‘Captain America was het ergst’

Veel mensen hebben last van beklemmende angsten. En natuurlijk hebben ook grote Hollywoodsterren daar laatste van, waaronder Captain America-acteur Chris Evans, zo bleek.

In een recent interview geeft superster Chris Evans aan laatste te hebben van ‘angst’ en hoe hij die angsten overwint. Het is een lastig te leggen patroon, waarbij mensen het laatst van angstaanvallen krijgen.

Chris Evans open over angstaanvallen

Het is zoals gezegd moeilijk om precies te bepalen wat een angstaanval trigger. Soms kan het een overstimulatie van prikkels zijn, ontstaan ​​door bijvoorbeeld grote groepen mensen, luide muziek of zelfs het vooruitzicht op een moment dat buiten je comfortabele zone valt. De aanloop maakt alleen mensen nerveus. Het kan zelfs slopend zijn.

Chris Evans Captain America Marvel
Sterk als een os, maar met zijn zwaktes (Bron: Marvel Studio’s)

Mocht je daar de laatste van hebben; je bent niet alleen. Zelfs de grootste sterren ter wereld dealen met dat probleem, zo ook Chris Evans, die in een interview dat hij moeite heeft met de uitdaging. Hij heeft echter zijn zen gevonden.

Vooral moeilijk tijdens Captain America

Evans had vooral last van angstaanvallen tijdens zijn carrière als Kapitein Amerika in de Marvel-films. In eerste instanties wilde hij de rol zelfs niet aannemen. Het idee alleen al zes jaar lang aan een contract met Marvel vast te zitten, zorgde ervoor dat hij een paniek aanval kreeg. Hij was bang dat hij nooit meer iets anders zou kunnen doen.

“Als in de meeste gevallen in het leven is het de angst voor wat kán gebeuren. Maar ik heb die roest gevonden in mijn hoofd en lichaam. Het zorgde ervoor dat die aanvallen weg smolten”, stelt hij in een interview met MTV Nieuws. “Angstaanvallen intentie ook dat je jezelf buiten je eigen situatie plaatst en je het hele verleden oprakelt en je druk maakt over je toekomst.”

Hij vervolgt: “In de tien jaar dat ik de Marvel-films heb gemaakt, kwam ik tot de realisatie dat al die angsten eigenlijk nooit zijn uitgekomen. En zelfs als enkele wel voor mijn voeten kwamen, stond er genoeg positiefs tegenover. Dan terug je angsten te observeren, te absorberen en dan verdwijnen ze uiteindelijk.”

mantra

Evans heeft dan ook een mantra aangeleerd: “Alles komt goed, altijd, op welke manier dan ook. Het gaat ook om perspectief. Zelfs als je je op grote hoogte voelt. En in alle eerlijkheid, zonder morbide of cynisch te willen zijn; deze hele wereld komt sowieso ooit tot een stop.”

“Zie angstaanvallen als zout”, aldus Evans. “Gooi zout in een glas water en het ontwikkeld verschrikkelijk. Gooi het in een meer en je proeft het zout niet. Het zout is je pijn, je vrees, je verdriet. Maar ik wil dan het meer zijn. Als je je wereld klein maakt, voelt je pijn en angst groot. Als je zekert dat je gedachten niet altijd de personificatie zijn van jezelf, en je jezelf erboven kan stellen, gaat het wel weg.”

Ryan Reynolds heeft er ook last van

Er zijn talloze mensen om ons heen die laatste hebben van ‘angst’. Ook Marvel-ster Ryan Reynolds heeft indicatief ermee te dealen. “Ik word soms depressief en moet beginnen met angstaanvallen”, aldus Reynolds in een interview met Meneer Porter. “Ik moet dan gewoon trainen, want mijn oplossing is fysiek. Toch zorgt het er ook voor dat ik creatief woord, maar het kan ook een donkere wolk zijn.”

Reynolds is zelfs dankbaar voor zijn angstaanvallen, zegt hij in een podcast met SmartLess. “Ik heb het in kunnen zetten om mooie dingen te maken”, refererend aan Deadpool. “Ik heb nooit echt de behoefte om er van af te komen. In mijn relatie met mijn vader heb ik altijd het gevoel dat ik verwachte wat er wel en niet kon gebeuren.”

Disney+ verandert voor goed: 25 brute topfilms die je kunt gaan streamen
Zenuw mannetje in dat pak. (Foto: Marvel Studios)

Hoe dan ook is ‘angst’ iets waar je je over uit mag spreken. Wat voor de één een makkelijke situatie is, is voor de ander lastig, zelfs ogenschijnlijk onbespreekbaar. Het is dan ook dat grote sterren zoals Evans en Reynolds zich erover uitspreken.

Mocht je moeite hebben met angstaanvallen, dan kun je altijd nog deze mindfulness-tips gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Chris Evans open over angsten: ‘Captain America was het ergst’

Leave a Reply

Your email address will not be published.