BTC is niet minder waard geworden, de koers is minder waard » Crypto Insiders

Het is weer eens tijd om het te hebben over de bitcoin (BTC) koers. In de nacht van donderdag maakt op vrijdag de bitcoin koers een enorme schuiver. Bij veel nieuwkomers veroorzaakt dit soort momenten grote paniek en confrontatie. Is het klaar met bitcoin? Zelfs Arjen Lubach heeft deze week een deel van zijn show aan getekend. Lubach slingerde een fragment de ether in met de titel “En nou is het afgelopen met crypto”, om vervolgens enkele niet handig het einde van bitcoin aan te kondigen. Dat “crypto” onzin is ben ik het nog met hem eens, maar bitcoin heeft naar mijn mening wel degelijk waarde.

Goed, de Amerikaanse Federal Reserve is bezig met de rente flink te verhogen, alle financiële markten liggen op hun gat, de bitcoin koers heeft gekregen en Arjen Lubach doet een poging bitcoin voor dood te verklaren. De mensen die wat langer meelopen zijn gewend al aan deze chaos en weten het signaal van de ruis te onderscheiden. Alle onzin die de ruis en het vrolijk doortikken van de Bitcoin blockchain is het signaal.

Bitcoin is niet veranderd

Het is namelijk dat het in de volledige bestaansgeschiedenis nog steeds nooit bitcoin is veranderd. Dat wil zeggen dat je met de software die Satoshi Nakamoto meer dan 13 jaar geleden de volledige transactie kunt downloaden en downloaden. De wereld is in 13 jaar tijd enorm veranderd, maar bitcoin is nog altijd precies hetzelfde. Juist dat is de kracht van bitcoin. Het is een vorm van geld die altijd hetzelfde blijft.

Niemand kan iets veranderen aan het maximum van 21 miljoen eenheden en de regels binnen het netwerk zijn voor iedereen hetzelfde. Dat is al 13 jaar het geval en dat gaat nooit veranderen. In een wereld waarin de ene idiote gebeurtenis de andere opvolgt is iets met de vastigheid van bitcoin in mijn optiek extreem waardevol. Bitcoin is voor mij het middel waar ik in alle rust mijn spaarvermogen in bewaar. De bitcoin koers kan op de korte termijn enorme fluctueren, maar ik weet zeker dat mijn percentage van de taart nooit zal dalen als gevolg. De koers op de korte termijn is afleiding en onderdeel van de ruis. Het gaat om het signaal, het doortikken van de blockchain.

Ga aan de slag met bitcoin

Er zijn tijdens de afgelopen bullrun weer een hoop nieuwe mensen bijgekomen die nu waarschijnlijk een beetje geschrokken zijn van het koersverloop. Dat hoort er helaas bij. Mijn advies is vooral aan de slag te gaan met Bitcoin. Ga luisteren naar podcasts, verdiep je in de monetaire geschiedenis, ga je eigen node draaien, probeer een beetje te pielen met het Lightning Netwerk en leer hoe Bitcoin werkt.

Van de koers op de korte termijn je onmiddellijk niet meer. Dan kun je figuren als Arjen Lubach ook rustig laten lullen, want echt veel kennis over het onderwerp heeft hij natuurlijk niet. Probeer aan iemand in Argentinië van Turkije ook maar eens uit te leggen dat het een slecht idee is om de overheid het monopolie op de geldpers te ontnemen. Voor de meeste figuren is het eenvoudig vanuit hun Westerse bubbel waarin we de luxe van een stabiele munt hebben. Al beginnen de barsten in de koopkracht van ons geld en ook rossen die moeten gebeuren. Eigenlijk is het idioot dat we een goed idee moeten hebben om een ​​vorm van geld te hebben waarbij niemand het monopolie op de geldpers heeft. Maar goed, dat een groot deel van de wereld bitcoin nog niet kunnen we lezen aan de huidige koers. Ik blijf rustig, pas als de blockchain stopt ga ik me zorgen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.