Dit zijn de meest gekozen renners in WielerFlits Ploegleider

Overzicht

WielerFlits geeft sinds vorige week WielerFlits Ploegleider uit. Om je op weg te helpen, kreeg je in onze traditionele Pooltips-video’s al vijf pareltjes cadeau. Maar wil je graag een compleet ander team dan je beste maat, goede college of een verre fietsvriend? Neem dan niet een van de onderste tien renners, want deze zijn in het tactische WielerFlits Ploegleider-spel op donderdagmiddag 5 mei de meest gekozen door alle deelnemers.

Jouw subleague
Wil je het spel nog spannender maken? Speel dan je eigen competitie tegen je vrienden van collega’s in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande subleague en daag elkaar uit om te bepalen wie de beste Ploegleider is.

Meespelen met WielerFlits Ploegleider tijdens de drie grote rondes (Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a Espana) kost € 8 per team. Meld je hier aan!


Carapaz krijgt de eer toegespeeld – foto: Cor Vos

Hij geldt ook absolute topfavoriet voor de eindzege en zelf loopt hij ook niet voor die rol weg: Richard Carapaz. De 28-jarige klimmer uit Ecuador is de regerende olympische kampioen op de weg. Afgelopen seizoen werd derde in de Tour de France, een jaar eerder was hij tweede in de Vuelta a España en in 2019 toverde hij zijn land op een roze wolk, toen hij namen Movistar verrassend de Giro d’Italia op zijn naam gezet. Carapaz is de drie weken sterk omringd door de rijkste ploeg ter wereld, INEOS Grenadiers. ruim 2750 spelers hebben zoom in hun team.


Mathieu van der Poel staat garant voor spektakel. Maar buiten de openingengeschreven in Hongarije om, heeft de 27-jarige Nederlander geen concrete doelen voor deze Giro d’Italia. Toch schrikt dat de spelers in WielerFlits Ploegleider niet af, want liefst 2645 spelers hebben de renner van Alpecin-Fenix ​​in hun team opgenomen. Hij is wel wat ‘goedkoper’ dan Carapaz, die als kopman 18 punten kost. Van der Poel heeft in dit spel een waarde van 12 punten. In Ploegleider moet je een team van dertien renners samenstellen met een budget van 100 punten.


Almeida in de Giro van 2020 – foto: Cor Vos

Waar Carapaz dus geldt als absolute topfavoriet, zijn er veel uitdagers die jagen op zijn wiel. Een van de belangrijkste daarvan is Joao Almeida. Hoewel de Portugees nog altijd pas 23 jaar jong is, geldt hij bij de topploeg van de VAE Emirates wel als kopman. Dat is niet zo gek, want de laatste twee seizoenen deed hij het in de Giro d’Italia voortreffelijk. In het shirt van Deceuninck-Quick-Step reed hij in 2020 nog lang in de roze leiderstrui, om uiteindelijk als vierde te eindigen. Vorig jaar werd hij tweede. bijna 2500 deelnemers zoom kiezen.


Arensman won het jongerenklassement in de Ronde van de Alpen – foto: Cor Vos

De vierde meest gekozen renner in WielerFlits Ploegleider is opnieuw een Nederlander. Het gaat om de 22-jarige Thymen Arensman. De jongeling van Team DSM maakte dit jaar al vaker indruk, met Tirreno-Adriatico (zesde in het eindklassement) en de Tour of the Alps (derde) als hoogtepunten. Arensman speelt deze ronde natuurlijk volledig in dienst van zijn kopman Romain Bardet, maar gezien zijn vorm kan hij uiteindelijk komen. Met een waarde van slechts twee punten is hij een van de bestaande renners van het spel. Dat doorzien ook ruim 1800 deelnemers.


