F1 in het kort | Bottas met motorproblemen: ‘Niet in actie tijdens tweede training’

In de rubriek ‘F1 in het kort’ houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat niet in de mededelingen komt voor een uitgebreide publicatie, maar natuurlijk is het wel relevant om toch te vermelden op de website.

Bottas met motorproblemen: ‘Niet in actie tijdens tweede training’

Daniel Ricciardo heeft problemen die hem uit deze oefensessie kunnen houden, Ted Kravitz bij Luchtsporten dat we Valtteri Bottas ook niet zullen zien omdat zijn motorproblemen van gisteren aanhouden: ‘KanValtteri Bottas kan niet beginnen aan de tweede vrije training. Het probleem van gisteren was een uitlaatprobleem waarbij een uitlaat loskwam van de motor en de motor begon te koken, alles een beetje verbrandde. Dus ze zijn nog aan het gerepareerd. Er is mij verteld dat de originele motor is, dus dat was een goede redding van Valtteri, maar hij heeft wel een nieuwe uitlaat nodig en alle fittingen eromheen. Het lijkt erop dat er op dat niet meer, net als Daniel Ric nog veel werk te doen die aan Alfa Romeo.’

Marko over gele vlag-incident Verstappen: ‘Hij liftte overduidelijk’

Helmut Marko verwacht geen straf voor Max Verstappen. Tijdens zijn tweede vliegende ronde stond Valtteri Bottas stil in de tweede sector, maar verbeterde zijn tijd. Hierdoor wist de coureur poleposition te pakken. De adviseur van Red Bull Racing weet dat er geen straf boven het hoofd van de Nederlander hangt. ‘Hij liftte overduidelijk’, stelt de Oostenrijker bij Luchtsporten. ‘Daarom was het de derde snelste tijd van de sessie in de laatste sector. Daar krijg je geen straf voor’, aldus Marko.

‘Red Bull onder 10 kg overgewicht na Imola-update’

Red Bull Racing doet alles aan om haar overgewicht weg te werken. In Imola kwam de renstal uit Milton Keynes al met een aanpassing, welke een gewichtsvermindering met zich meebrengt. Na de wijziging zit Red Bull volgens AMuS-journalist Tobi Grüner onder de 10 kilogram. Tijdens de wintertests was het overgewicht van Red Bull bijna 20 kilogram.

=https://twitter.com/tgruener/status/1517421697091219457″ data-service=”twitter”>

Marko: ‘Ferrari is de maatstaf voor elk team’

Volgens Red Bull motorsport-chef Helmut Marko heeft Ferrari de touwtjes in handen dit seizoen. De Oostenrijker andere andere het Italiaanse team zelfs de referentie voor teams: ‘Ferrari is goed in elke temperatuur, op elk circuit en met elk type band. Zij zijn de nieuwe maatstaf’, vertelde Marko aan Bild, en hij schreef het toe aan één persoon: ‘Charles Leclerc in het bijzonder, die opnieuw op een hoger niveau rijdt dan Carlos Sainz.’ En als de 24-jarige Monegask voor de derde keer dit jaar bovenaan het podium staat, vergeet Leclerc misschien snel dat zijn peperdure horloge net gestolen is tijdens een ontmoeting met fans. Het zal zeker helpen.

Red Bull, Mercedes en Williams verbroken avondklok in Imola

Drie teams hebben zich gemaakt aan het verbreken van de avondklok in Imola. Red Bull Racing, Mercedes en Williams sleutelden buiten de buitenzijde om aan het materiaal. Waar precies aan gewerkt is, is niet duidelijk, maar goed is al eerder dit jaar voorgekomen dat teams overuren maken om de bolides klaar te krijgen.

=https://twitter.com/JunaidSamodien_/status/1517415925976379392″ data-service=”twitter”>

Zaak over Verstappen-lookalike Picknick doorverwezen naar Hoge Raad

Kunt u het zich nog herinneren? Enige tijd geleden gebruikte online supermarktketen Picnic een filmpje met een lookalike van Formule 1-coureur Max Verstappen. De coureur besloten dit legaal aan te vechten en een zaak te maken voor het feit dat er sprake was van een inbreuk van zijn portretrecht. Eerder werd gesuggereerd dat de Limburger ongelijk had, maar de Hoge Raad wil de zaak opnieuw behandelen.

