Google I/O 2022 round-up: deze aankondigingen deed Google

Google I/O 2022 zit erop. In twee uur tijd deed het bedrijf haar software- en hardwareplannen voor komend jaar uit de doeken. In deze Google I/O 2022-round up zetten we alle aankondigingen op een overzicht.

Lees verder over de advertentie.

Google I/O 2022-overzicht

I/O is Googles jaarlijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars. Vanouds is het evenement gericht op softwaremakers, maar regelmatig zitten er ook genoeg interesse nieuwtjes voor het grote publiek bij. Deze bespreken we in vogelvlucht.

Android 13 officieel aangekondigd

android 13 officieel

We begonnen met de grote ster van de show. Android 13 is de logische opvolging van Android 12 en komt later dit jaar uit, waarschijnlijk in augustus van september. De Pixel-telefoons, die Google zelf maakt, de update op dat moment direct krijgen.

Android 13 is vooral een betere versie van zijn vooruitgang. Het materiaal You-design wordt onder meer mooier: je kunt app-iconen laten meekleuren met het thema dat jij op je smartphone gebruikt. Een ander speerpunt van Android 13 is privacy en beveiliging. Je kunt apps bijvoorbeeld toegang tot mediatypen.

Lees verder over de nieuwe functies van Android 13

Google kondigt Pixel 6a aan én laat Pixel 7 alvast zien

Verder heeft Google de Pixel 6a officieel aangekondigd. Deze smartphone lijkt qua design op zijn duurdere broers, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Hij heeft bijvoorbeeld het kenmerkende camera-eiland op de achterkant.

De Google Pixel 6 heeft een 6,2 inch-scherm, twee camera’s achterop en draait op Googles zelfgemaakte Tensor-chip. Hij kost 449 dollar (459 euro in Duitsland) en komt niet officieel in Nederland uit. Te zijner tijd kun je het toestel waarschijnlijk wel via grijze import naar ons kikkerlandje halen.

Google gaf tijdens de I/O-keynote ook een voorproefje van de Google Pixel 7 en Google Pixel 7 Pro. De aankomende schepen verschijnen deze herfst en krijgen een nieuw. Met name de horizontale ‘camerastreep’ op de achterkant gaat op de schop. Google kondigt de Pixel 7 (Pro) op een later moment nog officieel aan.

Lees verder over de Google Pixel 6a en Google Pixel 7 (Pro)

Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google

Pixel horloge

We sluiten af ​​met verrassingen, want Google liet ook de langverwachte Pixel horloge zien. Googles eerste smartwatch heeft een strak, rond ontwerp en zit boordevol functies om je gezondheid in de gaten te houden.

De Pixel Watch verschijnt later dit jaar met de Pixel 7-serie. Googles slim horloge komt niet officieel naar Nederland. We weten niet hoe duur de Pixel Watch wordt.

De laatste verrassing is dat Google volgend jaar een tablet uitbrengt. Deze toekomstige gadget heeft nog geen naam, dus voorlopig houden we het op Pixel Tablet. Het bedrijf maakte geen enkele specificatie bekend, dus zit er niets anders op dan geduld hebben.

Lees verder over de Google Pixel Watch en Pixel Tablet

Het laatste nieuws via Google:

Leave a Reply

Your email address will not be published.