Doek valt voor PEC Zwolle op Het Kasteel | voetbal

Na het fluitsignaal begonnen de spelers van PEC verslagen naar het kunstgras. De ploeg ontworstelde zich op de winterstop aan de status van gedoodverfde degradatiekandidaat maar ging in de slotweken van het seizoen toch kopje in het geweld van de staartploegen, die allemaal de kregen.

Vito van Crooij zorgde voor 2-0 op Het Kasteel

Vito van Crooij zorgde voor 2-0 op Het Kasteel

Het is de vierde degradatie uit de Eredivisie in de historie van de Zwolse club, maar veruit de pijnlijkeste. Het ambitieuze PEC Zwolle dacht zich de afgelopen jaren aan de status van degradatiekandidaat te hebben ontworsteld en wilde uitgroeien tot een stabiele subtopper in de Eredivisie. Het fundament onder de ambitieuze plannenmakerij bleek echter te wankel en wanbeheer deed de Zwollenaren de das om.

Technisch wanbeleid

Het is veelzeggend dat PEC Zwolle met de twaalfde begroting van de bende terug moet maken. Club als Fortuna Sittard en SC Cambuur hebben miljoenen minder te verdienen, maar zijn erin geslaagd hun geld slanker te verdienen. Het technisch beleid in Zwolle is al langer voorwerp van discussie. Het was een grote technische verjongde selectie en zo weinig mogelijk vermogen om te trappen, keuzes waar de handtekening van Willems onder staan.

Die valse start is PEC Zwolle nooit meer te boven gekomen, al wist Schreuder, die in november het stokje overnam van Art Langeler na de rampzalige competitiestart, wel voor nieuw elan te zorgen. Met de in de eerste seizoenshelft opgelopen schade, waarin slechts zes punten werden gepakt, niet meer gerepareerd worden.

Na zich twee keer van de laatste plaats af te hebben geknokt, keerde PEC Zwolle afgelopen weekend na het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht terug. Met het mes op de kiel moest er gewonnen worden op Het Kasteel, maar op 2 minuten en 35 seconden ging het al helemaal mis. Bij een vrije val van Dirk Abels liet de Zwolse defensie Sparta-aanvoerder Adil Auassar zomaar weglopen en de openingsgoal intikken (1-0).

Het doek is gevallen voor PEC Zwolle

Het doek is gevallen voor PEC Zwolle

Veldoverwicht

Het Kasteel, waar het sfeertje vooraf was opgepookt door een vuurwerkshow, stond gelijk in vuur en vlam. PEC Zwolle wist zich nog wel op te richten, kreeg een veldoverwicht en enkele goede kansen, zo trof Thomas van den Belt met een schot de lat en schoof Gervane Kastaneer naast, maar achterin stond het niet goed. En zo kreeg Vito van Crooy in de 24e minuut vrije doortocht (2-0). De oud-speler van PEC Zwolle, vorig seizoen nog gedegradeerd met VVV-Venlo, vierde de goal uitbundig voor het uitvak met Zwolse fans, wat hem niet in dank werd ontvangen.

Met een vroege 2-0 inspanning zat Sparta op rozen, want gegroepeerd is verdedigen aan Sparta wel besteed. De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam nooit meer in de problemen, hoezeer PEC Zwolle ook aandrong en Schreuder extra aanvallers betrokken. kan uitstekende momenten van zeven punten uit drie duels. Omdat de afwezigheid van Willem II (1-1 tegen SC Cambuur) en Fortuna Sittard (1-2 thuisnederlaag tegen Vitesse) punten verspeelden, werd een heel mooie avond voor Sparta. De Rotterdammers hebben een basis van een doelensaldo dan Fortuna Sittard, dat ook 32 punten heeft, de veilige vijftiende plek beter overgenomen van de Limburgers. Sparta heeft lijfsbehoud helemaal in eigen hand. Een zege op de laatste speeldag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo voldoende voor nog een jaar Eredivisie.

PEC-aanvoerder Van Polen biedt fans excuses aan na degradatie

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen is de fans van de club uit Zwolle naar eigen zeggen excuses verschuldigd na de degradatie uit de Eredivisie. PEC uitgave met 2-0 van Sparta en komt seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie, tot grote teleurstelling van Van Polen (36).

„Net knapte ik al even en het is net of ik in een rouwproces heb gezeten”, zei Van Polen voor de camera van ESPN. „In de winterstop waren we al dood en begraven, maar na de winterstop hebben we alles aan gedaan. We hebben het in de eerste seizoenshelft verpest en dat is ons duur komen te staan.”

