FC Utrecht zeker van play-offs, maar vreest voor doelman De Keijzer | Eredivisie

Met het 1-1 gelijkspel bij PEC Zwolle kan FC Utrecht ook mathematisch de play-offs niet meer ontlopen. Wel wordt gevreesd dat het die moet spelen zonder keeper Fabian de Keijzer, die geblesseerd uitviel. PEC heeft, met het oog op de andere resultaten, nog grotere zorgen.

Door Rik Spekenbrink

FC Utrecht wist op voorhand dat het een heet avondje tegemoet ging. Hevig strijdend tegen degradatie prei PEC Zwolle de laatste tijd de wind redelijk mee te hebben, na de winterstop had het zelfs vier punten meer gepakt dan de bezoekers. Maar Utrecht, eigenlijk al in vooruit van de play-offs, maakte juist juist gebruik van het feit dat de sterkere winnen. En met de motivatie zat het ook goed. Winnen de ploeg van trainer Rick Kruijs echter niet, en dat was ook niet verdiend.

Na een snelle ‘buitenkant paal’ van Anastasios Douvikas in de eerste minuut nam PEC Zwolle het heft in handen. Binnen tien minuten had het vier kansen bij elkaar gevoetbald. Twee keer redde De Keijzer, twee keer ging de bal niet op doel. De thuisploeg had meer vuur in het spel, maar na een minuut van twintig was dat ook ineens weer verdwenen. Niet toevallig was dat ook het moment dat FC Utrecht beter ging voetballen. Kostas Lamprou redde nog op een kopbal van Douvikas, vijf minuten later kopte Hidde ter Avest uit een corner van Adam Maher wel raak: 0-1.

PEC ging, zeker met de tussenstanden in Enschede en Tilburg, natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. Twee keer rekende het zich rijk. Pelle Clement ging neer in de zestien, scheidsrechter Pol van Boekel prei naar de stip te wijzen, maar gaf een doeltrap. Nog later maakte Gervane Kastaneer van dichtbij 1-1, maar greep de VAR in, want de aanvaller stond buitenspel.

Doelman Fabian de Keijzer van FC Utrecht moet geblesseerd zijn naar de kant.

Doelman Fabian de Keijzer van FC Utrecht moet geblesseerd zijn naar de kant. © ANP

Utrecht ging aanpak met een toepassing bedrukte stam de kleedkamer in, want vlak voor rust het doelman Fabian de Keijzer kwijt. Hij bracht de bal in, maar gaf al hintend meteen aan dat het foute boel was. Met een van vertrokken vertrokken gezicht en ondersteund door twee verzorgers vertrokken hij het veld. Eric Oelschlägel verving de talentvolle keeper (21), die de afgelopen twee wedstrijden juist gemaakt en ook in Zwolle kalmte uitstraalde en een paar keer goed ingreep. Hoewel de ernst nog moet, lijkt het weer een zware blessure voor FC Utrecht.

Oelschlägel krijgt meteen het nodig om te doen na roest. PEC drong aan, maar deed soms iets te opportunistisch, resulterend het achterin open kwam te liggen. Ter Avest had een goede uitbraak zijn tweede kunnen maken, maar was oog in oog met Lamprou iets te wild. Moussa Sylla zag zijn schot door toedoen van Lamprou net voorlangs gaan.

Voor PEC dreigde, met ook Sparta vroeg op bewegingen in Groningen, een dramatische avond. Maar het gaf niet op, en werd geleverd. Daishawn Redan kreeg de bal van Clement, werd voldaan, en klopte Oelschlägel. Douvikas had de kans om het gejuich in het uitverkochte Zwolse stadium meteen de kop in te drukken, maar zag lamprou zijn ingezet knap tot corner verwerken.

De laatste twintig minuten was het alle kippen aan denk voor FC Utrecht. Maar met een paar snelle counters werd het zelf ook nog gevaarlijk. Maar het bleef bij 1-1. Utrecht kan zich nu echt gaan opmaken voor het toetje. Zwolle gaat juist een speciale week tegemoet.

Doel alert!
Mis geen doel: gratis Goal Alert installeren en ontvang tijdens wedstrijden binnen vijf minuten een melding én een video van elk doelpunt van je aangevinkte club.Leave a Reply

Your email address will not be published.