‘Het management had gewacht met grote besluiten tot ik er was’ | NU

Van het nu gaat om een ​​boerderij van een organisatie met honderden werknemers, het overnemen van een bedrijf is geen sinecure. In deze vragen volgen we (kersverse) op hoe het ze vergaat in hun nieuwe rol. Deze keer: Rob Hoefnagel (38) is sinds maart algemeen directeur van project- en interim-managementbureau Move Beyond.

Hoe ben je directeur geworden?

“Ik heb een hbo-studie bedrijfskunde gedaan. Daarna ben ik verder gaan studeren aan de universiteit, maar die opleiding heb ik niet afgemaakt. Via een stage heb ik meteen in een baan bij een bank gezeten. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de datawereld Daar werd ik toen redelijk operationeel manager.”

“Maar ik wilde graag, dus heb ik een eigen bedrijf opgericht in videoanalyse en voetbalstatistiek. Ik was toen directeur van twee bedrijven.”

Ik was een nieuwe uitdaging. Toen kwam Move Beyond op mijn pad. Het wilde groeien en vroeg of ik dat wilde leiden. Dat sprak idee me erg aan en tot nu toe bevalt het supergoed.”

“Ik wil wel mijn medewerkers helpen als ze ergens mee werken. moet je een band opbouwen.”

Rob Hoefnagel, algemeen directeur Move Beyond

Verleden directeur zijn goed bij je karakter?

“Het zit in karakter om altijd door te gaan, om voor die verandering te zorgen. Het fijne aan deze positie is dat ik me op het grote plaatje kan gericht, de vestigingsdirecteuren zich bezig houden met de dagelijkse operaties. Ik wil dat alles snel gaat, maar ik wil ook overal de tijd voor nemen.”

“Na twee weken hier moest ik al grote besluiten nemen. Het management had verkregen tot ik er was. Dat geeft weer een goed gevoel, willen daarmee laten zien dat ze vertrouwen in je hebben.”

Wat voor directeur ben je?

“Volgens mij ben ik een directeur die het anders wil doen. Mijn universitaire opleiding heb ik niet afgerond, maar ik heb mijn weg wel gevonden. Wat heel gaaf is: in samenwerking met de Vrije Universiteit mocht ik nadenken over een vak voor de opleiding bedrijfskunde Dat vak is bedoeld om studenten meer te leren over data en statistiek in het bedrijfsleven. Wat ik studenten ook graag zou willen meegeven is dat iedereen er op zijn eigen tempo en manier komt.”

“Ik ben ook een erg ondernemende directeur. Ik wil veel van onze medewerkers, maar ik wil wel dat ze in balans blijven. Ik wil ze graag helpen als ze ergens samen goede doelen opstellen. moet je wel een band opbouwen, het is een hele vraag uitdaging om alle tachtig medewerkers te leren kennen. Maar omdat ik nog vrij jong ben, sta ik wel meer midden in het team.

Hoe voorkom je dat je veel hooi op je vork neemt?

“Dat is een valkuil. Als enthousiasteling zeg je al snel overal ja tegen. Ik heb geleerd om er altijd een nachtje over te slapen. Elke week kijk ik naar mijn agenda om te zien wat prioriteit heeft. Ik heb ook een dochtertje van nog geen jaar, daar wil ik ook veel tijd voor hebben. Dus soms zeg ik ook nee tegen een afspraak van ‘niet nu’. Dat heb ik wel moeten leren.”

Wat doe je om te ontspannen?

“Ik luister veel naar podcasts over vitaliteit en gezondheid. voorbeeld geven op het gebied van gezondheid.”

“In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te crossfitten. Je bent heel de dag met je hoofd bezig, dan is het heel fijn als een trainer een uur lang zegt wat je moet doen. Ook als ik bij mijn dochter ben, zit ik echt in het moment. Ik ben dan bijvoorbeeld alleen maar bezig met kijken hoe ze leert te kruipen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.