De Mos: ‘Het is voor Haller goed dat er een nieuwe trainer komt bij Ajax’

Aad de Mos spreekt van een schande na de zeer discutabele slotfase bij Feyenoord – PSV, waardoor de kans groot is dat Ajax de landstitel binnenhaalt. Een fout van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR kost PSV de kop in de titelstrijd. De Mos laat ook zijn licht over de spitspositie bij Ajax en de degradatiestrijd.

Er is al veel langer doen om de VAR en afgelopen weekend was het weer raak. Eindhoven staat in het vuur en vlam na het besluit Er blijft een blessure in het spel. “Schandalig. We zien het nu dit weekend: de VAR kan je laten degraderen en je de titel ontnemen”, zegt De Mos, die ook doelt op de wedstrijd PEC – FC Utrecht, waarin de arbitrage in de fout ging bij dekeurde goal van Gervane Kasteneer.

“Mauro draait zich om en weet niet eens waar de bal is”, zegt De Mos over het veelbesproken moment in De Kuip. “Waarschijnlijk komt het door De Kuip en de emotie. Dit is niet. Wat er bij PEC is gebeurd, is een schande. We hebben een hoop aan de VAR gehad, maar ook een hoop ellende. Ja, de titelstrijd is nu beslist. Heerenveen -thuis ligt Ajax normaal gesproken wel, zeker nu met het publiek erachter. Vitesse had veel gevaarlijker geweest. Ajax geeft dit niet meer weg.”

Wat als Feyenoord – PSV gewoon in 1-2 werd geëindigd? “Dan hadden we een spannende ontknoping gehad. PEC Zwolle – PSV en Vitesse – Ajax, dan had je hetzelfde scenario als uit 2007/2008 gehad. Dat toch in de koppies zitten”, zegt De Mos. Ajax verspeelde eerder op zondag twee dure punten bij AZ. “Terwijl Ajax een geweldige eerste helft speelde. AZ beslist in de tweede helft anders doen, alle kwaaltjes van Ajax weer zichtbaar werden. Het was een kopie van de wedstrijd tegen PSV in De Kuip. Zowel PSV als AZ kwam op achterstand, meer druk naar voren te voren, trainers laten de boel los, veroorzaakt de spelers van Ajax in de problemen kwamen. Timber struikelde over de bal heen, Blinde geen bal meer en stond verkeerd te dekken. Ze volledige de ene na de andere fout.”

Sébastien Haller zit al weken vast en scoort tegen AZ voor de tweede wedstrijd op rij niet. “Haller is kapot gemaakt door zijn eigen trainer. Dat is de schuld van Ten Hag”, zegt De Mos. “Geen trainer zet de topscorer van Nederland en Europa op de bank in zo’n belangrijke bekerfinale. Wie doet dat nou? Dat doet wat met je als speler.”

De Mos is niet overtuigd van Brian Brobbey. Het is invallen, uitvallen, invallen, uitvallen. Laat staan ​​over een heel seizoen. Brobbey is voor mij niet de spits waar je een heel op kunt leunen in de Eredivisie, beker en Champions League Als ik Ajax was, zou ik Haller houden. Grote spelers als Kieft, Van Nistelrooy, Van Basten en Bosman een fantastisch seizoen en dit is pas zijn volledige jaar. jaar zien. Haller zal fantastisch worden met het eerste jaar en dat is niet makkelijk omdat hij het heeft gedaan. Het zal voor hem goed zijn dat er een nieuwe trainer komt.”

Degradatiestrijd
In de top van de Eredivisie is het bloedstollend spannend, onderin is dat nog altijd het geval. RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, Sparta, Willem ll en PEC Zwolle hopen op een bijzondere apotheose. “Dat is een loterij, ik durf het niet te zeggen. PEC speelt het beste voetbal van alle vijf. Fortuna Sittard en RKC Waalwijk dachten dat ze veilig waren, maar zijn dat niet. PEC had in de winterstop zes punten en moest van heel ver komen.”

Als PEC deeert, zou dat jammer voor Dick Schreuder, een uitstekende trainer. Sinds hij is ingestapt, ik kijk graag naar PEC. veel pech gehad, dat had zomaar een paar punten kunnen veroorzaken.”

Video speler

Check de laatste video’s

Meer video’s

Leave a Reply

Your email address will not be published.