Google Pixel Watch officieel aangekondigd: dit moet je weten

Na maanden van speculatie is het eindelijk zover: Google heeft de Pixel Watch officieel aangekondigd. Het horloge heeft een strak ontwerp en allerlei handige functies om je gezondheid in de gaten te houden.

Lees verder over de advertentie.

Dit is de langverwachte Google Pixel Watch

Kijk je al een tijdje uit naar een smartwatch van Google? Het wachten is voorbij, want de fabrikant heeft na maanden van speculatie eindelijk de Pixel horloge bij. In dit artikel vind je de belangrijkste specificaties en functies van het horloge. Belangrijk om te weten is dat de Google Pixel Bekijk nog niet direct op de markt komt, maar pas in de herfst. Google vertelt meer over het horloge.

De Pixel Watch in een notendop:

  • Cirkelvormig ontwerp van glanzend staal
  • Wear OS met slanke notificaties en aangevulde animaties
  • Google Assistent
  • Handige navigatie via Google Maps, ook zonder je mobiel
  • Betalen via de Google Wallet
  • Slimme apparaten in huis besturen met de nieuwe Google Home-app
  • Diepe integratie van Fitbit

Uitvoering: ronde wijzerplaat en roestvrijstalen behuizing

De Pixel Watch is gemaakt van glanzend roestvrijstaal. Vanwege zijn cirkelvormige ontwerp het horloge op een soort futuristische versie van een klassiek horloge. Veel andere Android-smartwatches zijn ook cirkelvormig, maar toch heeft de Pixel Watch een eigen uiterlijk meegekregen. Je kunt de bandjes van het horloge naar eigen smaak vervangen.

Google Pixel-horloge

Draag OS: Android om je pols

De Pixel Watch draait op Wear OS. Google heeft deze software speciaal ontwikkeld voor smartwatches. Je vindt het onder andere terug op de Samsung Galaxy Horloge 4 – en nu dus ook op de Pixel Watch. Qua uitstraling doet het denken aan het ‘kale’ Android op Pixel-smartphones. Omdat de software daadwerkelijk op Android gebaseerd is, zijn er een hoop apps beschikbaar voor de Pixel Watch. De software bevat aangevulde animaties en slanke notificaties.

Ook zijn handige Android 13-functies zoals Google Wallet aanwezig op de Pixel Watch. Hierdoor kun je gemakkelijk contactloos betalen, zonder pinpas en zonder telefoon. Ook kun je navigeren met Google Maps en de Google Assistent om hulpvragen. Staat je huis vol met slanke apparaten, zoals een slanke thermostaat? Deze kun je transacties met je Pixel Watch bedienen, via de Google Home-app.

Integratie van Fitbit

Heeft de Pixel Watch ook over eventuele gezondheidsfuncties. Dat komt mede door de diepe integratie van Fitbit, het welbekende wearablemerk dat zich focust op beweging en gezondheid. Zo houdt de Pixel Watch continu je hartslag en slaapritme in de gaten. Ook zien hoeveel meer ze verbruiken tijdens work-outs en is het mogelijk om fitnessdoelen bij te houden.

Ook Pixel Tablet op komst in 2023

Google kwam tijdens zijn presentatie ook nog met een verassing: een nieuwe tablet. De fabrikant heeft al jaren geen eigen tablet uitgebracht. De fabrikant deelde weinig tot niets over het apparaat, op een paar beelden van het apparaat na. Ook weten we dat de tablet pas in 2023 op de markt komt, dus we hebben nog geduld nodig.

Pixel-tablet

Meer lezen over Google:

Leave a Reply

Your email address will not be published.