‘Hij is zes kilo kwijtgeraakt en heeft nu een afgetrainde kop’


Zondag, 24 april 2022 om 20:01
Dominic Mostert
Orkun Kökçü krijgt de benodigde complimenten na de overwinning van Feyenoord op FC Utrecht (2-1). De middenvelder strooide met passes: hij gaf liefst negen voor en was de speler met de meeste passes op de helft van de zetten (64). bij Dit was het weekend stelt Kees Kwakman dat Kökçü ‘de beste man bij Feyenoord’ was tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. Evenals Kenneth Perez en Jan Joost van Gangelen merkten Kwakman dat Kökçü in de loop van het seizoen dat een stuk fitter is geworden.

“Ik vond hem echt heel goed in zijn passing”, concludeert Kwakman in het praatprogramma. “Hij had de hoogste passnauwkeurigheid op de derde van het veld. Daar je in het algemeen de meeste risico’s in de passes.” De analist ziet de ontwikkeling van Kökçü ‘met ups en downs’. “Maar er zit inmiddels wel iets meer in. Hij heeft ook door met de bal en komt hij in het zestienmetergebied. Er zit meer dynamiek in. Ik vond hem vandaag als een van de weinigen bij Feyenoord heel lekker spelen.”

De vraag van Kökçü toe is aan een transfer, valt bij Kwakman niet goed. “Er moet altijd maar geroepen worden: ‘Is hij al goed genoeg om weg te gaan?’ Ik weet ook dat dat voortkomt uit het feit dat Roma een keer is langsgekomen voor maar waarom moet altijd goed worden ontwikkeld bij Feyenoord. een nieuwe trainer, ook in zijn mindere facetten. Hij is ook fitter geworden. Laat hem lekker doorgaan.” Kökçü heeft een contract tot medio 2025 en heeft geen vertrekwens uitgesproken. Hij werd ook al in verband gebracht met Leicester City, Leeds United en Juventus. In de discussie over de fitheid van Kökçü stelt Van Gangelen dat Kökçü een ‘kilootje of zes’ is kwijtgeraakt. “Hij heeft nu echt een afgetrainde kop.”

“Zijn grootste winst is fitheid”, vult Perez aan. Vorig jaar prei het soms een veteraan op het veld, open nog jong is. Nu ontwikkeld wel te zeker met de bal. Het is nog niet helemaal het moet zijn, daarom denk ik dat dit jaar heel belangrijk is geweest. Volgens de analist kan Kökçü onder meer werken aan zijn schot. “Mensen zeggen dat hij een goed schot heeft, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hij is ook niet voor niets een linie of eerder teruggegaan, want hij had te weinig goals en assists. Als je op nummer 10 hebt gestaan ​​en nu op Je moet oefenen, oefenen, oefenen.”


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Leave a Reply

Your email address will not be published.