Deelnemer Fatale Liefde van Olcay Gulsen niet blij met uitzending

In het programma gaat het om een ​​gewelddadige vader, in een gesprek met het ontstaan ​​van lichamelijk geweld door hun partners. Zo sprak ze in de eerste aflevering met Tessel ten Zweege, die niet blij is met hoe KRO-NCRV en productiehuis SkyHigh TV met haar verhaal zijn omgegaan. Volgens Tessel, die wens had niet als neergezet te worden, had het productie haar beloofd dat het programma ‘integer en empowerment’ zou worden en ‘absoluut niet sensationeel’. Maar naar haar wensen werd niet, en dat begon volgens de deelneemster al vóór de opname.

‘Voor de opnames vroeg de redactie van mijn moeder misschien ook wilde meehelpen aan de opnames, dat wilde ze niet. De redactie bleef meermaals aandringen en accepteerde pas na de vierde ‘nee’ dat ze niet zou meedoen’, schrijft ze op social media. Ook bleef de redactie volgens Tessel aandringen op foto’s uit die tijd van haar en haar ex. ‘Ik gaf aan dat ik me er niet prettig bij voelde als ze een foto van mijn ex en mij zouden gebruiken. Een poos later hoorde ik van een vriendin dat de redactie haar, achterje rug om, had ex en mij foto’s van mijn mijn aangegeven dat ik op prettig liet voelen.’ Uiteindelijk zijn de foto’s uit de aflevering gehaald, maar Tessel schrijft het ‘vrij ironisch’ te vinden dat een programma dat over grenzen gaat en geweld, lak heeft aan haar vastgestelde grenzen.

‘Het is schrijnend dat media als Fatale Liefde mensen hun meest kwetsbare verhalen laten oprakelen en totaal veilige omgeving creëren van zorgvuldig omgaan met de behoeften van de mensen geen verhalen gebruiken. (…) Ik ben het zat dat partnergeweld wordt neergezet als een sensatieverhaal om te consumeren en medelijden voort te blijven tot een zielig verhaal en er geen ruimte wordt gegeven aan de sterke, gelukkige die mensen we na een gewelddadige relatie ook kunnen zijn, zullen zich blijven schamen. We zijn geen entertainment, we proberen het tij te keren.’

Tessel laat aan RTL Boulevard weten dat Tessel het zo ervaren heeft. Ook vertelde de presentatrice haar dat ze het vervelend vindt dat de productie haar zo heeft heeft en dat ze dat zelf tijdens de opnames niet doorhad. Daarnaast snapt Olcay goed dat Tessel heeft besloten haar verhaal te vertellen om zo ‘de regie terug te nemen’. Iets waar Olcay haar ook in wil steunen.

KRO-NCRV laat het volgende aan ons weten: “Allereerst vinden we de jammer dat de producent nog geen contact kan krijgen met Tessel en er wel al een reactie van ons wordt verwacht via de pers. Het allerliefst willen we haar ervaring met elkaar bespreken, willen we betreuren het ten zeerste dat dit zo heeft ervaren en geen goed gevoel heeft overgehouden aan haar deelname aan het programma Fatale liefde. Ons belangrijkste doel is altijd geweest om de deelnemers een podium te geven om hun verhaal te vertellen en het onderwerp te spreken. Wij vinden het belangrijk dat alle deelnemers aan onze programma’s zich gezien en gehoord en met trots terugkijken op hun deelname.”

Ook SkyhighTV laat aan RTL Boulevard het erg jammer te vinden dat Tessel geen goed gevoel heeft overgehouden aan haar deelname aan het programma. “Olcay een heel mooi en integer interview met Tessel gehad, met de intentie om mensen die te maken hebben gehad met relationeel geweld een podium te geven en mensen te helpen. Dat was haar missie! Na afloop van de opname had Tessel daar ook een opname fijn gevoel over”, geven zij aan.

Alle deelnemers zijn begeleid en sterk betrokken bij het proces en konden de uitzending vooraf bekijken voor eventuele feedback, We hebben gericht om juist rondom dit onderwerp zoveel mogelijk zorgvuldigheid te controleren. Daarnaast is er een psychologische zorg aangeboden. Tessel heeft aangegeven vertrouwen te hebben in het voorspellen en wilde de uitzending vooraf niet zien. Daarom is het nu des te meer spijtig dat ze niet blij is met de uitzending, omdat we toekomstige opmerkingen hebben kunnen nemen.”

Ons doel van het programma is altijd geweest om de deelnemers een podium te geven om hun verhaal te kunnen vertellen en daarop het allerliefst willen we haar ervaring met elkaar hebben, willen we opnieuw proberen, we vinden het erg jammer dat Tessel niet met een goed gevoel op het programma terugkijkt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.