‘Danste om te stoppen Vandaag Inside’

Johan Derksen ging er gisteren in Vandaag Binnen met gestrekt in geweest. Het slachtoffer: Eva Jinek. Van haar moet Derksen even niets weten. Leonie ter Braak, vriendin van Jinek, relativeerde de boel nog wat. Maar ‘het kwaad’ op Twitter was al geschied.

Johan Derksen moest over Eva Jinek even wat kwijt, gaf hij in de aankondiging van het programma met Wilfred Genee en René van der Gijp meteen aan. „Het is een onbetrouwbaar loeder.”

Johan Derksen vindt Eva Jinek ‘een eng mens’

„Een redactielid van ons (van Vandaag Binnen, red.)”, begon Derksen, „was aanwezig bij de laatste uitzending van Jinek. Toen waren wij net gestopt. Eva Jinek gooit na de uitzending altijd een paar pilsen naar binnen. Ze is op het toneel gesprongen en gaan dansen en klinken in een microfoon ‘dat wij’ Vandaag Binnen toch maar mooi van de buis gekregen’. Dat soort kreten. Dan denk ik dat een eng mens bent als je doet echt. Twee getuigen waren erbij.” Met de tweede bedoelt Johan Derksen zkan Akyol, ook een vaste gast van Vandaag Binnen. „Ik dacht: joh, maak jij je nou zorgen om je kijkcijfers. Maar niet over ons.”

Bij de terugkeer van Vandaag Binnen op de buis had Derksen al zijn middelvinger naar andere talkshows opgestoken.

Reactie Leonie ter Braak

Tv-maakster Leonie ter Braak was ook tafelgast in Vandaag Binnen en gaf aan blij te zijn dat het programma terug is. „Ik ben blij dat ik er weer zit.” Veel berichten met de vraag van zij dat na de kaarsrel van Johan Derksen nog zou doen, kreeg Ter Braak wel. „Ik heb geen moment vrouw om dat niet te doen en denk dat het goed is er af en toe een aanschuift.” Op haar kenmerkende rustige manier deed zij haar woord, zoals zij later ook zou doen over het onderwerp vakantieverlof. Ze is dol op Eva Jinek, zei Ter Braak. „Ok privé. Ik kan met weinig mensen zo hard lachen als met Eva. Ik vind ook wel dat zij heel erg hard wordt aangepakt omdat zij gepleit zou hebben dat VI van de buis moet en sponsoren zich terugtrekken. Als je gewoon terugkijkt naar die uitzending, dan zit zij daar als talkshowhost en oppert zij de vraag wat men er van vindt en of sponsoren zich moeten terugtrekken.”

Johan Derksen: „Dat vind ik dezelfde ongeveer, dat is heel erg vals.” „Meen je dat?”, Ter Braak. „Het kan toch de tendens zijn van dat moment?” Derksen: „Sterker nog, er zijn wat slechteriken in het land die onmiddellijk te bevestigen ja. Om je een oor aan te naaien.” Leonie ter Braak weer: „Ik vind niet dat Eva dan zegt dat dat zo moet.” Derksen: „Poneren is er eigenlijk om vragen.”

Eva Jinek aan de social media-schandpaal

Of Eva Jinek ging op te springen en te stormen? Wij weten het niet, Metro was er niet bij. Veel twitteraars duidelijk wel, want zij nagelden de talkshow-host van RTL 4 direct aan de schandpaal. Johan Derksen baseerde zich op twee mensen van Vandaag Binnendie volgens hem dus toevallig bij de slotaflevering van het Jinek-seizoen aanwezig waren. Dat was genoeg voor mensen op Twitter. Enkele voorbeelden:

Andere komen waren er ook.

Vandaag Binnen terugkijken? Dat kan hier.

Onweer, veel regen, valwinden, lokale tornado… maar dan een weekend vol zon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Johan Derksen is klaar met Eva Jinek: ‘Stond te dansen en om te stoppen Vandaag Inside’

Leave a Reply

Your email address will not be published.