‘De Hoge Raad heeft Verstappen in het gelijk gesteld’, wordt gemeld door De Telegraaf. ‘De Hoge Raad oordeelt dat een afbeelding van een lookalike onder omstandigheden een portret van de uitgebeelde persoon kan zijn.’ Eerder was dit dus het stuk stukliep. De zaak zal nu dus heropend worden.

Steiner: ‘Als we goed zijn, ze ons een witte Ferrari noemen’

Günther Steiner is niet tevreden met de aanhoudende kritiek die het krijgt van ontvangen. De technische samenwerking met Ferrari gaat volgens sommige andere teams te ver, en de teambaas vindt het vermoeiend dat deze niet alleen maar worden ingezet wanneer Ferrari goed doet. ‘Als we goed zijn, noemen ze ons een witte Ferrari.’

‘Gaat het slecht dan hoor je niets. Dat vind ik belachelijk’, stelt Steiner. ‘Soms staan ​​er dingen in de reglementen waar niet alle teams het mee eens zijn. Als die zaken niet werken, kan je de reglementen niet zomaar daar op aanpassen’, vindt de Tiroler bij F1-Insider.

Seidl: ‘Audi en Sauber zouden goed bij elkaar passagiers’

Andreas Seidl is van mening dat Audi en Sauber, momenteel onder de naam Alfa Romeo, heel goed bij elkaar zullen passen, mochten de twee partijen in zee gaan met elkaar vanaf 2026. Dat vertelt de teambaas van tegenover McLaren Blik: ‘Audi en Sauber zullen in de toekomst heel goed bij elkaar passagiers. De Zwitsers hebben een geweldige infrastructuur met de windtunnel en klaar zijn voor zo’n taak.’

Het gerucht gaat immers dat Audi de leverancier wordt van Sauber en misschien zit een overname ook in het vat. Andretti probeerde dit in 2021 al, maar geprobeerd uitgevoerden. Zie de bereiding van de familie achter het team dan ook als knelpunt voor Audi: ‘Daar hangt veel van af. Hoeveel zal de familie afstaan? Ze moeten het wel eens met elkaar worden.’

Video: regenrace in Imola zoals in 2021?

Vorig seizoen startte de race in Imola op een natte baan met regenbanden op de auto’s, dit jaar kan dit weer het geval zijn. Het weerbericht in Imola voorspelt regen voor vrijdag tijdens de kwalificatie en de eerste vrije training en er is ook kans op regen op zaterdag en zondag. Vorig jaar ontstaan ​​de natte omstandigheden voor veel spektakel bij de race, beleef de beelden via de onderstaande video op het twitteraccount van de Formule 1.

=https://twitter.com/F1/status/1516719085471604737″ data-service=”twitter”>

Max Verstappen in gevecht met Lewis Hamilton tijdens het raceweekend van 2021 in Imola.

Titelkandidaten naast elkaar tijdens elkaar in Imola

Tijdens de samenwerking aan de eerste vrije training in Imola zullen Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz en George Russell naast elkaar plaatsnemen. De coureurs van Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes gezien als de titelkandidaten van dit seizoen en zij mogen vrijdagochtend met z’n vragen van de pers correspondentie. De enige dissonant is Valtteri Bottas. De Alfa Romeo-coureur zal hopen aankomend weekend weer punten mee naar huis te nemen, maar een titelgevecht lijkt te hoog gegrepen.

=https://twitter.com/JennieGow/status/1516765704938307584″ data-service=”twitter”>

Mazepin spijkerhard voor Haas: ‘Ze hebben niet netjes ontvangen’

Het vertrek van Nikita Mazepin bij Haas is niet zonder slag of stoot gegaan. Voormalige titelsponsor Uralkali eist geld van de Amerikaanse renstal, Haas juist geld eist van het bedrijf. Mazepin, die zijn neutraliteit bewaren te bewaren rondom de oorlog in Oekraïne, is niet blij met zijn oud-werkgever. ‘Ik vind het een probleem dat teams het sponsorgeld willen houden zonder het contract na te leven’, stelt de Rus bij CNN. ‘Ze vragen zelfs om meer, ondanks dat ze geen Russisch geld willen.’

