entertainments

Huis van het Boek’te tentoonstelling ‘Hayvanat Bahçesi’

Written by admin

Huis van het’de Boek, leuke familietentoonstelling’de ‘BoekenZOO’ ile tanıştı. Bezoekers kapı het müzesi, aynı zamanda en yeni ve en iyi müzelerde geziniyor. De ‘directeurskamer van de dierentuin’de dolaşmaya başladı, staat een ouderwets bürosu, opengeslagen boek ile bir araya geldi, afbeeldingen van exotische dieren ile bir araya geldi.

Tasarımda, prachtige ilüstrasyonları, vanaf de vroege middeleeuwen tot nu, zoals prentenboeken van Rie Cramer ve Marten Toonder ve zeldzame pop-upboeken ile tanıştı. Er ligt zelfs een stripboek het verhaal van Jules Verne ile bir araya geldi: ‘20.000 mijlen onder zee’ een reusachtige ahtapot op de voorkant ile tanıştı. Er liggen ook son zamanlarda kunstboeken waarvan er maar enkele örnekleren zijn gemaakt.

Rariteitenkabinet

Neushoorn voorstelde’den gelen zich vroeger een olifant, en son teknolojiye sahip. De middeleeuwse ansiklopedisi üzerinde de natuur (bestiaria) beschrijven alllerlei soorten dieren, of ze nu bestonden of niet. ‘Van den proprieteyten der dinghen’ uit 1485 staat een olifant afgebeeld die er redelijk natuurgetrouw uitziet’te, Hollanda’nın en iyisiydi.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Codex Seraphinianus, 1981. (Afbeelding: Huis van het Boek)

Codex Seraphinianus, 1981. (Afbeelding: Huis van het Boek)

Mythische fantasiedieren zoals de eenhoorn en de zeemeermin komen vaak voor. In de directeurskamer ligt ook een boek bir araya geldi de afbeelding van een rariteitenkabinet. Oorspronkelijke en çok arananlar arasında, baron Willem Hendrik van Westreenen van Tiellandt (1783-1848), woonde te midden van zijn kostbare boeken ve zelf ook zo’n kabinet vardı. En iyi Museumstuk dat de Bezoeker güzel zal doen griezelen, bu harika bir şey. Het ziet er topuk levensecht uit. Soortgelijke aan elkaar genaaide dieren werden içinde negentiende eeuw kapı Çin vissers als ‘echte’ zeemonsters verkocht.

Huis van het Boek’te Speurtocht

Voor de kinderen is een speurtocht, ze zoeken bir araya geldi een kaart naar afbeeldingen van ‘ontsnapte’ dieren, en als ze deze allemaal gevonden hebben, krijgen ze bij de kassa een ait. En iyi zichzelf zichzelf daha fazla bilgi için en gizli fotograflar en kapi kjkgaten waarachter zich een gevaarlijk dier zou bevinden, zien ze zichzelf in de spiegel.

Elke ruimte zijn weer andere dierengeluiden te horen, bijvoorbeeld van vogels, vleermuizen, insekten, leeuwen en apen’de. In de laatste zaal kunnen de kinderen zelf een fantasiedier samenstellen.

Haagsche Dierentuin

Het güneyde, ‘De Haagsche Dierentuin’ die zich van 1863 tot 1943 schuin tegenover het Huis van het Boek bevond, op de plek waar nu het Provinciehuis staat üzerinde nog een leuke toegift. Er hangen 36 fotoğraf, afkomstig uit het Haags Gemeentearchief, laten zien dat het hoofdgebouw van de dierentuin eruitzag als een prachtig Moors paleis. Oorspronkelijk waren er plantenkassen, er liep wat pluimvee en er waren enkele viervoeters te vinden, daha sonra olifantenverblijf ve een berenkuil’de bir araya geldi. De grootste publiekstrekker de olifant Betsy idi, een groot repertuarında aan kunstjes vardı.

Het pinksterweekend minibüsünde 1943 kwamen er nog ruim zesduizend bezoekers naar de dierentuin. Yarım ay sonra, Atlantikwall’la bir araya geldi, daha sonra, daha önce bir araya geldi. 1968’de Provinciehuis’te yaşıyordu. De Dierentuinbrug, Het kanaal van de Koningskade van het Huis van het Boek naar het Provinciehuis döngüsü, Haagsche Dierentuin’i en iyi şekilde tanımlıyor. En iyi arabalar, arabalar, iç kapı döşemeleri Gra Rueb.

‘BoekenZOO’, t/m zondag 18 eylül, Huis van het Boek. daha fazla bilgi www.huisvanhetboek.nl

Haags nieuws lezen’i kabul eder misin? klik daha yüksek voor alle verkooppunten. u kunt ok een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 haftalık slechts 10 euro.

About the author

admin

Leave a Comment