Van Polen zei hij zich „leeg” dat. „Ik moet mijn excuses aanbieden aan iedereen die de club een warm hart toedraagt. Ik had de mensen graag wat meer gegeven. Bij degradatie staan ​​er banen op het spel.”

PEC keek tegen Sparta al snel tegen een 2-0-achterstand en wist in het restant niet meer te scoren. „Ik denk dat we hen in de kaart gespeeld door zo snel achter te komen. Tijdens waren wij maar aan het aanvallen, gevaarlijke waren via de counter. Wij kwamen niet tot heel veel concrete kansen.”

PEC behaalde 25 doelpunten van de minst scorende ploeg van dit seizoen. De ploeg won dit seizoen slechts zeven keer en staat met nog één speelronde te gaan op 27 punten.

Degradatiezorgen Fortuna Sittard na nederlaag tegen Vitesse

Fortuna Sittard is door een nederlaag tegen Vitesse in degradatienood gekomen. De Limburgers verloren in eigen huis met 2-1 van de Arnhemmers en zakten naar de zestiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Als de club op die positieve positie, moet het in de play-offs spelen om degradatie te voorkomen. NEC Nijmegen de laatste in de reguliere competitie.

Vitesse nestelde zich door de zege steviger op de tweede plaats. De Arnhemmers waren al zeker van de play-offs om Europees voetbal.

Fortuna boekte de afgelopen weken goede resultaten en die hadden de ploeg van Sjors Ultee een stuk zelfbewuster gemaakt, maar de Limburgse club moest het in de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse wel stellen zonder de clubtopscorers Zian Flemming en Mats Seuntjens en middenvelder Deroy Duarte, die alle drie geschorst waren.

Zonder dat trio was Fortuna in de eerste helft iets gevaarlijker dan Vitesse. Op slag van roest viel de 1-0. Paul Gladon mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en schoot de bal langs Vitesse-keeper Mark Schubert. Vrijwel direct daarna gemaakt Miljoen Manhoef met een geplaatst schot gelijk: 1-1.

In de tweede helft drukte Vitesse door met een goal van Loïs Openda. Een slotoffensief van Fortuna leverde geen doelpunt meer op.

Willem II houdt met punt in Leeuwarden kans op handhaving

Willem II heeft met een gelijkspel bij SC Cambuur (1-1) de kans op een langer verblijf in de Eredivisie overeind gehouden. De ploeg van trainer Kevin Hofland kwam in Leeuwarden op achterstand en was daarmee een tijdje officieel gedegradeerd, maar Derrick Köhn bezorgde de Tilburgers een punt. Willem II moet zondag tijdens de laatste speelronde in ieder geval winnen van FC Utrecht om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

De Brabantse ploeg staat op punten de puntende plek met 30, 2 minder dan Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. Het nummer 16 gaat de play-offs om promotie/degradatie en de club die als visiede in de strijd, handhaaft zich in de Eredi.

SC Camb, dat is nog een minie kans heeft om de play-offs om Europees voetbal te bereiken, kwam voor rust op intentie via Sekou Sylla. De linksback schoot de bal van zo’n 30 meter in de transacties. Aan het begin van de tweede helft trok de linksback van Willem II, Köhn, de stand gelijk.

Fortuna Sittard speelt zondag tegen NEC, dat zich kan kwalificeren voor de play-offs om een ​​Europees ticket. Sparta neemt het in Almelo op tegen Heracles, dat met 34 punten ook niet helemaal veilig is.

RKC Waalwijk blijft in Eredivisie na zege op Heracles

RKC Waalwijk heeft zich met de zege op Heracles Almelo verzekerd van een volgend seizoen in de Eredivisie. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 2-0 en leidt tot 35 punten. voorbij de Waalwijkers Heracles, dat 34 punten heeft.

Omdat Sparta, dat won van PEC Zwolle, de laatste wedstrijd tegen Heracles speelt, een van de twee ploegen altijd onder RKC. PEC Zwolle gedegradeerd en Willem II is zeker onder RKC

Sinan Bakis kreeg een goede kans op de openingstreffer voor Heracles, maar zijn kopbal werd van de lijn gedaagd. Michel Kramer scoort wel aan de andere kant. Op indicatie van Finn Stokkers tikte de spits de 1-0 binnen. Het is de elfde competitietreffer voor Kramer dit seizoen. Heracles-doelman Koen Bucker redde daarna nog op een volgende poging van Kramer.

Melle Meulensteen verzuimde de marge aan het begin van de tweede helft te verdubbelen. Zijn kopbal ging voorlangs. Ook Yassin Oukili kon de tweede treffer van RKC niet maken. Richard van der Venne akte wel. Op indicatie van Kramer tilde hij met een lob de bal over doelman Bucker heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.