de films die u deze week niet mag missen op televisie

Dennis Van Dessel

DE VERLOREN STAD Z
CANVAS, VRIJDAG 6 MEI, 21.20

AVONTUUR is oorspronkelijk gemaakt voor mainstreamcinema, die ontstaan ​​is voor volwassenen en ambities? Jawel, dat wordt dus nog steeds gemaakt. Deur James Graybijvoorbeeld, die met ‘The Lost City of Z’ Percy Fawcett (Charlie Hunnam), een Britse militair en ontdekkingsreiziger die in het begin van de 20ste eeuw het Amazonewoud introk, op zoek naar een Incaschat. De manier waarop langzaam ten onder gaan te gaan aan zijn herinneringen Werner Herzogs ‘Aguirre’ en ‘Fitzcarraldo’, directe de hypnotiserende, soms surreële beelden rechtstreeks uit ‘Apocalypse Now’ lijken te – check het moment waarop Hunnam en zijn reisgenoot Robert Pattinson plots een volwaardige operavoorstelling binnenwandelen, midden in de jungle! Dit is roekeloze, uitgebreide cinema zoals die veel te weinig gemaakt wordt.

IK BEN EEN LEGENDE
PLAY6, VRIJDAG 6 MEI, 20.35

SCIFI Will Smith is de laatste man New York helemaal een bizar virus de wereld verandert in licht explosieve zombies. Zeker tijdens het eerste uur houdt regisseur Francis Lawrence een intense, griezelige sfeer aan. Smith maakt de afbrokkelende mentale gezondheid van zijn personage knap voelbaar.

null Beeld

‘L’AILLE OU LA CUISSE’
ÉÉN, VRIJDAG 6 MEI, 22.55

KOMEDIE Charmante lucht met Louis de Funès als cassante culinair recentelijk sterven in een oorlog verzeild met de baas van een fastfoodimperium. Het absolute gebrek aan pretentie en de goed getimede slapstick zeer veel goed.

null Beeld

JURASSIC WORLD: GEVALLEN KONINKRIJK
VTM 2, ZATERDAG 7 MEI, 20.35

AVONTUUR Hoe hou hou een franchise fris die altijd op dezelfde situatie neerkomt – ‘mens vlucht voor dino’? JA Bayona doet een aardige poging door deze vijfde ‘Jurassic’-film spookhuis-premisse, met dino’s die rondlopen in een gigantisch landhuis.

null Beeld

OP LICHAAM & ZIEL’ ★★★ ½ ☆
CANVAS, ZATERDAG 7 MEI, 22.15

DRAMA Surreëel Hongaars drama over twee mensen die in een slachthuis werken, verliefd worden op elkaar, maar hun liefde niet kunnen uitspreken. In hun dromen lukt het echter wel, omdat ze elkaar daar ontmoeten als herten. Als jij doet. Wie verder kijkt dan de bizarre vormgeving, ziet een verrassend teder liefdesverhaal.

null Beeld

DE MUILEZEL
PLAY6, ZONDAG 8 MEI, 19.55

DRAMA Clint Eastwood speelt Earl Stone, die op zijn 90ste aan de slag gaat als koerier een Mexicaanse drugskartel om zijn schulden af ​​te betalen. Een gevoelige, mijmerende film over een leven dat op zijn einde lijkt, hoewel Eastwood bedoeld uit die thematiek had kunnen.

null Beeld Foto Nieuws

Beeld Foto Nieuws

‘HANCOCK’
VTM 3, ZONDAG 8 MEI, 20.30

ACTIE Lang voor ‘Deadpool’ was ‘Hancock’ een eerste poging om iets nieuws en oneerbiedigs te doen met het superheldengenre. Will Smith speelt het titelpersonage, een constante bezopen superman die iets aan zijn imago wil doen. Leuk idee, gedragen door prima acteurs (Jason Bateman en Charlize Theron!).

null Beeld

DE HURT LOCKER
BBC 2, ZONDAG 8 MEI, 23.00

OORLOG Kathryn Bigelow werd de eerste vrouw die een Oscar won voor Beste Regisseur met dit drama over een ontmijner (Jeremy Renner) tijdens de Irakoorlog. Bigelow laat politiek duidelijk afgeleid en maakt een viscerale thriller van de adrenalinerush van de oorlog meer dan voelbaar maakt.

null Beeld

OPKOMST VAN DE PLANEET VAN DE APEN
VTM 3, DINSDAG 10 MEI, 20.35

SCIFI Het eerste deel van de recente ‘Planet of the Apes’-trilogie, met James Franco als wetenschapper die een wondermiddel tegen alzheimer uittest op een aap – een experiment dat extreme gevolgen zal hebben. Een onderhoudende, slimme blockbuster.

null Beeld AP

Beeld AP

ONBREEKBAAR
VTM 3, DINSDAG 10 MEI, 22.35

DRAMA M. Night Shyamalan volgde ‘The Sixth Sense’ op met dit drama over een man (Bruce Willis) die als enige treinramp overleeft en langzaam tot de conclusie komt dat hij een onkwetsbare superheld is. Een psychologisch drama vermomd ook stripboek film, of juist? In ieder geval prima bioscoop.

null Beeld REPORTERS

Beeld REPORTERS

T2 Treinspotting
VTM 3, DONDERDAG 12 MEI, 22.30

KOMED Ruim twintig jaar na het origineel origineel, keren regisseur Danny Boyle én het gaan van de cast terug om na te hoe het nog is met Renton, Sick Boy, Spud en Begbie. De zekerde film is iets té afhankelijk van nostalgie, maar wordt gaandeweg ook een boeiende trip down memorylane.

null Beeld RV

Beeld RV

Leave a Reply

Your email address will not be published.