dit kost de Xpeng P5 in Nederland

De Xpeng kwam dit jaar met het nieuws dat de P5 op de Nederlandse markt zou verschijnen. Het eerste model van de Chinese fabrikant laat nu zijn prijskaartje zien.

De EV-markt wordt overspoeld met elektrische SUV’s. Hoewel ook Xpeng bezig is met een Sport Utility Vehicle, is het eerst de beurt aan de sedan.

Xpeng P5 is groter dan concurrentie

De Xpeng P5 gaat de concurrentie aan met de Tesla Model 3 en Polestar 2, maar is iets groter dan deze twee. De Chinese sedan is 4,81 meter lang, 1,84 meter breed en 1,53 meter hoog. Met een wielbasis van 2,77 meter, is de binnenruimte ruim en moet je 450 liter aan bagage kwijt kunnen onder de achterklep en 70 liter onder de vloer.

Xpeng P5, Prijs, Nederland
(Foto: Xpeng)

Onder je voeten ligt een accupakket van 66 kWh, hiermee moet je volgens WLTLP 465 kilometer ver komen op een acculading. De accu driefasen AC beladen kan tot 11 kW. Hiermee laad je van 30 tot 80 procent in 3,8 uur. Met hoeveel kW je de Xpeng P5 kan DC-snelladen, laat de fabrikant nog niet weten. Wel geeft het aan dat je de accu in 36 minuten van 30 tot 80 procent kunt laden. Dit accupakket is in de Comfort-uitvoering – grondgebonden aan een elektromotor op de vooras. Naar komen er later ook modellen met vierwielaandrijving.

Deze motor levert een vermogen van 155 kW (zo’n 204 pk) en 310 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint legt de instapper in 7,5 seconden af. Naast de elektromotor(en) het accupakket een 12-inch instrumentarium, verwarmde stoelen, een surround-sound-systeem en een luchtzuiveringssysteem van elektriciteit.

Vol veiligheidssystemen

De Xpeng P5 zit vole techniek en heeft 12 sensoren, 5 ‘wave radars’, 9 ‘Driving High Perception Camera’s en 4 ‘Driving Surround View Camera’s’. Al deze techniek moet ervoor zorgen dat de inzittenden zo veilig mogelijk op locatie aankomen.

Nederlandse prijs van de Xpeng P5

Hoewel de nog (allemaal) bekend, laat Xpeng de specificaties startprijs van de P5 al wel weten. In Nederland kan je rekenen op een startbedrag van 48 mille. Dit ligt het instapbedrag bijna 4.000 euro lager dan de nieuwe Tesla Model 3 (51.990 euro) en net iets hoger dan van de Polestar 2 (46.900 euro).

Xpeng P5, Prijs, Nederland
(Foto: Xpeng)

Of de Xpeng P5 zich kan meten aan deze twee elektrische middenklassers, gaan we later dit jaar zien. De EV kunnen we waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2022 verwachten. Abonneer je op ons YouTube-kanaal en volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven over het laatste nieuws, tests en reportages van de P5.

Onze uitgebreide ervaringen met een Chinese Tesla Model 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.