt al tijd met klachten. Mocht hij niet kunnen spelen tegen Ajax, dan is er mogelijk voor het eerst dit seizoen een basisplaats weggelegd voor Rens van Eijden.

Ajax-NEC begint zaterdag om 16.30 uur in de uitverkochte Goffert en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. NEC staat op 29 speelrondes op de tiende plaats in de eredivisie en maakt geen kans op deelname aan de play-offs van Europees voetbal. Ajax is koploper met vier punten op PSV.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Márquez, Guth, El Karouani; Schöne, Proper, Bruijn; Tavsan, Okita.


Leave a Reply

Your email address will not be published.