Dit gedragen koningin Máxima en de prinsessen | vrouw

Koningin Máxima droeg een outfit van het Belgische modehuis Natan, bestaande uit een knalroze jurk van crêpe zijde: een mouwloze jurk met los cape erover. Die vloog door de wind een paar keer de lucht in, maar werd door Amalia weer snel gestyled. Máxima had verder haar beige cape om, een favoriete kledingstuk. En als accessoires een zachtroze hoed en een suède clutch en dito schoenen. Verder weinig opsmuk, maar schijn bedriegt, want de rozenkwarts armband die ze droegen, is een erfstuk van koningin Juliana dat oorspronkelijk een collier was. Ook de specificaties van rozenkwarts horen erbij.

Amalia koos voor een trendy, gebroken wit gestreept linnen pak van Max Mara met taupe grote strepen en daaronder een taupekleurige top. De broek levert 439 euro op, het jasje 819 euro. De wijdvallende pijpen kunnen zij goed hebben, aangezien ze lekker lang is. De caramelkleurige pumps en knalgroene tas van Jacquemus maken het geheel af.

Broekpak van Zara?

Amalia’s tas is een hint naar het knalgroene broekpak met gouden knopen van haar zus Alexia, dat zomaar van de Zara zou kunnen zijn en dat de afgelopen weken de winkel uit is gevlogen. Amalia ontwikkeld het geheel met een groene/zachtroze top met dessin. Daarbij een roze clutch, niet exact in dezelfde kleur als de jurk van Máxima, maar wel passend bij het geheel. De tas is waarschijnlijk ook van haar geleend, want de koningin droeg dit tasje van Natan al eerder.

Jongste zus Ariane viel een beetje uit de toon in het geheel met haar donkerblauwe effen uitgebreide jurkje van haar Franse merk Sandro (265 euro), maar de zilveren knopen zijn wel een blikvanger en ook de knalgele fluo tas maakt het ruimschoots goed. Opvallend is dat de jongste telg nogal lang is geworden is, ondanks het feit dat ze slingback schoenen draagt ​​met een kleine hak.

Zomers pak

Koning Willem-Alexander koos voor de verandering deze keer niet voor een donkerblauw pak, maar voor een heel zomerse variant, in het grijs, gecombineerd met een witte blouse en een lichte stropdas, heel stijlvol. De koning, woensdag 55 jaar geworden, was van de week tijdens nog hip en happening met zijn paarse sokken onder een sportieve casual outfit tijdens de Invictus Games, waar hij met de Britse prins Harry was.

De zorgvuldige mix-en-matchtrend van Máxima met haar dochters is een absolute trend. Daarbij is het dus nodig om alle kleuren terug te laten komen in de outfit, maar je kunt ook onderling met elkaar combineren zoals de koninklijke dames hebben gedaan. Dat geeft wel aan hoezeer ze bezig zijn met mode-invloeden en dat ze niet zomaar lukraak iets uit de kast halen.

Vorig jaar tijdens Koningsdag gedragenen de dames afzonderlijk hun favoriete kleuren, maar dit was het dus duidelijk een mode-geheel. Uitgegeven is ook dat de zussen geen jassen gedragen en Máxima wel.

enige buitenbeentje

Ook de andere aanwezige prinsessen hadden zich goed gehouden aan de mix-en-match dresscode met de leden van de koninklijke familie. Met een zachtgeel pastelkleurige outfit zette Marène de toon en ook Aimée deed het goed in gebroken wit met een full colour kobaltblauwe jumpsuit, bekeken ook in de outfits van Annette en Laurentien de gedragen kleuren weer waren terug te vinden. Annette koos ook voor een transparante groene kleur, die ook prima meedeed in de kleurenweelde.

Prins Maurits en prinses Marilène

Prins Maurits en prinses Marilène

De enige ‘misfit’ was eigenlijk van burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, die natuurlijk in een actueel pastelroze tweedjurk, maar die was helaas veel te lang en had een hoog Alice in Wonderland-gehalte.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Leave a Reply

Your email address will not be published.