F1 Techniek | Red Bull optimaliseert vloer RB18 en gewicht bij de remmen

In Imola verraste Red Bull Racing vriend en vijand door updates door te voeren aan haar RB18. Omdat het feit dat de teams slechts één vrije training hadden om de wijzigingen te testen verwacht werden dat de meeste resultaten zouden worden gegeven voor de Grand Prix van Emilia Romagna. Toch ontdekt de topteams allen met een paar te komen aan het materiaal. F1Maximaal.nl legt uit wat opgevallen is.

Op vrijdag moest het gebeuren: Red Bull briljante Max Verstappen naar buiten in een regenachtige sessie om te bepalen van de latere updates het effect gehad. Red Bull heeft recente naar drie tot vier kilo bespaard, maar paste ook de vorm van de bolide aan. Zo samen een klein vleugeltje aan, helemaal aan het begin van de ondervloer, waar de vloer in tweeën gesplitst wordt.

Deze splitsing wordt gecreëerd door een uitsteeksel, zoals te zien op de foto hieronder. Deze ‘neus’ van de vloer begeleidt de luchtstromen naar de rest van het onderdeel, later via de ventilatiekanalen een drukdifferentieel ontstaan ​​dat uiteindelijk tot veel downforce leidt. Door het vleugeltje te plaatsen Red Bull de manier waarop de lucht de vloer instroomt, en mogelijk bood dit het effect, wilde Red Bull won in Italië. Ferrari heeft deze oplossing op de F1-75, zitten tijdens het kijken van Aston Martin.

=https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1517445021133426690″ data-service=”twitter”>

De wijziging van Red Bull aan de vloer in Imola.

De van Red Bull brengt op twee gebieden een voordeel met zich mee, denkt technisch expert Mark Hughes. op Formule 1 deelde hij dat zijn mening over de wijziging en opgesteld hij dat dit van de vloer van de sterk is omdat het de vloer aantast, maar hij vleugeltje zelf ook neerwaartse druk, wat is dat dat de rode Bull aan de voorkant van de vloer iets meer downforce heeft dan voorheen.

Red Bull gewicht bij remmen

Eén van Red Bulls doelen voor de eerste wedstrijden van het jaar is om van haar overgewicht af te komen. De Oostenrijkse renstal begon het jaar met zo’n tien kilo aan overgewicht, waar ze, zoals gezegd, dus al drie kilo van kwijt zijn, zo niet meer. In Imola wist ze de meerderheid van dit gewicht te lozen door veranderingen door te voeren aan de remschijf/remklauw. Deze wijzigingen, bevatten tot een betere remkoeling, één hebben de RB18 ook nog eens lichter gemaakt. Een win-win, dus.

=https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1517145449630552066″ data-service=”twitter”>

Red Bulls blootgelegd – wijzigingen aan dit onderdeel bevatten tot de grootste gewichtsreductie bij het team van Verstappen.

Ferrari kijkt naar remkanaal voor betere tractie

Ferrari ging als favoriet de Grand Prix van Emilia Romagna in. De Italiaanse renstal heeft laten zien dat ze kunnen over een geweldig aero-pakket en de auto sneller in het juiste werkvenster weten te krijgen. Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari staat bekend om zijn technische bochten combinaties, waarbij een medium- van hoog-downforce afstelling cruciaal is. Bovendien is tractie uiterst belangrijk op het circuit van Imola. Dat wordt vooral toegepast in Tosa en Acque Minerali, twee bochten die heuvel opwaarts gaan.

De Italiaanse tak van Motorsport.com mocht de garage van de Italiaanse renstal bezoeken en zagen daar de reden voor de sublieme tractie van de F1-75. De remschijven van de achterwielen van de Ferrari-bolide hebben vijf setjes van auto’s mini-flappen. Ze verschillen in grootte, vorm en kromming. deze mini-flappen zijn een aerodynamische oplossing die ervoor zorgt dat de achterbanden naar het wegdek geduwd worden, ontstaat er voordeel in tractie.

Mercedes grijpt op diverse vlakken in

Ook Mercedes kwam met een gewichtsbesparing en enkele aerodynamische wijzigingen in Italië. Ze wisten de hevige porpoising van de eerste drie Grand Prix-weekenden niet op te lossen, maar wel kilo’s te verliezen met eerste aan de vloer. Een kwantificering van de wijziging is lastig, wel weten we dat ze nu een andere combinatie van componenten – vooral carbon – gebruiken. Die gewichtsbesparing leidt weer tot lagere rondetijden, al was het in de snelheid van de W13 niet echt terug te zien.

=https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1517117982803206146″ data-service=”twitter”>

Deflectors van Mercedes rondom de radiatorinlaat.

Naast plakken de Duitse renstal de spiegels en de radiatorinlaat aan de koeling van de Mercedes-motor te accommoderen (zie bovenstaande foto). De meest dynamische aerodynamische wijziging bij de Mercedes-coureurs was aan de achtervleugel. In plaats van de horizontale, rechte achtervleugel aan toegevoegd. Dit is een horizontale flap die meer downforce, ten koste van een kleine sleuren-teennaam.

=https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1517088403308826625″ data-service=”twitter”>

De low-downforce vleugel van Mercedes, en enkele andere vleugels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.