Expeditie Robinson: All Stars heeft een (voorspelbare) winnaar

Niels is volgens de rest van de winnaar vanaf dag één de gedoodverfde van ‘Expeditie Robinson: All Stars’, Dominique is na 21 dagen in topvorm en Ferry – die deze editie heeft geleerd z’n hoofd koel te houden – bleek een ware puzzelkoning te zijn. Maar wie van hen is de ultieme Robinson?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Expeditie Robinson: All Stars.

“Een Exped Robinson-titel op mijn naam, dat voelt als een kinderkamer die sterft”

21 dagen geleden begonnen ze aan de ultieme strijd der titanen: 18 oud-kanden die in één van de afgelopen 23 seizoenen de finale, of halve finale van Expeditie Robinson hebben bereikt. Diehards en doorzetters die weten wat overleven is en bestand zijn tegen het harde leven op een onbewoond eiland, begonnen nog een keer het avontuur aan en al snel duidelijk was: deze expeditie is een krachtmeting tussen zwaargewichten.

Ferry, Niels en Dominique begonnen het uiteindelijk tot de finale te schoppen. Dat Niels een plekje wist te bemachtigen kwam voor niemand als een verrassing. Hij bracht namelijk de helft van zijn tijd door op Winnaarseiland. Hij is er dan ook op gebrand te winnen: “Ik heb een heel avontuur beleefd, nieuwe vrienden gemaakt, toch wel heel vaak gewonnen. Het was echt fantastisch. De eindstreep is zo dichtbij, dat geeft enorm veel energie om toch dat laatste zetje te geven. Nu wil ik ‘m winnen ook.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson bruut tien einde voor All Star na een blessure

Voor Ferry voelt zich een plek in de finale nog altijd onwerkelijk. Hij vertelt: “expeditie is een soort achtbaan van honger, regen – we hebben dagen gehad dat het gewoon hoosde voor twee, drie uur en dat je in je poncho zat – ‘s nachts wakker worden omdat het niet meer stopte met regenen. Ook natuurlijk een prachtig zonnetje. Nieuwe vrienden worden overgehouden; je hebt hele goede, intense gesprekken met elkaar. Deelt lief en leed. Je laat ook scheten bij elkaar, dat zijn echte vrienden en familie.”

Expeditie Robinson is een avontuur en dat je dit twee keer mag meemaken is onbeschrijfelijk en heel bevoorrecht. Ik voel me een bevoorrecht mens.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson heeft zijn eerste finalist: ‘Niet zien aankomen’

Dominique is vooral trots op zichzelf dat ze voor de tweede keer als onbekende Nederlander in de finale staat. “Ik ben heel blij dat ik alles weer heb mogen meemaken. Nóg een keer op een prachtige locatie zitten met de meest gestoord proeven”, vertelt ze. “Echt, ik heb genoten. Ik heb echt een topervaring. Het beste en mooiste avontuur dat ik in m’n leven mee mogen maken, en ik heb het twee keer mogen doen.”

Mooie woorden, maar tijdens de finale piepen ze wel anders. Die is namelijk lood-, maar dan ook echt loodzwaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gaby Blaaser geeft Expeditie Robinson na Special Forces nog een kans

Doel van de finale is dat je met een kruisboog drie Robinson-symbolen gezocht. Dat doen de deelnemers met pijlen die ze vinden op het parcours dat ze beginnen. Maar waar het normaal gesproken vaak tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het normaal gesproken gesproken tot de laatste minuut spannend blijft wie er winter duidelijk dat Niels zich de laatste mag noemen. Hij heeft thuis een kruisboog en schiet dan ook in één keer alle drie de pijlen raak.

“Een Expeditie Robinson“Ik ben echt superblij, efurofisch en echt megatrots op mezelf, dat mag ik nu echt zijn. Ik kan niet wachten om het mijn vriendin en mijn zoon te vertellen.”

Expeditie Robinson: All Stars kijk je terug bij Videoland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.