5. vlag-hu Attila Valter

Valter gedragen vorige jaar meerdere dagen het roze

Voor wie de WielerFlits Pooltips heeft, moet het geen verrassing zijn dat ook Attila Valter terugkomt in dit lijstje. De 23-jarige klimmer uit Hongarije zal in de openingsdagen gebrand zijn op een goed succes, maar ook in het verdere verloop van deze Giro kunnen we hem van voren verwachten. Bij Groupama-FDJ is hij de kopman. Een besluitvorming besluit, wil Valter gedragen komende jaar al een aantal dagen de roze leiderstrui. Uiteindelijk werd hij veertiende in het eindklassement. Net als Arensman kost hij je slechts twee punten. bijna 1600 teams komt hij naar voren.


Simon Yates geldt als een van de topfavorieten – foto: Cor Vos

Omdat WielerFlits Ploegleider een stuk tactischer is dan andere spellen, moet je harde keuzes maken. Zowel Carapaz als Simon Yates (17 punten) opnemen in je team, gaat bijna niet. Het vertrouwen in de Brit is onder de spelers een stuk minder, want nog geen 1500 deelnemers hebben hem opgenomen. Gek, want ook Yates heeft een uitstekend trackrecord in grote rondes. Hij won immers bijna de Giro-editie van 2018 en vorig jaar was hij derde. Daartussenin was hij wel al eens de beste in de Ronde van Spanje. Hij gaat voor het eindpodium.


Noors kampioen Tobias Foss – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma start in Giro d’Italia met drie kopmannen. Toch is Tom Dumoulin (11 punten) niet een van de meest geselecteerde punten in dit spel, terwijl ook Sam Oom (4 punten) niet in de debatten kosten. Dat geldt wel voor Tobias Fos. De Noorse kampioen werd vorig jaar negende en heeft een waarde van 8 punten in dit spel. Voor bijna 1300 spelers is hij een uitstekende ‘middenvelder’ in hun team, renners tussen de absolute kopmannen en de ‘opvullers’ in. Het voordeel van Foss is dat hij ook nog in de jongerenklassement meetingt.


foto: Intermarché-Wanty-Gobert

Hij was dé sensatie van dit klassieke voorjaar: Biniam Girmay. De recent 22-jarige Eritreeër van Intermarché-Wanty-Gobert gold al als een groot talent, maar na zijn historische zege in Gent-Wevelgem heeft hij zijn naam definitief gevestigd. Met een waarde van slechts 7 punten in Ploegleider, is hij net als Foss buitengewoon interessant om op te nemen in je team. Girmay is snel aan de meet, met name na een lastige etappe. Daarvan zijn er nog al een aantal in deze Giro. Zelfs een eindzege in het puntenklassement is niet uitgesloten. Bijna 1250 spelers kiezen Bini.


Gall maakte indruk in de Ronde van de Alpen – foto: Cor Vos

Om WielerFlits Ploegleider goed te managen met het beperkte budget dat je als speler hebt, kun jij je team het beste onderverdelen in drie categorieën: kopmannen, middenvelder en opvullers van lucky shots. zoals in de WielerFlits Pooltips riet naar voren kwam, hoort Félix Gall bij die laatste groep. De jonge Oostenrijker is actief in zijn (korte) resultaten, hij doet mee voor de witte jongerentrui én zijn ploeg AG2R Citroën schuift hem naar voren als kopman. Voor slechts 2 punten is dat een gokje waard. Zo’n 1050 spelers betrekken in.


Ciccone is een kandidaat voor een top 10-plaats – foto: Cor Vos

Trek-Segafredo komt met een opvallende klimmersploeg naar Italië. Een renner van die ploeg opnemen kan daarom lonen, want je kunt in WielerFlits Ploegleider ook punten vergaren als teamgenoten van jouw renner het goed doen. Wat dat betreft is Giulio Ciccone een goede keuze, omdat de Italiaanse mikt op een goed eindklassement. Maar hij kan ook punten verdienen als Bauke Mollema, Juan Pedro López en Mattias Skjelmose het goed doen. Ciccone is dus iemand die net als Foss en Girmay een goede bouwsteen kan zijn. Bijna 900 spelers kiezen zoom.


Leave a Reply

Your email address will not be published.