Hilariteit Vandaag Binnen om kapsel Johan Derksen, kapper schaamt zich

Dat was zelfs schrikken geblazen, bij talkshow Vandaag Binnen. Om het feit dat Johan Derksen überhaupt weer eens naar de kapper was geweest. Maar vooral om het resultaat.

Gastheer Wilfred Genee begon het voorstellen van de gasten van Vandaag Binnen met directe blik, kijkend naar Johan Derksen. Nog voor hij iets kon zeggen pareerde Derksen zijn blik: „Moet je Job Knoester zien met dat melkboerenhondenhaar.”

Goeie onderwerpen, maar het ging over Johan Derksen

Het mocht duidelijk zijn: Johan Derksen had een fris kapsel. Een wat vreemd nieuw kapsel ook, daar was iedereen het wel over eens. ook kijkers van Vandaag Binnen, als je social media mag geloven. Het ging over het haar, het programma had een paar prima gasten. Aan tafel de vooraf is Knoester, die advocaat van de Leidse verdachte van de moord op de 14-jarige Esmée. Zij kwam eind december om het leven en dat maakte veel in het land los. Job Knoester wordt regelmatig bedreigd, omdat hij de verdediging op zich heeft genomen. Hij sprak er duidelijk, maar rustig over.

Aan de bar zat ook nog eens Dylan van Baarle, zondag glorieus winnaar van Parijs – Roubaix. De wielrenner was door alle Nederlandse talkshows gevraagd om zijn verhaal te komen doen, maar hij koos voor Vandaag Binnen. “Omdat ik elke dag kijk.” Maar nee, de aankondiging gaat al over ‘haar’, al komen de onderwerpen van Knoester en Van Baarle natuurlijk heus uitgebreid aan bod. Wilfred Genee: „Dames en heren, hier zijn de mannen die dingen naar het slechtste kapsel van Nederland. Job Knoester en Johan Derksen! Jaaaaa!”

‘De beste kapper van Nederland’

„Dit kan toch echt niet?”, bestaat de zelf zwartgeverfde talkshowhost nog toe. „Weet je op wie hij lijkt?”, zegt vaste man René van der Gijp, gewezen op Johan Derksen. „Op Rod Stewart. Het is Rod Stewart.” Voor de jonge lezers: deze popster had zo’n dertig jaar geleden z’n laatste hit.

„Ik heb een beetje zitten suffen”, geeft Derksen over zijn kappersbezoek toe. „En dan halen ze er te veel vanaf.” Van der Gijp ligt in een deuk: „En dan heeft ie de beste kapper van Nederland hè? Dat zegt Johan zelf.” De kapper vindt dat ook. Johan Derksen: „Ik ben al veertig jaar klant en al veertig jaar vertelt ie me dat.”

Een andere kapper, die naar het programma zat te kijken, wist niet wat hij zag. Hij schaamt zich voor zijn beroep:

Conclusie over kapsel Johan Derksen

Het onderwerp ‘kapsel van Johan Derksen’ kwam nog tig keer in Vandaag Binnen terug. Ben je nu benieuwd ook je het niet hebt gezien: terugkijken kan hier. Aan het einde kwam nog wel een conclusie, ingegeven door een twitteraar. Johan Derks lijkt helemaal niet op Rod Stewart. Nee, het is toch echt viroloog Marion Koopmans.

Nog meer kijkers van Vandaag Binnen getrokken hun conclusie, of vond er iets van. Een kort overzicht.

Paul wandelt Elfstedentocht voor KiKa, met op afstand bestuurbare auto: ‘Getal elf komt overal terug’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Hilariteit in Vandaag Binnen om kapsel Johan Derksen: ‘Ik schaam me als kapper’

Leave a Reply

Your email address will not be published.