‘Dat was een belangrijke van Ten Hag, een steek onder water’


Maandag, 25 april 2022 om 23:03
Mart Oude Nijeweeme• Laatste update: 23:47

De opvolging van Erik ten Hag als trainer van Ajax blijft de gemoederen bezig houden. Alfred Schreuder lijkt de komende kandidaat te zijn om volgend seizoen het roer over te nemen, al vallen de namen van Arne Slot en Peter Bosz ook regelmatig. Afgelopen week heeft Ten Hag zich uit over zijn opvolging, toen de naam van Schreuder ter sprake kwam. De twee werken eerder samen bij FC Twente en Ajax, maar daar geen warme herinneringen aan over. Volgens Arno Vermeulen deelde de Ajax-trainer in zijn aanvulling zelfs ‘een steek onder water’ uit.

Sjoerd Mossou noemt Schreuder ‘een vrij logische kandidaat’. “Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Hij heeft een goede staat van dienst, bij Ajax gewerkt en vrij beschikbaar”, vertelt de journalist Voetbalpraat. “Je hebt toch geen twintig namen, misschien vijf. Het is toch niet zo dat je elke goede buitenlandse trainer zomaar bij Ajax neer kan zetten.” Vermeulen haakt betrekkingen in. “Zou jij Arne Slot niet benaderen?”, vraagt ​​hij hardop. “Slot heeft een kleine” ontsnappen omdat Feyenoord City niet doorgaat. Ze niet, de supporters, maar misschien is in de gesprekken iets anders voorgesteld”, mengt Kenneth Perez zich in de discussie.

“Het is toch op minder rooskleurig dan waar hij op minder heeft heeft”, doelt Vermeulen op de situatie van Slot bij Feyenoord. Afgelopen week werd bekend dat Feyenoord definitief een streep zet door een nieuwe Kuip en het huidige onderkomen gaat volledig over. “Hij zal toch inzien dat er bij Feyenoord de komende jaren niks kan”, gaat Vermeulen zijn betoog verder. “Dat is wel een probleem voor een trainer. Je kan niet ieder jaar boven je kwaliteit.” Perez vraagt ​​vervolgens van Slot de beste kandidaat is voor Ajax. “Ik zou Arne Slot als nummer één op de lijst hebben staan, ja”, aldus Vermeulen

Presentator Pascal Kamperman laat de naam van Alfred Schreuder vallen, die bij Ajax wordt genoemd en naar wie al zou zijn volgens De Telegraaf. “Hij is een uitstekende veldtrainer, die mij jaar om Ajax op het juiste spoor te zetten. Hij heeft heel veel vaardigheden, zeker op het gebied van trainen en coachen”, zei Ten Hag afgelopen week over zijn mogelijke voorbereiding . “Een hele goede veldtrainer is nog geen goede hoofdtrainer”,t Perez. “Dat was vervelend hoor. Dat was een incidentje, een klein steekje onder water”, reageert Vermeulenfel. “Als je zo goed als Ten Hag zegt dat het een goede veldtrainer is… Hij heeft notabene met hem gewerkt.”

Moeizame relatie
Volgens Sjoerd Mossou is het ‘algemeen bekend’ dat Ten Hag zich niet helemaal veilig in die periode met Schreuder naast hem. De twee werken in het verleden samen bij zowel FC Twente als Ajax. “Dat hoor ik hier in terug. Het heeft iets met de loyaliteit te maken.” Mossou gaan vervolgens dieper op in te gaan. “Vul het in zoals zou ik niet weten, maar dat Ten Hag en Schreuder elkaar niet helemaal lagen dat is op zich wel bekend.” Perez merkt op dat Freek Jansen zondagavond bij Studio Voetbal ook niet wenste uit te weiden over de relatie tussen Ten Hag en Schreuder. “Dat heb ik niet gezien”, besluit Mossou.


Leave a Reply

Your email address will not be published.