gat in WK-stand deur zege gehalveerd


Red Bull-coureur Max Verstappen tijdens de Grote Prijs van Emilia-Romagna, nabij de Noord-Italiaanse Imola.Beeld AFP

Met de vereiste haast plaatste Verstappen zijn terug in zijn auto, direct na het winnen van de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Hij wilde zo snel mogelijk uit zijn bolide. Zelfs stond hij nog stil op de neus. Hij balde venijnig zijn vuisten en achter het opengeklapte vizier waren duidelijk pretogen te zien.

Vervolgens rende hij in de armen van zijn monteurs. Die sloegen Verstappen amicaal op zijn schouders en knuffelden hem. De wereldkampioen vierde zijn zege op Imola ook zijn eerste in jaren was, in plaats van de eerste in minder dan een maand.

Het uitbundige tafereel was belangrijk het succes in Italië voor Verstappen en zijn team. Het was iets dat hij na de race ruiterlijk erkend voor de camera van Viaplay. ‘Dit hadden we ook nodig, we hadden veel uitvalbeurten nodig. Dat is niet iets wat je wilt als je voor het kampioenschap gaat.’

Vooraf was al duidelijk dat Verstappen bij de eerste Europese race van het jaar moest toeslaan. Nog eens punten verliezen ten opzichte van WK-leider Charles Leclerc was voor zijn kansen op titelverlenging ontoelaatbaar. Na twee uitvalbeurten in drie races stond Leclerc al 46 punten voor hem in de WK-stand.

Om de kans groter te maken, had Red Bull auto in Imola uitgerust met updates. Grote vraag was van die werken zoals bedacht. Verstappen reisde dus onder druk, en met tal van onzekerheden, naar Italië.

Al snel kreeg hij het teken dat het goed was. Zowel in de kwalificatie voor de sprintrace (zijn poleposition van het jaar) als in de minirace, die hij won, bleek Red Bull-bolide minimaal eerste aan Leclercs Ferrari.

Er wachtte zondag alleen wel een GP hem van alles kon ontvangen. In de ochtend had het flink geregend, het circuit bij de start van de race nog nat was. gevallen omstandigheden zijn lijstig in de Formule 1. Op nat asfalt dreigen elk moment stuurfouten, ontregelende crashes van statistisch missers die een race ineens overhoop kunnen gooien.

Verstappen wist dat hij vooral foutloos moest zijn om te winnen. Vanaf de start was dat het geval. goud voor Verstappens teamgenoot Pérez, die direct bij de start Leclerc inhaalde en zich opwierp als perfecte bodyguard van Verstappen. Geen moment kwam daarna eigenlijk meer in de problemen, onder meer dankzij de rugdekking van Pérez.

Daarachter kon Leclerc met moeite het tempo volgen van de Red Bulls, die voor het eerst sinds 2016 een ‘een-tweetje’ scoort. Het bevat in de slotfase van de race tot een drievoudige fout van de Monegask, die in de eerste races juist uitblonk door zijn onverstoorbaarheid. In de jacht op de sterk rijdende Pérez zijn Ferrari te veel over de kerbstones (racestoepranden). Hij spinde en moest een pitstop maken om de schade aan zijn auto te laten herstellen.

Zijn zeker derde plaats werd zo een tweede plek, met hij zeven dure WK-punten vergooide. Vooral omdat Verstappen wel verdiend verdiend op de thuisbaan van Ferrari, gelegen op een uurtje rijden van de Ferrari-fabriek.

Sterker nog: Verstappens prestatie in Imola was uniek in de F1-historie. Voor de tweede keer in zijn scoorde hij een geweldige grote slam: hij greep poleposition, de race van start tot finish won de snelste ronde. Daarmee won hij ook de sprintrace, wat een nieuw concept is in de Formule 1. Zo’n dominantie was nooit definitief definitief in de raceklasse.

Het weekeinde afgeleverd Verstappen een karrenvracht aan punten op: 34. Hij verkleinde het gat met Leclerc in één race leidend met bijna de helft, naar 27 punten. En Leclerc zijn in Imola onder druk lang niet zo onfeilbaar te zijn als in de vorige races. De Ferrari-coureur baalde na de race van zijn fout en was echt: ‘Red Bull was te snel voor ons, in alle omstandigheden.’

Verstappen vertrokken Noord-Italië zondag met tal van redenen voor optimisme. Hij lijkt meer over de betrouwbare, stabiele en snelle auto te starten die hem vorig seizoen aan de titel titel. In zo’n auto weet hij wat te doen. Verstappens soevereiniteit deed denken aan vorig jaar, toen hij voor de zomerstop in de snelste auto van het veld vier keer won in vijf races.

In zijn titeljaar geleerd Verstappen alleen ook dat hij niet blijven hangen in pech of euforie. Die mentaliteit heeft hij nog geen rossen. ‘Vorig jaar had ik veel positieve momenten en dan loop je ineens heel erg uit. Vervolgens val je een keer uit en staat het weer bijna gelijk. Het kan heel snel op een neer gaan’, zei hij. ‘Je moet gewoon elk weekend constant willen zijn en niet te veel risico nemen. Dit seizoen is niet heel erg lang, maar dit was natuurlijk een heel positief weekend voor ons.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.