Dit is de tweede duurste nieuwe auto van het moment

De duurste auto ooit is sinds een week de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé. Maar als het gaat om nieuwe auto’s, spant de Rolls-Royce Boat Tail de kroon. Dit is het tweede van de in totaal drie exemplaren wereldwijd.

Rolls-Royce presenteerde eind vorig jaar de Boat Tail, een auto waarmee het liet zien waar de fabrikant toe in staat is. Een unieke auto die volledig naar wens van de klant is. Niet alleen door het gebruik van een unieke kleur van stoelbekleding, maar ook door een compleet unieke (en met de hand vervaardigde) carrosserie. Eenmalig, dus. hoewel de Boat Tail drie keer verschijnt. is geen reden tot hyperexclusief.

Jay-Z

Inmiddels heeft de Britse autobouwer de tweede Boat Tail getoond. De auto is in de basis identiek aan het eerste model (die ondanks geruchten niét door rapper Jay-Z is gekocht), maar natuurlijk gekochte aankleding van de imposante machine.

De auto is natuurlijk helemaal naar wens van de klant aangekleed. Rolls-Royce meldt dat de familie van de betreffende klant zijn oorsprong vindt in de parelindustrie. Daarnaast is het een kunstliefhebber, die tevens een grote collectie van klassieke en moderne auto’s heeft.

Oesters

Geen verrassing dus dat de gebruikte kleuren en materialen een link hebben met bovenstaand. Deze Boat Tail heeft een unieke carrosseriekleur, die een mix is ​​van oester en zacht roze, volgens Rolls-Royce. Daar zijn ook witte en bronzen micavlokken aan toegevoegd, voor een parelmoer effect. De motorkap heeft een contrasterende cognackleur en een laag kristal, en is afgewerkt met een matte blanke lak.

Het unieke achterdek van de Boat Tail, het denken aan de maritieme wereld, heeft ook rosévergulde krijtstrepen en een geborstelde afwerking. Het Royal Walnut-fineer is naar wens van de klant constructie. Bijzonder daarvan is dat het hout in de lus van de tijd rijpt. Gedurende de jaren zal het hout een cognackleur aannemen en dus identiek zijn aan de kleur van de motorkap. Ook in de details is de rosétint zichtbaar: op de Spirit of Ecstasy en de dorpels.

Uurwerk van parelmoer

Die cognac-, rosé- en oestertinten komen ook terug in het interieur, bijvoorbeeld in de leer en de transmissietunnel. In het dashboard wordt een uurwerk van parelmoer geplaatst, die destijds uit de eigen collectie van de betreffende klant komt. Het materiaal komt ook terug in de bedieningsschakelaars en wijzerplaten.

Boat Tail markeert grenzeloze toekomst voor Rolls-Royce

Rolls-Royce laat met deze Boat Tail weer zien hoe ver het personalisatieproces bij het merk kan gaan. Zoals gezegd gaan verschijnen er na deze auto nog een exemplaar, maar het is de vraag van we ooit digitaal. De klant kiest er immers zelf voor de auto met de wereld te delen. Niet zo vreemd als je ruim 28 miljoen dollar voor een Rolls-Royce hebt betaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.