Homostel Ik Vertrek ziet droom uiteenspatten op Curaçao | Tonen

Het avontuur waarin Martijn (41) en zijn partner Sean (31) zich met hun hond en drie naaktkatten storten, heeft een afgelopen einde. Kijkers van Ik Vertrek zien hoe het eerste gay resort dat het stel in Curaçao willen openen zit vol kakkerlakken en termieten zit. Maar dat is het grootste probleem niet: de emigratie en verbouwing trek een zware wissel op de stel.

Om meer tijd met elkaar te kunnen ontstaan, hebben Martijn en zeen voor 330.000 euro een leegstaand gebouw gekocht op het tropisch eiland. Daar willen ze vijf studio’s en twee appartementen bouwen om het allereerste gay resort van het eiland te openen. klaar is voor een roze resort. donkere kamer is geen plek: het moet een gezellige plek vol sfeerlicht worden.

De vader van Martijn heeft weinig vertrouwen in het zakeninstinct van zijn zoon. Ook vrienden van het stel denken dat de mannen zich bekijken op de omvang van de emigratie. ,,Soms denk ik: het is geen goed plan”, bekent een vriendin. ,,Het is heel anders dan in Nederland. De Nederlandse mentaliteit kun je daar niet afdwingen.” Ook over de houding tegenover homoseksuelen hebben ze zo hun twijfels.

Eenmaal aangekomen op Curaçao vinden Martijn en Sean toch wat groter dan ze. Maar het vertrouwen in de aannemer is groot: volgens hem zijn al hun wensen geen enkel probleem. Die positieve instelling keldert al snel wanneer ze tijdens het slopen kakkerlakken voorkomen. Ook bleek het pand vol houtworm te zitten.


Citaat

Heel verdrietig, maar het ging niet meer

Vijf maanden later bleek de schade aan het huis minder groot dan een deel van de extra kosten op te nemen. Wel zien kijkers dat het iets stiller is in huis. Het hoge woord is eruit: Martijn heeft een jaar een punt achter de relatie met Sean gezeten. ,,Heel verdrietig, maar het ging niet meer”, vertelt hij. Martijn: ,,Samen zo’n verbouwing levert sowieso veel stress op. Dat was stress die bij ons te veel werd.”

Sean zit de drie katten drie kilometer verderop. Deze uitkomst zag hij niet aankomen. Volgens hem is het verschil in de karakters het breekpunt, iets wat in het begin van de relatie juist wel interessant was. ,,Martijn heeft besloten om niet door die appel te bijten en daarom ga ik naar huis”, legt Sean uit. Toch vindt hij het avontuur geen slechte keuze. ,,Wie niet waagt, die niet wint. Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen, ik gun het hem wel.”

Zes weken na de relatiebreuk komen de eerste gasten naar het resort. Niet alle kamers zijn klaar en Martijn heeft geld bij zijn vader moeten lenen. Sean is weer terug in Hilversum, hij is bezig met een sollicitatie en het vinden van een huis. ,,Het rouwproces is nog gaande”, legt hij zijn liefdesverdriet uit. ,,Ik hoop voor mezelf dat ik goede keuzes maak, maar ik hoop ook dat Martijn dat doet.”

Ik vertrek is zaterdag om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

Leave a Reply

Your email address will not be published.