de looks van de prinsessen op Koningsdag door de jaren heen

Sinds 2014 vieren we Koninginnedag meer, maar Koningsdag. Elk jaar gaan we op 27 april los met oranje outfits, rommelmarkten en Koningsdaghits. De drie prinsessen zijn toch wel die de (outfit)show stelen. We laten je hun stijlevolutie van 2014 tot 2021 zien.

Ieder jaar weer

Van Koningsdag nou in Maastricht, Groningen, Amersfoort van Eindhoven wordt gevierd: onze drie prinsessen zijn altijd aanwezig bij de festiviteiten. Ze lopen vaak mee in een optocht en deinzen niet terug voor activiteiten met inwoners van de betreffende stad. elk jaar Ieder jaar wordt er voor elke prinses zorgvuldig een tiental (van?). We lopen alle outfits van de afgelopen acht jaar met je door. Leuk om de verandering te zien, van matchy matchy naar een eigen stijl!

2014 – 2016

In 2014 zaten de prinsessen nog in de ‘dezelfde kleren’-fase. Ze gedragen alledrie exact hetzelfde, crèmekleurige jurkje met daaroverheen een leverkleurig vestje. Wel hadden ze allemaal eigen accessoires: Ariane gedragen een haarband, Amalia en Alexia voor een armbandje gekozen.

Op Koningsdag 2015 hadden de prinsessen de eenheid in outfits vaarwel gezegd. Prinses Amalia droeg een donkerblauw jurkje, haar zusjes hebben een lichter exemplaar aan hebben. Nog een jaar later werd er voor iedere prinses een ander kleurenpalet gekozen. Amalia droeg een zwartblauwe jurk met een grijze jas, Alexia had een wit jurkje met een spijkerje aan voor en Ariane werd gekozen voor een wit-jurkje met een felrood jasje. Alledrie de prinsessen gedragen op Koningsdag 2016 hetzelfde, bedekt bloemenarmbandje.

2017 – 2018

Verhuizen naar 2017 en 2018. In 2017 is Amalia voor het eerst in felgekleurde jas, veroorzaakt ze de hele dag als een zonnetje bij liep. Alexia had juist een donkerdere outfit aan kijk, Ariane er een beetje tussenin balanceerde. In 2018 bracht Alexia het wit en de spijkerstof weer terug, Amalia volledig in ‘onze’ kleur oranje gehuld ging. Ariana draagt ​​een outfit die wat meer midden zat: haar jurkje was donkergroen en ze had een donkere jas aan, maar daartussenin droeg ze een extra laagje in de vorm van een crèmekleurig.

2019 – 2021

Koningsdag 2019 zorgde voor een heerlijk kleurrijk spectrum aan kleuren. Alexia koos voor felrood, Ariana voor blauwzwart en Amalia voor een bonte jurk met verfvlekken in allerlei kleuren. In 2020 bracht Amalia het felgeel terug. Dat was in groot contrast met haar zusjes, die twee voor een zachte, pastelkleurige blauwtint kiezen.

vorig jaar zagen we niet één, maar twee outfits bij de prinsessen. Tijdens het optreden van de Streamers gedragen ze allemaal neutrale kleuren. Waar Ariane voor wit en Alexia voor zwart ging, koos Amalia de gulden middenweg met een lichtgrijze en een khakitint. Later op de dag verschenen de prinsessen in andere outfits, waarin Alexia degene was die voor licht ging. Ariana knalde van iedereens scherm af met een koningsblauwe (ja ja!) jumpsuit en Amalia koos voor een lichtblauw blouseje en een donkergroene broek.

Wat kunnen we uit de evolutie van de prinsessenoutfits afleiden? Oorspronkelijk dat al vrij snel is besloten dat de prinsessen ieder hun eigen outfit mogen dragen, willen we drie keer exact hetzelfde in 2014. Daarnaast hebben we gezien dat de prinsessen allemaal niet vies zijn van een beetje kleur en dat door de jaren rossen meer laten zien. Rood, diepblauw en felgeel zijn favoriet.

De accessoires blijven bij de prinsessen jaar in het jaar uit vrij simpel, ze dragen eigenlijk nooit opzichtige bling bling. Pas vorig jaar gedragen prinses Amalia voor het eerst oorbellen uit de Oranje-kluis. Verstandige keuze als je weet dat alle ogen in Nederland op je gericht zijn. Wij zijn erg benieuwd naar volgende week woensdag, willen we (hopelijk!) weer drie nieuwe outfits bewonderen. Misschien kiest een van de prinsessen dit keer wel voor felroze of limegroen. Wie weet…

Beeld: BrunoPress

Leave a Reply

Your email address will not be published.