DAG VAN DE WEDSTRIJD! FC Utrecht de bovenliggende in De Kuip

Het is weer speeldag! Feyenoord neemt het vanmiddag in de eigen Kuip op tegen FC Utrecht. Het is de eerste wedstrijd voor de Rotterdammers sinds het duel in Praag (1-3) waarin de halve finale van de Conference League werd gewonnen. De ploeg van Arne Slot moet vanmiddag winnen om FC Twente voor te blijven. De wedstrijd begint om 14:30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

De Rotterdammers zullen met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd van vanmiddag. Feyenoord zit immers op rozen: het staat in de halve finale van de Conference League en ook in de competitie gaat het voorspoedig. Van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie werden er drie gewonnen, één gelijkgespeeld en één verloren. De Rotterdammers zijn, met vandaag nog vier wedstrijden te gaan, PSV en Ajax wel definitief uit het oog verloren. Feyenoord moet daarom de derde plaats zien vast te houden en FC Twente voor zien te blijven. Omdat de Tukkers vrijdagavond al met 2-0 van Sparta Rotterdam staan ​​ze nu op gelijke hoogte met Feyenoord.

De wedstrijd van vanmiddag is dus een zeer belangrijke. Als het aan Slot en Feyenoord had gelegen, was het duel verzet naar gisterenavond. Zo had het team langer de tijd zich voor te bereiden op de heenwedstrijd van de halve finale tegen Olympique Marseille van volgende week donderdag. Dat de wedstrijd gericht op zondagmiddag wordt gespeeld is ‘te danken’ aan de gemeente Rotterdam, die geen toestemming gaf om het duel te verzetten naar zaterdagavond. Ook de wedstrijd van volgende week zondag bij Fortuna Sittard staat op losse schroeven. Feyenoord zou ook die wedstrijd kunnen worden verzet.

“We zullen graag zien dat er wordt meegedacht, maar dat is niet. Van het realiseren is om iets te doen met het speelweekeinde waarin wij naar Fortuna Sittard moeten moeten We spelen nu om 16:45 in plaats van 14:30, maar we oriënteren ons er nog op of we moeten het verzoek indienen of dat speelweekeinde helemaal moet worden aangepast. Maar dan moet het wel kunnen. Er moet ergens ruimte zijn. de vraag inderdaad stellen als bedoeld in 2017.”

Feyenoord kent in aanloop naar de allesbeslissende laatste weken van het seizoen een aantal blessuregevallen. Zo mist aanvoerder Jens Toornstra de wedstrijd van vandaag, maar ook die van donderdag. Guus Til is er vanmiddag ook niet bij maar lijkt de halve finale nog wel te kunnen halen. Patrik Wålemark lijkt vandaag zijn plaats in te nemen. Ook Philippe Sandler zit bij de wedstrijdselectie. Het is de eerste keer dat hij op de bank plaatsneemt sinds zijn komst in januari. Slot lijkt, namens Wålemark op ‘tien’, niets te veranderen aan zijn basiself.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Wålemark, Kokcu; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vorm FC Utrecht

De Domstedelingen verkeren in alles behalve een goede vorm; de laatste overwinning dateert alweer van 27 februari. Van de laatste vijf wedstrijden werd er drie keer gelijkgespeeld (1-1 tegen Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard) en twee keer verloren (0-1 van PSV en 1-3 van FC Groningen). Die negatieve reeks tot het ontslag van René Hake, die is vervangen door Rick Kruys. Hij maakt op zijn beurt aan het einde van het seizoen weer plaats voor oud-Feyenoorder Henk Fraser.

Kruys, die dit seizoen wordt ontvangen door Dick Advocaat, wil zijn ploeg vandaag een resultaten haalt door goede voetbal te spelen. ”We willen goed voor de dag komen daar. Wat ik hoop dat mijn ploeg laat zien? Eerst een goed resultaat, maar ook goed voetbal: dat we niet alleen aan het teruglopen van aan het beschermd zijn. We moeten én mogen er zijn voor het doel, én niet zo terugvallen als team. Daar hebben we veel over gesproken. Daarbij heeft de groep antwoord gegeven door veel energie te geven en uit te spreken een team te zijn. Nu moeten we dat laten zien in De Kuip.” Feyenoord zal vandaag echter revanche willen nemen op FC Utrecht. De ploeg van Slot eerder dit seizoen namelijk haar eerste wedstrijd in Stadion Galgenwaard (3-1).

Het is vandaag – zoals gezegd – een weerzien met Advocaat. Ook Simon Gustafson heeft een verleden bij Feyenoord. Aan de kant van de Rotterdammers hebben Toornstra en Cyriel Dessers onder contract gestaan ​​bij de bovenkant van vanmiddag. Henk Veerman is eh, net als Mark van der Maarel, Mimoun Mahi en Naoki Maeda, straks niet bij. Bart Ramselaar en Hidde ter Avest zijn twijfelgevallen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht

De Keijzer; Van der Kust, Van der Hoorn, Janssen, Warmerdam; Timber, Maher, Gustafson; Boussaid, Douvikas, Almqvist

Geschiedenis

2020 – 2021 Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-0)

2019 – 2020 Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-1)

2018 – 2019 Feyenoord – FC Utrecht 1-0 (0-0)

2017 – 2018 Feyenoord – FC Utrecht 3-1 (2-1)

2016 – 2017 Feyenoord – FC Utrecht 2-0 (0-0)

Wat gaan we doen vandaag?

Leave a Reply

Your email address will not be published.