Heracles komt na lange zoektocht uit bij assistent van Guardiola


Vrijdag, 6 mei 2022 om 16:04
Mart Oude Nijeweeme• Laatste update: 16:17

Heracles Almelo heeft eindelijk een nieuwe trainer gevonden. De 39-jarige Carlos Vicens tekent tot medio 2024 en neemt het stokje na dit seizoen over van Frank Wormuth, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Laatstgenoemde gaat vanaf zomer opnieuw samenwerken met Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen. Vicens is een naam. De Spanjaard plannen plannen als assistent-trainer van Josep Guardiola bij Manchester City.

“Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallen en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie”, zegt technisch Tim Gilissen op de clubwebsite. “In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele projecten mogelijk aan onze visie en dit sluit op elkaar aan. denk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club verleden en dezelfde ambities nastreft: aantrekkelijke voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie.”

Heracles wist al enige tijd dat het op zoek moest naar een nieuwe trainer, daar in januari al bekend werd dat Wormuth de club na vier jaar zou verlaten. Eind januari maakt FC Groningen melding van de komst van de Duitser, die in het hoge noorden de vertrekkende Danny Buijs opvolgt. Wormuth heeft in Euroborg een contract getekend voor drie seizoenen tot medio 2025 en gaat bij het huidige nummer acht van de Eredivisie samenwerken met Fledderus. Heracles startte de zoektocht naar een vervolg voor lange tijd op de vlakte.

Namen als Dick Lukkien en Sjors Ultee kwamen voorbij, maar zowel de trainer van FC Emmen als Fortuna Sittard zijn uiteindelijk niet geworden. Ook de naam van René Hake werd tevergeefs genoemd in het geruchtencircuit. Vicens is dus vanaf het seizoen de eindverantwoordelijke in Almelo. De in Mallorca geboren Spanjaard komt over van Manchester City, waar hij als assistent-trainer fungeerde van Josep Guardiola. Ook had hij bij de Engelse grootmacht verschillende jeugdteams onder zijn hoede.

RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing wist in de podcast De Oosttribune al te melden dat er deze week witte rook zou volgen bij Heracles over de nieuwe trainer. “Ze zijn al rond met een trainer, maar ze willen niet zeggen met wie”, aldus Van Wissing maandag in de podcast van de regionale omroep. “Wat had Tim Gilissen (technisch directeur, red.) daar schik in. Weken hebben we niet gezien en dan komt hij zelfs in de persruimte na de wedstrijd tegen FC Twente. Ze hebben dat wij het nooit plannen raden. Dat was bij Wormuth zie ook het geval en dat bleek ook zo te zijn.”

Vicens speelde in zijn actieve loopbaan in de jeugdopleiding bij Real Mallorca en in lagere competities in Spanje en de Verenigde Staten, volwassen hij in 2011 op 27-jarige leeftijd begon als trainer. Zes jaar later, in 2017, maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Manchester City. Bij de Engelse topclub werkte hij onder meer samen met beloftes als Cole Palmer, James McAtee, Liam Delap en Samuel Edozie. Na vorig jaar succesvol te zijn geweest als trainer van de Onder 18 met het winnen van de FA Cup en de Premier League, gepromoveerd hij vorig jaar zomer naar het eerste elftal als assistent van Guardiola.


Leave a Reply

Your email address will not be published.