dit is wanneer je de Nederlandse Lightyear One ziet rijden

Bijna drie jaar geleden geschreven we een artikel: Lightyear One, de bruikbare zonneauto is hier. Het streven was in 2022 1500 auto’s van de productieband laten rollen. Dit lukt niet helemaal, al gaan we het model wel dit jaar zien.

In eerste instanties worden er 150 Pioneer Editions gebouwd. Na de zomer start de productie bij Valmet Automobiel in Finland. De eerste serie zonneauto’s wordt in Helmond geassembleerd.

Zonneauto heeft flink prijskaartje

De Lightyear One Pioneer Editions kosten 150.000 euro per stuk, een prijs die we in de toekomst niet meer hoeven te verwachten. “De prijs van elk onderdeel van van elk denkbaar materiaal is al een keer over de kop gegaan en dat merken we als klein bedrijf. De eenvoudige middelen zijn zo groot dat vertrouwd worden niet meer verkrijgbaar zijn. Soms moet je iets opnieuw ontwerpen om te kunnen komen”, laat businessdeveloper Tom Selten aan Nu weten.

(Beeld: Lightyear)

De tweede serie, de Limited Edition, zal een prijskaartje van 250.000 euro krijgen. In totaal verwacht Lightyear niet meer dan 946 zonneauto’s te bouwen van de eerste twee edities.

Waarom is de Lightyear One zo prijzig?

Met zijn hoge prijs, zullen veel consumenten de Lightyear One niet kunnen – of willen – betalen. Maar wat maakt deze Nederlandse zonneauto zo duur? Allereerst is een accu een erg prijzig onderdeel. In het geval van de Lightyear One gaat dit om een ​​batterij met een capaciteit van 60 kWh.

Lightyear One, zonneauto
(Beeld: Lightyear)

Echter, andere auto’s met een 60 kWh-accu zijn niet zo duur. De Lightyear heeft 5 vierkante meter aan zonnepanelen. Dit zorgt, in combinatie met de onderhuidse techniek, voor een hoger prijskaartje. Ook een vorm van klant natuurlijk voor het ontwikkelingswerk van de druppel en wordt de auto in de markt gezet als luxe middenklasser

Goedkopere Lightyear komt van 2 tot 3 jaar

Een zonneauto is niet zo prijzig te zijn. Lightyear de verwacht’Twee‘ voor 30.000 euro te verkopen. Naar verwachting van de fabrikant gaat het model in 2024/2025 in productie. Specificaties van de betaalbaredere EV zijn nog niet bekend.

Hybride en elektrische versie Chevrolet Corvette voor 2023 op de agenda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.