Door de invasie van Rusland in Oekraïne werd besloten om Mazepin op straat te zetten. Meerdere Russische sporters kunnen hun werk nu niet meer doen, de coureur een stichting is gestart. Mazepin snapt niet waarom hij zijn werk niet meer mag. ‘Ik zou graag vrolijk in de sport, maar niet van dat ooit nog mogelijk is. Naar mijn mening heeft Haas aangevraagd niet opgeruimd’ volgens Mazepin.

Rechter spijkerhard voor serieuze GP Miami: bewijs overlast nodig

De die de zaak over het geluidsoverlast van de Grand Prix van Miami in de behandeling neemt, heeft spijkerhard van de race. De omwonende hebben gezegd dat de overlast voor kleurrijke schade kan zorgen. De rechter bewijs voor deze claims en komt ten opzichte van ten opzichte van de spijkerhards. Er zijn een aantal mogelijkheden om schade te voorkomen. De eerste is oordoppen dragen en de tweede optie is gewoon vertrekken’, wordt rechter Alan Fine geciteerd door Motorsport.com.

Seidl hoop op samenwerking Sauber en Audi: ‘Dat zal heel goed passagier’

De Volkswagen Group zal vanaf 2026 waarschijnlijk weergegeven zijn in de Formule 1 met Porsche en Audi. Porsche gaat waarschijnlijk een samenwerking aan met Red Bull Racing, Audi gaat naar een weg om de sport te treden. McLaren, Aston Martin en Sauber werden genoemd. Andreas Seidl, teambaas van McLaren, verwacht een samenwerking tussen Audi en Sauber perfect zou zijn.

‘In de toekomst zou dat een heel goed samenwerkingsverband kunnen zijn’, stelt de Duitser bij het Zwitserse Blik. Het Zwitserse team heeft een geweldige infrastructuur en ze lijken klaar voor die uitdaging. Het is nu natuurlijk aan de eigenaren van de renstal. Ik weet niet hoeveel de familie Rausing bereid is om op te geven, maar ik denk dat ze een overeenkomst kunnen tekenen’, volgens Seid.

Leclerc beroofd tijdens avond uit: horloge ter waarde van duizenden euro’s weg

Charles Leclerc is op maandagavond beroofd op een avond uit in Viareggio, een kustplaatsje in Italië. Dat meldt Sky Italia. Ferrari-coureur was een avond uit met zijn personal trainer en een echte fan kwam op hem af voor een foto. Op dat moment werd Leclerc beroofd van zijn horloge, die duizenden euro’s waard zou zijn. De personal trainer geeft vooral de schuld aan de gemeente. De straatverlichting in de buurt zou immers al enkele maanden niet werken, resulteren het donker was in de straat.

Stroeve onderhandelingen Sainz en Ferrari: renstal biedt geen meerjarig contract

De contractonderhandelingen tussen Carlos Sainz en Ferrari verlopen stroef, volgens F1-Insider.com. De onderhandelingen zijn al een tijdje onderweg en beide partijen hebben meer dan eens aangegeven datum een ​​akkoord nabij is. Echter weet het Duitse medium dat de Spanjaard een meerjarig contract zou willen, maar Ferrari wil deze niet bieden. Het contract van de coureur loopt aan het einde van het jaar af en Sainz zou onmiddellijk ook graag zekerheid willen.

Horner vindt maximaal 23 vluchten: ‘Punt van verzadiging bereikt’

Christian Horner vindt dat de Formule 1 nog eens goed moet kijken naar de kalender. De koningsklasse van de autosport verrijdt dit seizoen een recordaantal van 23 Grands Prix. Volgens de teambaas van Red Bull Racing zit de sport met al aan het maximum. ‘We zijn op het punt van verzadiging gekomen’, wordt Horner geciteerd door Motorsport-totaal.com. ‘We willen kwaliteit boven kwantiteit, dus misschien moeten we nadenken om andere races op de kalender te zetten.

Pirelli met informatie over Imola: tractie onbelangrijk en weinig grip

Pirelli heeft een factsheet gedeeld over de Grand Prix van Emilia Romagna te Imola. Aankomend weekend worden de C2-, C3- en C4-band meegenomen. Daarnaast zal dit weekend minder belangrijk zijn, van de remmen en redelijk veel gevraagd wordt. Ook ligt er vrij weinig grip, blijkt uit de data van de Italiaanse bandenleverancier.

=https://twitter.com/RecuperoCarlos/status/1516024576471404553″ data-service=”twitter”>

Leave a Reply

Your email address will not be published.