Ferrari geeft geen bochtensnelheid op om snelle Verstappen af ​​te waren | NU

Drie races op rij haalde Max Verstappen WK-leider Charles Leclerc in op het rechte stuk, en leg zo beslag op de overwinning. De regerende wereldkampioen van de twee keer van de hoge topsnelheid van zijn Red Bull op Imola en in Miami latere de Limburger weer. Toch gaat Ferrari geen bochtensnelheid opofferen om de auto sneller te maken op de rechte stukken.

“Dat zijn we niet van plan nee”, zei Carlos Sainz donderdag stellig. “We hebben onze simulaties en die zijn vooral gericht op zo snel mogelijk de bocht om gaan”, leg de Spanjaard uit in Barcelona, ​​waar zondag de Grand Prix wordt verreden.

Ferrari, dat in beide kampioenschappen nog boven staat, komt in Spanje met een verbeterde auto aan de start. Maar die updates zijn er niet op gericht om het verschil in topsnelheid, dat in Miami wel 10 kilometer per uur geproduceerd, te. De Ferrari is gericht op het bochtenwerk en dat blijft zo.

“We gaan onze focus niet te veel verleggen omdat Red Bull te snel is op de rechte stukken”, liet Sainz weten. “Als we dat doen, worden we over een hele ronde vertraagd”, gevormd door de Ferrari-coureur. “Voorlopig werkt het nog prima zoals het nu gaat.”

‘Red Bull heeft meer updates gehad’

Na afloop van de Grand Prix opgesteld Ferrari-teambaas Mattia Binotto dat Miami Red Bull momenteel heeft het team veel meer geld aan updates besteed dan de Italiaanse renstal. Hoewel Red Bull-topman Helmut Marko dat tegensprak, blijft Sainz bij de lezing van zijn teambaas.

“Red Bull heeft waarschijnlijk wel meer updates”, beaamde hij de aanval van Binotto. “En nog altijd hadden wij in Miami de hele eerste startrij in handen en deden we mee om de overwinning, met vijf races waarin zich echt al ontwikkeld hebben. Wij hebben echt nog geen updates gehad tot nu.”

Hoewel Ferrari niet zeker is van het verschil in snelheid met vooral Verstappen nog kan verbeteren. “Je weet dat Red Bull waarschijnlijk het sterkste team in de pitsstraat is. Ze zijn de regerende kampioenen. Dus we gaan nu flink aan de slag met het ontwikkelen van de auto en moeten zien of het genoeg is.”

Carlos Sainz donderdag in de paddock in Barcelona.


Carlos Sainz donderdag in de paddock in Barcelona.

Carlos Sainz donderdag in de paddock in Barcelona.

Foto: Getty Images

Sainz ziet geen patroon in bandenslijtage

Het fundament van de laatste drie zeiges van Verstappen (inclusief een sprintrace) werd gelegd door de manier waarop banden van Red Bull met de medium omging. Terwijl de Nederlander op de gele banden snel was, kreeg Leclerc en in Miami ook Sainz op dat rubber te maken met flinke slijtage.

“Maar we zagen in Australië nog dat Charles minder last had van bandenslijtage dan de Red Bulls”, preciese Sainz zich. “De twee races erna waren de rollen omgedraaid. Ik denk dat het erg van het circuit afhangt. Hopelijk helpen onze updates daarbij. Maar het zit zo dicht bij elkaar dat ik echt nog geen patroon zie.”

Elke gefinishte race op het podium

Sainz werkt nog hard aan het inlopen van de achterstand die hij met name opliep door twee vroege uitvalbeurten in Australië en Emilia-Romagna. De Spanjaard in Italiaanse dienst heeft net iets meer dan de helft van de punten van zijn teamgenoot Leclerc (53 om 104).

“Die uitvalbeurten in Australië en Imola doen natuurlijk wel pijn in de WK-stand, maar er zijn ook nog zeventien races om het weer goed te maken”, zei Sainz met optimisme. “Dankzij de updates die we hier in Spanje hebben, kan ik hopelijk de auto een beetje meer afstellen zoals ik graag wil.”

De voormalige teamgenoot van Verstappen zag nog een lichtpuntje, dat hij deelt met de regerend wereldkampioen. Die won elke race die hij dit seizoen finishte. “En ik ben elke race die ik finishte op het podium ben gekomen”, zei Sainz. “En dat de ik niet helemaal blij ben met auto.”

Winnen is geen obsessie

De Ferrari-coureur debuteerde in 2015 naast Verstappen bij Toro Rosso. De Nederlander won alle 23 races. Sainz moet zijn eerste overwinning nog pakken. Van een obsessie is volgens de 27-jarige coureur geen sprake.

“Ik ben niet ongeduldig”, opgesteld hij. “Ik wil het natuurlijk graag, maar ik wil het al sinds mijn debuut. Dus ik kan nog wel langer wachten. Het zou natuurlijk wel geweldig zijn om het hier in Spanje voor eigen publiek te doen”, mijmerde Sainz.

“Droom ik ook van. Maar ik droomde eerder van Formule 1-coureur worden. Dat is uiteindelijk gebeurd. Ik droomde ook van Ferrari-coureur worden. Ook dat heb ik bereikt. Nu droom ik van winnen en het heeft me dus geleerd dat het uiteindelijk kan gebeuren.”

Tijdschema GP Spanje

  • Eerste vrije training: vrijdag 14.00 uur
  • Tweede vrije training: vrijdag 17.00 uur
  • Derde vrije training: zaterdag 13.00 uur
  • Kwalificatie: zaterdag 16.00 uur
  • Wedstrijd: zondag 15.00 uur

We zijn benieuwd naar je mening over de artikelen van NU+ Formule 1. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van vijf minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.