‘Familie’ viert de 7.000ste aflevering met een originele zoektocht, kijkmarathon en kookboek vol geheimen | TV

TV‘Familie’ is op dinsdag 26 april teen aan de 7.000ste aflevering en viert dat met een originele speurtocht op tv en een cadeautje voor de kijker. Bovendien lanceert de soap een uniek kookboek, waarin enkele goede bewaarde geheimen worden prijsgegeven.

'Het kookboek van De Bomma' ligt vanaf 26 april in de winkel.

‘Het kookboek van De Bomma’ ligt vanaf 26 april in de winkel. © VTM

Het feest blijft dus maar duren voor de fans van ‘Familie’. Eind december werd de 30ste verjaardag van de langstlopende soap op het Europese vasteland nog gevierd met een spannend dubbelaflevering waarin Lars (Kürt Rogiers) en Veronique (Sandrine André) trouwden. Op zaterdag 17 september krijgt dat jubileum trouwens nog een staartje met het grote ’30 jaar Familie Feest’ in de Lotto Arena.

7 keer 7000

Maar nu is er dus ook nog de 7.000ste aflevering. Een jubileum dat niet zomaar kan passeren. Op dinsdag 26 april zullen daarom voor het eerst alle 7.000 ‘Familie’-afleveringen exclusief te herbekijken zijn op VTM GO. Een leuke extra voor de fans, die nog eens terug in de tijd willen gaan en een XXL-lange kijkmarathon zien zitten. De tv-makers hebben ook een originele zoektocht bedacht met een interesse prijs voor de fans. Op dinsdag 26 april zit je maar beter op het puntje van je stoel, want dan gaat het niet alleen om de verhaallijnen. In de aflevering zit het cijfer 7.000 zeven keer verborgen. Het cijfer kan overal opduiken: op een brief, in een telefoonnummer van in een schilderij aan de muur. Wie de verstopte cijfers allemaal opmerkt, kan vervolgens meedoen aan de wedstrijd op vtm.be. Wie daar de beelden gezien, kan een van de vijf winnaars worden, die een exclusieve rondleiding voor twee krijgt met een meet & greet met de acteurs in de tv-studio in Lint.

Mooiste herinneringen

Naar aanleiding van de jubileumaflevering brengt VTM ook een boek uit, dat hulde wil brengen aan Anna Dierckx (Annie Geeraerts), het oerpersonage dat er sinds de allereerste aflevering in 1991 al bij is. In ‘Het kookboek van De Bomma’ bundelen de populaire personages hun 60 favoriete recepten, die speciaal voor ‘hun’ hebben. Elk gerecht wordt geleid met een persoonlijk verhaal van de betrokkene.

‘Daardoor is dit boek niet gewoon wat bijeenkomsten bijeen, maar wel een verzameling van de mooiste momenten en herinneringen aan de vele familiefeesten van de Van den Bossches. Ieder die me nauw aan het hart ligt, heeft zijn of haar lievelingsgerecht natuurlijk. Een schoner cadeau kon ik mij niet wensen’, aldus de Bomma in haar voorwoord.

Veronique (Sandrine André) en Cédric (Yanni Bourguignon) vertellen bijvoorbeeld met welke cocktail ze hun ruzies bijleggen. Albert (Ray Verhaeghe) haalt herinneringen op met een klassieker van zijn zaliger en Guido (Vincent Banic) doet ideale energiebooster als fietskoerier uit de doeken. Raven (Aaron Blommaert) maakt liever een snelle poké bowl klaar, Benny (Roel Vanderstukken) natuurlijk voor prettige vettige hotdogs gaat. En wat is nu het geheime ingrediënt van het stoofvlees van De Bomma? Ook dat wordt eindelijk. Het kookboek is te koop via vtmshop.be en in de dagbladhandel.

Bekijk ook: Van welke gedurfde verhaallijnen dromen de ‘Familie’-acteurs?

LEES OOK

ZEEPCHECK. De liefdesverklaring van Lynn Van den Broeck en zo vierde Katrien De Becker haar afscheid uit ‘Thuis’

Deze week in ‘Familie’: problemen voor Guido en Jelle, maar heeft Véronique wel geluk gehad?

Leave a Reply

Your email address will not be published.