Dit verdiende de krabvissers uit Discovery-serie Deadliest Catch

Dodelijkste vangst is een van de eerdere serie op Discovery. Het leven op zee ziet er spectaculair uit en is levensgevaarlijk. Is het geld waard om hun leven te riskeren?

Al jaren is Dodelijkste vangst vaste prik op Ontdekking. Het is misschien niet een programma waar je vooraf de wekker voor zet maar wel een serie waarin je eventjes bij blijft hangen. Het programma draait om verschillende vissers in het noorden van Alaska. Zij proberen de dure koningskrab te vangen die veel geld kunnen kunnen.

Dodelijkste vangst op ontdekking

Dodelijkste vangst gaat echter niet alleen over het vangen van krabben op de Beringzee. Ook het leven op zee en de gevaarlijke omstandigheden centraal staan. Zo zien we regelmatig zwaar weer en ruzies aan boord.

Deadliest Catch Captain Keith Colburn: “Het is een klotebaan, maar dít wil ik niet missen”

Natuurlijk loopt het meeste risico tijdens Dodelijkste vangst. De crew verdient een salaris tussen de 15.000 en 50.000 dollar per seizoen. Die prijzen kunnen verschillen, want niet elk seizoen is zelfs lang. Het ligt aan de quota die worden gesteld door de overheid. De langste seizoenen beginnend rond de vier weken. Het gehele krabseizoen waarin verschillende soorten worden bestaan ​​in totaal uit zo’n drie maanden.

De deckhands, zoals ze heten, kunnen dus flink wat geld verdienen. Kapitein Kenny Ribka uit Deadliest Catch vertelt in de video van Mensen dat zijn zeker zo’n 30.000 dollar krijgt voor zes weken werk. Vaak is dat een percentage van de totale opbrengst van de vangst.

Jij kunt ook krabvisser worden

Het is gewoon mogelijk om te werken op een van de vissersboten die je ziet in Dodelijkste vangst. Je kunt vacatures op internet vinden, maar het is zelfs mogelijk om gewoon in de cafés of op de kades in Dutch Harbor rond te vragen. Je begint als Greenhorn en je moet je weg omhoogwerken. Het leven op een boot is niet zo romantisch als het lijkt. Groenen werken 15 uur per dag, zeven dagen per week voor de duur van soms wel drie maanden. Vaak krijg je ook nog de slechtste klusjes aan boord zoals aas klaarmaken.

dodelijkste vangst
(Beeld: Ontdekking)

Bovendien verdien je als beginnend minder geld, vaak rond de 50 procent van een regulier pensioenlid. Soms ligt dit zelfs rond de 6.000 dollar per rit. Tel daarbij op dat je ook nog voor je uitrusting, eten en visserslicentie moet betalen.

Zoveel geld verdienen de kapiteins

Kenny zelf verdient veel meer aan het vissen. In hetzelfde interview vertelt hij dat hij per jaar zo’n 150.000 tot 170.000 dollar binnen hengelt. Toch ligt het maar net aan de kapitein en zijn van haar schip. De een is natuurlijk groter dan de ander. Zo verdient de kapitein uit Dodelijkste vangstSig Hansen, tussen de 500.000 en 1.000.000 dollar per jaar volgens Tuko, al lijkt dat dus een vrij ruime schatting te zijn. Overigens kan de boot ook worden gebruikt buiten het seizoen om op andere dieren te vissen, niet meer te verdienen.

Natuurlijk geld verdienen met het vangen van vis. Meedoen aan Dodelijkste vangst levert ook genoeg geld op. De kapiteins zullen volgens Pontonopedia tussen de 25.000 en 50.000 dollar per aflevering van Discovery.

Dit verdiende de krabvissers uit Discovery-serie Deadliest Catch
(Beeld: Ontdekking)

Toch nemen de kapiteins een behoorlijk risico. Ze kunnen ook verliezen lijden in een slecht jaar. Regelmatig vergaan er zelfs schepen in stormen en dan zijn ze al hun geld kwijt. Zeker als je bedenkt dat een krabboot tot 5 miljoen dollar kan kosten. De schepen sterven je in De dodelijkste vangst ziet, zijn vaak ouder. Toch hebben deze een waarde van 2 tot 3 miljoen dollar.

Deadliest Catch zie je op streamingdienst Discovery+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Dit verdiende de krabvissers uit Discovery-serie Deadliest Catch

Leave a Reply

Your email address will not be published.