FC Twente geleidelijke nederlaag tegen Fortuna en moet beginnen voor plek | FC Twente

ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdag een hele dure nederlaag geleden in eigen huis tegen Fortuna. Op een hele goede avond in Enschede leverde de ploeg dure punten in, in de strijd om Europees voetbal: 1-2. Plek vier is ineens in gevaar.

Wat de pech is van de tweede thuisnedlaag van het seizoen is, wordt zondagmiddag pas duidelijk als AZ Ajax ontvangt. Maar door het dreigende plannen van FC Twente wel de verliezen in de dans naar het Europese ticket. Het duel tegen Fortuna stond bol van de irritaties en taken en alles en iedereen liet zich gedragen meeslepen. FC Twente is begonnen met zichzelf in de vingers door een zwakke eerste helft, later ondanks een enorm overwicht niet meer de opgelopen achterstand om te bewegen.

Zwakke eerste helft

FC Twente speelde een beroerde eerste 45 minuten, waarin de ploeg totaal geen raad wist met Fortuna, die de ruimtes klein beschermde en van begonnen over druk op de bal had. Bij de Tukkers werd de zieke Michal Sadilek node gemist. De thuisploeg miste creativiteit, was een slordig in balbezit, en veroorzaakt een inspanning van de gasten en de vele optreden van scheidsrechter Jochem Kamphuis.
Fortuna kreeg de wedstrijd die het wilde. En het werd nog vervelender voor de Enschedeërs. Het doelpunt van FC Twente kwam op 25 minuten op achterstand toen Zian Flemming een voorzet bij de tweede paal knap binnentikte: 0-1.

Opvallende basisplaats Cerny

Drie minuten later was de thuisploeg alweer dichtbij de gelijkmaker, maar Ricky van Wolfswinkel heeft de onderkant van de lat op een voorzet van Vaclav Cerny. De basisplaats voor Cerny was opvallend. Voor Cerny, die speelde voor Virgil Misidjan, was het zijn eerste basisplaats sinds hij hersteld is van zijn kruisbandblessure.
Acht minuten voor roest kwam FC Twente gedetailleerde op gelijke hoogte. Ramiz Zerrouki gaf de bal heerlijk binnendoor op Dimitrios Limnios, die vervolgens het overzicht behield en Van Wolfswinkel in stelling bracht: 1-1.

Weer in de achtervolging

Wie had gedacht dat FC Twente wel over de drempel zou zijn, kwam bedrogen uit. Vier minuten later moest de ploeg weer in de achtervolging. Na een hele lichte periode van Joshua Brenet schoot Flemming de komende periode prachtig binnen: 1-2de vrije val prachtig binnen: 1-2.

Grote omsingeling

FC Twente begon furieus aan de tweede helft en al na twee minuten met Cerny de lat. Nog later stuitte Van Wolfswinkel op doelman Yanick van Osch en schoot Limnios van dichtbij over. De ploeg van Ron Jans had in die fase de druk er vol op, maar de ploeg was het ook op geblazen voor de uitvallen van Fortuna onder leiding van Mats Seuntjens en Flemming. Zo was Seuntjens dreigend, maar hij strandde doelman Lars Unnerstall.

De grote omsingeling van FC Twente tot een spervuur ​​aan aanvallen, tot opstootjes en inspanningen op het veld en de tribune. De spelers van Fortuna haalden het bloed onder de nagels vandaan bij alle Tukkers in het stadion door constante tijd te rekken en blessures te simuleren. Die tijd tikte FC Twente weg.

Acht minuten blessuretijd kwam er bij, maar het bleek te weinig om de totaal verprutste eerste helft weg te poetsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.